sledeća
Nova godina 2019. - Alzas i Švarcvald - 6 dana / 3 noći
Nova godina 2019. - Alzas i Švarcvald - 6 dana / 3 noći

Alzas i Švarcvald - 6 dana, bus

Alzas i Švarcvald - 6 dana, bus
Alzas i Švarcvald - 6 dana, bus
Alzas i Švarcvald - 6 dana, bus
Alzas i Švarcvald - 6 dana, bus
Alzas i Švarcvald - 6 dana, bus
Alzas i Švarcvald - 6 dana, bus
Alzas i Švarcvald - 6 dana, bus
Alzas i Švarcvald - 6 dana, bus
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi6 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Alzas i Švarcvald - 6 dana, bus

Obilasci:Strazbur – Kehl – Freiburg – Colmar – Rikvir – Kajzersberg – Hajdelberg – Baden Baden – Triberg – Jezero Titize – Donauešingen

Termini putovanja:
19.09.-24.09.2018.;
31.10.-05.11.2018

Putovanje koj predstavlja spoj prirodnih lepota, kulturno-istorijskih zaostavština i savremenog načina žvota.
Strazbur, smešten na istoku Francuske, u regionu Alzas, na reci Rajni, predstavlja trgovački centar Francuske. U gradu je razvijena trgovina vinom, hmeljom i duvanom. Grad je nastao na mestu nekadašnjeg keltskog sela još u I veku pre nove ere. Kroz vekove se širio i razvijao. Danas mogu da se vide katedrala u gotičkom stilu, univerzitet, konzervatorijum, a ono što je interesantno to je da je Gutenberg svoju prvu knjigu odštampao baš u Strazburu.Oblazak Frajburga, poznatog starog univerzitetskog grada, sedišta arhiepiskopije, smeštenog u srcu vinske regije. Obilazimo i Kolmar, bajkoviti gradić u Francuskoj, u koji ćete se odmah zaljubiti. Miris vafla, palačinki, peciva koji se širi ulicama prepunih šarenih kućica ostaće Vam zauvek u sećanju.

Baden-Baden, smešten u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os, poznata je svetska banja, lečilište, letovalište. U XVI veku postao je sedište pogranične grofovije Baden i samim tim utočište za bogate i slavne. Predstavlja malu oazu nemačke kulture i istorije.

Hajdelberg smešten na pola puta između dva najveća nemačka privredna centra, Štutgarta i Frankfurta, oduševljava svojim prirodnim lepotama kao i kombinacijom modernog i tradicinalnog. Ono što očara svakog posetioca jeste i Hajdelberški dvorac, smešten na brdu iznad starog dela grada. Dvorac i njegove sporedne zgrade, zajedno sa Starim mostoma na reci Nekar spadaju u najimpresivnija mesta u Nemačkoj.

Jezero Titize je najveće prirodno jezero Crne šume (Švarcvald). Smešteno na 850 m nadmorske visine, dugačko 2 km, široko 1 km, okruženo šumom i planinama predstavlja idealno mesto za odmor, kao i za brojne sportske aktivnosti.

Donaušingen poznat kao mesto gde nastaje Dunav, najduža evropska reka posle Volge. Reka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušću dve planinske rečice Breg i Brigah, i dalje nastavlja svoj 2850km dug put kroz Evropu, do Crnog mora. U parku ovog dvorca nalazi se fontana iz 19. veka, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju.

Program putovanja:
Dan 1: Beograd – Novi Sad – Mađarska
Sastanak putnika u Beogradu u 14.30 časova. Polazak autobusa u 15.00 časova. Polazak iz Novog Sada u 16.15 časova ispred železničke stanice, kod lokomotive. Vožnja kroz Mađarsku.
Dan 2: Mađarska – Strazbur – Kehl
Noćna vožnja kroz Mađarsku. Nastavak vožnje kroz Austriju do Strazbura. Odlazak na razgledanje grada gradskim prevozom, u pratnji vodiča. Šetnja sa vodičem kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Slobodno vreme. Smeštaj u hotel Europa u mestu Kehl, 8km od Strazbura. Noćenje.
Dan 3: Kehl – Freiburg – Colmar – Kajzersberg – Rikvir – Kehl
Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u Alzas. Polazak prema gradiću Frajburg koji s pravom nosi nadimak "Dragulj Švarcvalda". Danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Nemačkoj. Ima neobične uske vodene kanale, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116 m, trg Augustinaca sa manastirom. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradića Kolmar sa 70000 stanovnika , smeštenim u podnožju planine Vogezi na reci Lauh, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovekovni centar grada nastao u 9. veku, glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drevnim građevinama smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Slobodno vreme u istorijskom centru grada. Nastavak putovanja prema živopisnom srednjovekovnom selu Kajzersbergu, koji je udaljen oko 12km od Kolmara, sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda gde je svaka kuća različita a ipak ista. Kraća šetnja i foto pauza. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najlepših sela Francuske. Smešteno između uređenih vinograda, sa samo 3000stanovnika, u kom je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4: Kehl – Heidelberg – Baden Baden – Kehl
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Hajdelberg, romantični gradić smešten uz reku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada koji spada među najimpresivnije objekte u Nemačkoj, a postoji već 700 godina. Ubraja se u red deset najpopularnijih evropskih znamenitosti. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.veka, Zamak Hajdelberg (panorama), Rathaus – Gradska kuća, Stari gradski trg, Stari most na Nekaru, gotička crkva Sv. Duha, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najlepši pogled na stari deo grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom izmedju 14 i 66 °C. Sa svojim lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile, sa savršeno uređenim vrtovima, kao i prelepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji Lihtentaler. Slobodno vreme. Povratak u Kehl. Noćenje.
Dan 5: Kehl – Strazbur – Triberg – Jezero Titize – Donauešingen – Mađarska
Doručak. Polazak prema gradiću Triberg gde se nalazi najveći vodopad u Nemačkoj. Nastavak putovanja do najveće turističke atrakcije Švarcvalda, glečersko jezero Titize. Široko je dva kilometra, dugačko 720 metara, a duboko 40 metara gde je čovek u prirodni ambijent ugradio divan turistički raj s mnogo hotela i mesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Donauešingen poznatog kao mesto gde nastaje Dunav. Reka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušću dve planinske rečice Breg i Brigah. U parku ovog dvorca nalazi se fontana, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku.
Dan 6: Mađarska - Novi Sad - Beograd
Vožnja kroz Mađarsku. Prelazak mađarsko – srpske granice. Vožnja kroz Srbiju. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

Aranžman obuhvata:
- Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije 3*
- Razgledanja prema programu
- Usluge vodiča
- Troškovi organizovanja putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
- Fakultativne izlete
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da obavezno uzmu međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice)

Fakultativni izleti i posete:
Izlet Alzas i Švarcvald u trajanju od oko 12 sati sa posetom mestima: Frajburg, Kolmar, Kajzersberg, Rikvir, Cena: 30 evra odrasli / 20 evra deca do 12 godina. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima bez ulaznica i usluge vodiča.
Celodnevni izlet Hajdelberg i Baden Baden u trajanju od oko 10 sati Cena: 30 evra odrasli / 20 evra deca do 12 godina.
U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta istoriskom centru Hajdelberga bez ulaznica i usluge vodiča.
Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u inostranstvu, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.

Umanjenja:
- Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
- Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
- Umanjenje za sopstveni prevoz 75 evra po osobi
Važno: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu)

Način plaćanja:
- Gotovinsko plaćanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak 15 dana pre početka putovanja
- Kreditnim karticama
- Preko računa
- Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke intese na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa.

Važne napomene za putovanje “Alzas I Švarcvald”
- Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
- Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama.

Opis smeštjnih jedinica:
Hotel Europa Kehl, Straßburger Str. 9, Tel: +4978519947880, www.ates–hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km deli ih samo istoimeni most koji je ujedno i granica između ove dve države. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra, takođe samo mesto Kel ima pešačku zonu u blizini hotela kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi–fi je besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela, hotelom iste ili više kategorije.

Opšte napomene:
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije.
- Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000. EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

Minimalni broj putnika za realizaciju programa je 40 putnika
U slučaju promena na monetarnom trzištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Cena aranžmana je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom garantovan je iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja organizator

Jungle Tribe

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • Aranžmani za Evropu:
  +381 11 240 0213
  Daleke destinacije:
  +381 11 407 6257
  Fax:
  +381 11 386 3841
 • Adresa:
 • Gospodar Jevremova 49, Beograd

  Poslovnice:
  Bulevar Oslobođenja 66, lokal 8, Novi Sad
  tel: +381 21 30 16 689
 • Website:
 • https://www.jungletribe.rs

Hit ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%