Berlin - Amsterdam - Pariz - jesen 2012.

Berlin - Amsterdam - Pariz - jesen 2012.

Ponuda je prestala da važi.

Aktuelne ponude možete videti na početnoj strani Aladin Putovanja
Berlin je najveći i glavni grad Nemačke sa 3.5 miliona stanovnika i drugi je po redu najveći grad Evropske unije posle Londona. Čuven je po svojoj arhitekturi, burnoj istoriji, Rajhu, filmskom festivalu, bogatoj kulturi ali i dobrom provodu…

Amsterdam je jedan od najlepših i najneobičnijih gradova Evrope. Osnovan je krajem 12. veka kao malo ribarsko mesto na obali reke Amstel. Danas je najveći grad u državi i finansijski i kulturni centar, karakterističan po svojoj arhitekturi, kanalima, brodićima i mostovima. U Amsterdamu ćete nesumnjivo pronaci sve što trazite! Od romantičnih pejzaža do proslavljene Crvene zone (Red light district) od holandskog slikarstva do odličnog šopinga. Amsterdam je podjednako grad zabave, grad kulture, grad istorije, tolerancije i različitosti.

Pariz - “Grad svetlosti”, razvijao se u koncentričnim krugovima, grad sa mnoštvom kulturnih spomenika i galerija koje čuvaju neprocenjivo umetničko blago, grad u kome se meša duh užurbanosti i opuštenosti. Prelepi grad na Seni, pored koje se slikari okupljaju kako bi pokušali da na papir prenesu svoju očaranost njime ili trg Konkord koji prestavlja najsavršenije urbanističko rešenje na svetu (u jednoj ravni Ajfelova kula, Trijumfalna kapija i Notr Dam) dokazi su funkcionalnosti prestonice Francuske koji svakog dana širi ruke ka novim posetiocima.

Program putovanja:
I dan: Beograd
Polazak autobusa ispred parkinga hotela Continental u 17h. Putovanje preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama, radi odmora i kupovine potrebnih stvari za put…
II dan: Prag - Berlin
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Razgledanje grada: Vaclavske namesti, Starometske namesti, Jozefov kvart, Karlov most… Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Berlin. Po dolasku u Berlin smeštaj u hostel. Noćenje.
III dan: Berlin
Berlin Doručak. Razgledanje grada sa stručnim vodičem: Dvorac Charlottenburg, Tiergarten Park – Velika Zvezda – Dvorac Bellevue – Trg Republike – Parlament – Pariski Trg – Brandenburška Vrata – Unter Den Linden (poznata ulica koja vodi od pređašnjeg središta Istočnog Berlina prema Brandenburškim Vratima) – Alexanderplatz – Friedrichstrasse – Siegessäule (Stub Pobede) – Kaiser – Wilhelm – Dvorac Charlottenburg – Kurfürstendamm (najpoznatija trgovačka ulica s brojnim restoranima i radnjama ). Nakon razgledanja, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
IV dan: Berlin - Potsdam
Berlin – Potsdam Doručak. Pakujemo se i torbe ubacujemo u autobus. Slobodno vreme i još malo upijanja berlinskog duha ili poludnevni fakultativni izlet u Potsdam. Glavni grad savezne pokrajne Branderburg. Poseta palate Frederiha Velikog I kompleksa palata Sanssouci, Filmpark Babelsberg… Povratak u Berlin u popodnevnim satima. Polazak za Amsterdam u 23 h. Noćna vožnja.
V dan: Amsterdam
Dolazak u Amsterdam u jutarnjim časovima. Razgledanje grada u pratnji vodiča: Trg Dam, Nacionalni spomenik, Kraljičina palata, Nova katedrala, crkva Sv. Nikole, Rembrantova kuća i trg, Kvart crvenih fenjera, Cvetna pijaca, Leidsplein… Zatim fakultativno, vožnja brodićem kanalima Amsterdama. Smeštaj u hostel. Slobodno veče. Noćenje.
VI dan: Amsterdam
Amsterdam Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet “Velika holandska tura”: Ševeningen – najpoznatije kupalište na Severnom moru, Hag – rezidencijalni grad kraljevske porodice, luka Roterdam sa svojom modernom arhitekturom. Povratak u hostel. Noćenje.
VII dan: Amsterdam - Pariz
Amsterdam-Pariz Nakon doručka napuštamo hostel. Slobodno vreme za kupovinu suvenira i chilliranje u VondelParku do polaska za Pariz u 14 h. Put nas vodi pored Antverpena i Brisela ka Parizu. Dolazak u Pariz oko 22 h. Smeštaj u hotel. Noćenje.
VIII dan: Pariz
Doručak. Panoramski razgled grada sa lokalnim vodicem: trga Bastilje, trgova Vandom i Konkorda, Avenije Sanzelize, Trijumfalne kapije, ulice Rivoli, Luvra, Luksemburškog parka, Sorbone, Katedrale Notr Dam… Otkrijte zašto je Pariz grad svetlosti… Nakon razgleda odlazak u hotel a za kasne poslepodnevne sate odlazak metroom do pristaništa odakle sledi krstarenje Senom. Upoznajte grad sa reke i napravite najlepše fotografije u Parizu. Nakon toga organizovano, sa vodičem, nastavljate prema Monmartru , koji je stečište umetnika i boema od kojih mnogi nose poreklo iz naših krajeva. Videćete Crkvu Svetog Srca i čuti pricu o njoj, a ispred prostiraće se Pariz sa jednim od svojih vizuelnih simbola Ajfelovim tornjem. Ova slika probudiće u Vama duh kosmopolite i ostati sigurno u Vasem sećanju. Produžavamo prema trgu Tetr gde možete osetiti duh umetnosti…slobodno vreme za predah… a nakon toga poseta poznatom trgu Pigal… saznajte kako je nastao Mulen Ruz i ko je sve gostovao u njemu. Organizovan povratak metroom sa vodičem ili mogućnost slobodnog vremena i individualni povratak u hotel. Metro koristimo da bi osetili svakodnevnu atmosferu u Parizu i pronikli u način života Parižana, kao i zbog kasnijeg lakšeg snalaženja prilikom individualnog razgledanja i mnogo bržeg cirkulisanja gradom. Noćenje.
IX dan: Versaj - Pariz
Dobro jutro, slobodan dan ili fakultativni izleti. Nakon doručka, organizovana je poseta sa vodičem jednom od najlepsih dvorova Evrope -Versaju… Upoznajte svet intriga u kome se nisu snašle mnoge istorijske ličnosti kao Luj XV, Luj XVI, Marija Antoaneta. Zašto je Luj XIV obožavao ovo mesto i učinio ga tako posebnim da i danas, samo šetajuci tuda možete osetiti raskoš? Kada to otkrijete, onda se prošetajte vrtovima i osetite romantiku vozeći se čamcima po jezeru. Kada smo Vam ulepšali pre podne vratićemo se malo dalje u prošlost i iz Versaja krenuti prema Luvru, nekadašnjoj rezidenciji kraljeva a na putu od Versaja ka Luvru vodič ce Vam odati tajne Mona Lize i Leonarda, Napoleona III, zatim sledi fotografisanje ispred poznate Piramide, ulazak u Luvr i individualno razgledanje s preporukama vodiča šta treba videti. Noćenje.
X dan: Pariz
Nakon dorucka slobodno vreme za šoping ili razgledanje grada. U toku dana je predvidjena fakultativna poseta Ajfelovom tornju kada ćete saznati kako je ruglo Pariza dobilo epitet vizuelnog simbola. U večernjim satima krećemo ka Minhenu. Noćna vožnja.
XI dan: Minhen
Dolazak u Minhen u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada koji je vekovima bio prestonica bavarskih kraljeva (dvorac Nimfenberg, Olimpijski stadion). Preporučujemo vam da probate čuveni bavarski specijalitet - kobasice i pivo i posetite poznatu pivnicu Hofbrojhaus, u pratnji Vašeg vodiča. Slobodno vreme do polaska autobusa za Beograd u 21 h. Noćna vožnja…
XII dan: Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

Smeštaj:
Berlin - smešteni smo u hostelu Aletto Kroizberg. Hostel se nalazi u samom centru grada, nedaleko od Charlies Point-a i najuzbudljivijeg noćnog provoda. Sobe su sa 2, 4 ili 6 kreveta, sa kupatilom i TV-om.
Amsterdam - Smešteni smo u hostelu Hans Brinker. Hostel se nalazi u samom centru grada, udaljen je svega 10 minuta peške od Dam Square-a i Red Lights District-a. Sobe su1/2, 1/4,1/5 i 1/6- krevetne sa kupatilom u svakoj sobi.
Pariz - Smešteni smo u hotelu Etap u širem centru grada. Metroom se do centra stiže za 15 minuta. Sobe su 1/2 i 1/3. Svaka soba ima svoje kupatilo. Hotel nudi mogućnost all-you-can-eat doručka.

Aranžman obuhvata:
- prevoz lux turističkim autobusom (klima, audio i video oprema)
- smeštaj u hostelu u Berlinu na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u višekrevetnim sobama
- smeštaj u hostelu u Amsterdamu na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u višekrevetnim sobama
- smeštaj u Parizu u hotelu Etap 2+* na bazi 3 noćenja bez doručka u 1/3 sobama (treći krevet na sprat).
- razgledanje Berlina, Amsterdama, Pariza i Minhena sa vodičem
- organizaciju i stručno vođenje puta

Aranžman ne obuhvata:
- međunarodno zdravstveno osiguranje (15€)
- individualne troškove putnika
- fakultativne izlete
- Doplatu za sobu sa manjim brojem ležaja: 1/2 - 10 eura po osobi po noći
- Doručak all-you-can-eat breakfast u hotelu Etap u Parizu - 6 € po osobi po doručku.

Prilikom prijave plaća se kao avans 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate. Ostatak novca treba uplatiti u agenciji najkasnije 15 dana pre puta. Plaćanje može biti u gotovini, čekovima građana u 6 mesečnih rata ili preko tekućeg računa agencije.

Fakultativni izleti:

Berlin:
- Potsdam - Glavni grad savezne pokrajne Branderburg. Poseta palate Frederiha Velikog i kompleksa palata Sanssouci, Filmpark Babelsberg - 25€

Amsterdam:
- Vožnja brodićem - 12€
- Velika holandska tura (Hag + Roterdam) - 25€
- Zaanse Schans i Volendam - 20€
- Ulaznice za muzeje - Rijks muzej 12.5€.
- Van Gogov muzej 14€.
- Muzej voštanih figura Maddame Tissaud,
- Haineken muzej
- Kuća Ane Frank

Pariz:
- Ajfelov toranj 17€ - sagrađena 1889.g. kao eksponat za Svetski sajam povodom proslave stogodišnjice Francuske revolucije. Projektovao ju je inženjer Gustav Ajfel i do 1930.g. sa 300m visine bila je najviša građevina na svetu. Zanimljivo je da se toranj smatrao ruglom za oči i pisane su peticije da se skloni. Sačuvan je samo zbog toga sto je bio važna antena za telegrafiju.
- Muzej Luvr 15€ - je jedan od najvećih muzeja umetnosti na svetu. Otvoren je za javnost 1793. godine, brzo nakon Francuske revolucije, da prikaže spektakularne vrednosti, iznete iz kraljevskih palata. Turisti sa svih strana sveta dolaze da vide čuveno remek delo velikog slikara renesanse Leonarda da Vinčija – Mona Lizu. Slika koja je urađena uljanom tehnikom na ploči od topole, izvor je večitih rasprava ko se zapravo nalazi na slici. Tumačenja se kraću od ideje da je u pitanju mlada firentinska dama Liza del Đakondo do toga da je blistavi Leonardov um naslikao svoj autoportret. Vinćenco Peruđa je 21. avgusta 1911. ukrao ovu sliku iz Luvra i izneo je sakrivenu ispod mantila. Nakon ovog skandala, slika je zaštićena neprobojnim staklom. U Luvru se I dela nalaze egipatske i antičke umjetnosti uključujući grčku, etruščansku, rimsku, islamsku i orijentalnu umjetnost. Utorkom muzej ne radi, a ostalim danima otvoren od 9h do 18h.
- Dvorci Versaja sa vodičem na srpskom jeziku, prevoz i ulaznica 35€ - (sa vodičem na srpskom jeziku, prevoz i ulaznica 35€)- iz XVII I XVIII veka tj. vremena vladavine Luja XIV koji je poznatiji po nadimku Kralj Sunca, nalaze se na 24km od Pariza. Chateau je znak monarhističke moći je postao simbol ekscesa koji je pokrenuo revoluciju 1789. godine. Najpoznatija soba u Palati je Soba Ogledala, u kojoj je potpisan versajski Sporazum označavajuci kraj Velikog rata. U okviru Palate posetioci mogu da vide kraljevske spavaće sobe, dnevne boravke i druge zvanične sobe, a napolju veliki šumoviti park, bašte i mnoge prelepe fontane. Možete ga posetiti svakog dana od 12h do 18:30h.
- Disneyland 55€
- Vožnja brodom po Seni 10€
Manga Trip | Sonic-Tours
Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci