Sardinija - Korzika - Ćinkve Tere: 11 dana / 7 noći, autobusom

Sardinija - Korzika - Ćinkve Tere: 11 dana / 7 noći, autobusom
Sardinija - Korzika - Ćinkve Tere: 11 dana / 7 noći, autobusom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
1po osobi11 danaapartmannajamprevoz autobusom i... detaljnije
Sardinija, Korzika, Ćinkve Tere: Sardinija - Costa Smeralda - Porto Ćervo - Algero - Kaljari - Korzika - Cinque Terre

Paket aranžman 11 dana: Autobuski prevoz + Brod + Smeštaj na bazi 7 noćenja na Sardiniji

Polasci:
- 06.07.-16.07.2018.
- 31.08.-10.09.2018.
- 07.09.-17.09.2018.

Cene su u evrima za aranžman po osobi.
Sardinija se nalazi na zapadnoj obali italijanske čizme. Drugo je po veličini ostrvo na Mediteranu, posle Sicilije. Od kopnenog dela italije (luka Livorno) udaljena je 300 km – 9 sati vožnje brodom. Sardiniju zovu Mediteranski raj i jedna je od najpopularnijih letnjih destinacija u Italiji. Mnogi kažu da se upravo na Sardiniji kriju najlepše kristalno bele plaže sa tirkizno plavim morem pa je nazivaju Evropski Karibi. Tokom letovanja na Sardiniji turisti uživaju i u netaknutoj prirodi, živopisnim predelima i zanimljivim gradovima. Najveći i glavni grad Sardinije je Kaljari, sa prelepoim starim gradom, španskim zamkom i ulicama prepunim prodavnica i kafića. Najpoznatija i najlepša obala Sardinije je Kosta Smeralda (smaragdna obala) i golfo Aranci sa čuvenim gradićem Porto Cevo – luksuznim jet set letovalištem sa specijalno uredjenim plažama, ušuškanom marinom za privatne jahte, dizajnerskim buticima i odličnim restoranima a sve to u savršenom ambijentu netaknute prirode! Letovanje na Sardiniji. Tokom letovanja na Sardiniji obavezno napravite izlet u Francusku na ostrvo Korzika koje se nalazi na samo 50 minuta vožnje feribotom od smaragdne obale. Sardinija je definitivno fascinantna destinacija za prave ljubitelje putovanja !

Program putovanja:
1. dan: Beograd
Polazak autobusom iz Beograda, sa parkinga kod Sava Centra, Novi Beograd – Savska strana. Sastanak putnika u 14:00 h. Polazak u 14:30 h. Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.
2. dan: Livorno - Sardinija/Olbia - Golfo Aranci
Dolazak u luku Livorno u ranim jutarnjim časovima. Ukrcavanje na brod za Sardiniju / Olbia u 08h. Dnevna vožnja brodom. Dolazak na Sardiniju u luku Olbia - Golfo Aranči u 18:30h. Iskrcavanje sa broda i nastavak putovanja autobusom do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje
3. dan: Sardinija / Golfo Aranci
Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.
4. dan: Sardinija - Kastelsardo i Korzika / Bonifacio
Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u Kastelsardo i Francusko ostrvo Korzika. Vožnja živopisnim predelima Sardinije do mesta Castelsardo, poznato po tradiciji izrade pletenih korpi. Slobodno vreme za uživanje na dugoj beloj plaži ili šetnja šarmantnim gradićem ispod velike tvrdjave. U poslepodnevnim časovima vožnja rajskom obalom do luke Santa Tereza Galura. Jednočasovna vožnja feribotom i prelazak preko moreuza Bonifačio sa panoramom Garibaldijevog ostrva. Dolazak na Korziku u Bonifačio grad smešten na steni okruženoj sa tri strane morem. Bonifačio je verovatno najzanimljiviji grad Korzike koji je dugo bio luka nadaleko čuvenih Korzikanskih pirata. Razgledanje starog gradskog jezgra i slobodno vreme za uživanje u zaista jedinstvenom ambijentu . U večernjim časovima povratak sa Korzike feribotom na Sardiniju i vožnja autobusom do hotela. Noćenje.
5. dan: Sardinija - Porto Cervo
Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet do ekskluzivnog turističkog mesta Porto Ćervo, koje predstavlja najpoznatiji turistički centar regije Kosta Smeralda (Smaragdna obala). Boravak u Porto Ćervu i slobodno vreme za kupanje. Povratak u hotel u poslepodnevnim časovima. Noćenje.
6. dan: Sardinija - Kaljari
Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u Kaljari glavni grad Sardinije. Vožnja autobusom središnjim planinskim delom ostrva ka krajnjem jugu. Po dolasku obilazak grada uz razgledanje: Municipio – gradska kuća, trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastelo – srednjovekovno utvrđenje na uzvišenju, Kula slonova, katedrala Svete Marije, vidikovac... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, kupanje, šetnje i uživanje u sjajnom živopisnom lučkom gradu. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.
7. dan: Sardinija
Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.
8. dan: Sardinija - Algero
Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u Algero. Vožnja autobusom do zapadne obale Sardinije. Dolazak u Algero, poznat pod nadimkom mala Barselona. Zanimljiv primorski grad i poznati turistički centar, smešten na obali sredozemnog mora u malom zalivu sa dugom belom peščanom plažom. Razgledanje grada koji su zidali španci: katedrala Santa Maria - tvrdjava Madalena i zidine porodice Doria. Slobodno poslepodne za uživanje i opuštanje,šetnju starim gradom, glavnom ulicom Karlo Alberto sa prodavnicama nakita od skupocenih korala... Predlog: fakultativni odlazak na izlet brodom na Capo Caccia s ulazom u Neptunove pećine geološko čudo i jedna od najinteresantnijih pećina na Mediteranu. Kompleks pećina skriva slano jezero i nekoliko „dvorana“ s neverovatno plavim morem. Kompleks se proteže na više kilometara od kojih je manji deo otvoren turistima. Stanovnici Sardinije tvrde da ako posetite Sardiniju, a ne vidite Neptunove pećine, na ostrvu zapravo niste ni bili! Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.
9. dan: Sardinija - Livorno
Napuštanje hotela u 10h. Slobodno vreme do 16h. Vožnja autobusom do Olbije. Obilazak grada uz razgledanje: bazilika San Semplićio iz 11. veka, crkva Sv. Pavla, Gradska kuća... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, odmor, posetu Arheološkom muzeju... Oko 20h ukrcavanje na feribot. Smeštaj u kabine (ukoliko ste odabrali ovu opciju). Noćna plovidba Tirenskim morem do Livorna.
10. dan: Livorno - Cinque Terre
Dolazak u Livorno u 06:30h. Nastavak putovanja autobusom ka Rivijeri cveća. Dolazak u Levanto gde se ulazi u voz koji povezuje svih pet sela u sastavu Ćinkve Tere. Nacionalni park Cinque Terre nalazi se na sredozemnom moru i predstavlja 5 najlepših tradicionalnih mesta Italije pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak vozom do najvećeg naselja u okviru parka Riomađore (Riomaggiore) koje leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Nastavak putovanja vozom do Manarole, sa tradicionalnim šarenim kućama koje se spuštaju terasasto do same obale mora. Vožnja vozom do sledećeg sela Monterosa al Mare, koje leži u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case – tori). Slobodno vreme, mogućnost odlaska do plaže. U poslepodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.
11. dan: Beograd
Dolazak u Beograd u podnevnim časovima. Kraj programa.

U cenu putovanja je uključeno:
- Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
- Prevoz feribotom na relaciji Livorno – Olbia –Livorno
- Smeštaj na Sardiniji na bazi 7 noćenja u resortu / hotelu apartmanskog tipa
- Obilaske prema programu
- Usluge licenciranog vodića - pratioca grupe
- Troškove organizacij i realizacije aranžmana

U cenu putovanja nije uključeno:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje - (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€) – 11 € (osobe od 19 – 69 god.) - 6 € (deca od 0 meseci – 18god.), 19 € (osobe od 70 – 80 god.). Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja
- Fakultativne izlete i ulaznice
- Obaveznu brodsku taksu 30 € po osobi za vožnju u oba pravca
- Obavezna turistička boravišna taksa 1,5 € po osobi / po noći
- Cena paketa izleta za uplate u agenciji - 199€

Doplate:
- Doplata za jednokrevetnu (1/1) sobu iznosi 50% od cene aranžmana.
- Doplata za dodatno sedište u autobusu 90 €
- Doplata za smeštaj u kabini na feribotu tokom noćne plovidbe Sardinija – Livorno cena po osobi u unutrašnjoj kabini iznosi: dvokrevetna 65 € , trokrevetna 55 €, četvorokrevetna 45 €(kabina je dvokrevetna sa 2 standardna ležaja + 2 ležaja na sprat). Doplata za kabinu na brodu je na upit i zavisi od raspoloživosti broda. Obavezna rezervacija i plaćanje u Agenciji

Popusti:
Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe.
- deca od 0 – 2 godine besplatno (imaju sedište u autobusu i nemaju ležaj u hotelu)
- dvoje dece od 2-18 godina popust 50% na cenu paket aranžmana. Imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu

Sopstveni prevoz:
- za putnike koji koriste sopstveni prevoz cena se umanjuje za 50 € po osobi.
- pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemlje.
- postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

Smeštaj:
Hoteli iz ove ponude imaju recepciju, restoran, a svaka soba je standardna, ima tuš/WC. Smeštaj je na Sardiniji u zoni Golfo Aranci u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim.
- Baia de Bahas - Apartments&Resort: www.baiadebahas.com
Hotel se nalazi na zapadnoistočnoj obali Sardinije, u mestu Golfo di Marinella, blizu Porto Rotondo. Hotelski kompleks ima puno zelenila. Smeštaj se nalazi 50 – 300 m od plaže, u zavisnosti od pozicije u okrivu kompleksa. Sadržaj hotela: recepcija, restoran, bar, dečije igralište, WI FI na recepciji i oko nje, mini market, kiosk sa novinama i cigaretama, parking, bar. Sve sobe imaju čajnu kuhinju, sopstveno kupatilo, TV. Posteljina i peškiri se menjaju jednom nedeljno. Korišćenje klima uređaja se dodatno naplaćuje na licu mesta.
Napomena: Obavezna doplata za finalno čišćenje na licu mesta 50 € za studio, 57 € za jednosobni apartman, 62 € za dvosobni apartman. Čišćenje kuhinje nije uključeno. Gostima će na licu mesta po izlasku iz sobe biti naplaćeno 30 € ukoliko ne očiste kuhinju za sobom.
- Terza Spiaggia & La Filasca: www.terzaspiaggia.net
Hotelski kompleks je smešten 800 m od centra mesta Golfo Aranci, 150 m od peščane plaže. Sadržaj hotela: recepcija, parking. Sve sobe imaju čajnu kuhinju, sopstveno kupatilo, TV. Posteljina i peškiri se menjaju jednom nedeljno. Korišćenje klima uređaja se dodatno naplaćuje na licu mesta.
Napomena: Obavezna doplata za finalno čišćenje na licu mesta 57 € za jednosobni apartman, 62 € za dvosobni apartman. Čišćenje kuhinje nije uključeno. Gostima će na licu mesta po izlasku iz sobe biti naplaćeno 30 € ukoliko ne očiste kuhinju za sobom.
- Villaggio Marineledda: www.villaggiomarineledda.com
Hotel je smešten u Golfo di Marinella, u blizini javne plaže. Sadržaj hotela: recepcija, bazen, teniski teren, restoran, parking, mini market, bar, dečije igralište. Sve sobe imaju kuhinju, balkon, sopstveno kupatilo, TV. Korišćenje klima uređaja se dodatno naplaćuje na licu mesta.
Napomena: Obavezna doplata za finalno čišćenje na licu mesta. Čišćenje kuhinje nije uključeno. Gostima će na licu mesta po izlasku iz sobe biti naplaćeno ukoliko ne očiste kuhinju za sobom.

Nepomene u vezi smeštaja:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka u 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.sattravel.rs
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. WiFi, sef, parking, frižider - mini-bar, TV, fen za kosu, klima uređaj...)
- Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
- Naše mišljenje o kategorizaciji svih navedenih objekata (dato u sklopu opisa hotela) je naše viđenje ukupnog stanja određenog objekta i kao takvo je rezultat našeg istraživanja, utiska drugih gostiju i može se razlikovati od zvaničnog te služi isključivo u informativne svrhe u cilju pružanja više informacija. Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com
- Opisi hotela su sastavni deo cenovnika (obavezno uzeti u agenciji ukoliko nisu priloženi uz program)

Fakultativni izleti: (U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta)
- Izlet do Kaljarija sa navedenim obilascima - 50€ / 25€ deca
- Izlet do Korzike sa uključenim kartama za feribot i obilaskom Bonifačija - 80 € / 50€ deca
- Izlet do Smaragdne obale sa posetom Porto Ćervu - 30€ / 15€ deca
- Izlet do grada Algero - 45€ / 25€ deca
- Cinque Terre sa navedenim obilascima i voznom kartom - 25€ / 20€ deca

Napomene u vezi fakultativnih izleta:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
- Cene fakultativnih izleta su po osobi, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od 6 -12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0 - 5,99 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Uslovi i način plaćanja:
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre početka putovanja
- Odloženo plaćanje čekovima gradjana: 30% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije do 20.10.2018. Datumi realizacije čekova su 01. 10. i 20. u mesecu.
- Platne kartice Visa, Dina, Master i Maestro

Opšte napomene za putovanja:
- Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
- Kod autobuskih aranžmana raspored sedenja u autobusu organizator odredjuje po datumu prijave putnika.
- Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
- Posebni zahtevi gostiju u vidu Molbe a koji su mimo usluge iz cenovnika i koji se dodatno ne naplaćuju, posebno se ne garantuju. Organizator će pokušati da udovolji želji svakog od putnika ukoliko je u mogućnosti.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
- Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
- Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
- Svaki putnik lično odgovara za svoje lične stvari. Savetujemo da koristite sef a vrednosti ne ostavljate u sobi.
- Molimo putnike da tokom putovanja poštuju satnice i vremena polaska.
- Putnik je obavezan da poseduje Međunarodno putno osiguranje koje se može pribaviti u poslovnicama turističke agencije.. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže propisanu količinu novčanih sredstava za vreme boravka (kartice, gotovina…), kao i međunarodno putno osiguranje.
- Način i postupak, adresa i rok za ulaganje reklamacije potrošača, rok za odgovor Organizatora, objašnjeni su detaljno članom 14 Opštih uslova putovanja organizatora, nalaze se vidno istaknuti na oglasnoj tabli na zidu u poslovnicama. Opšti uslovi putovanja su sastavni deo ugovora o putovanju.

Supernova Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 33 73 183
  +381 11 32 34 106
  +381 65 8874 782
  +381 63 8874 782
 • Adresa:
 • Majke Jevrosime 29, Beograd
 • Website:
 • www.supernovatravel.rs

Hit ponude
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije