sledeća
Nova godina 2019. - Kolmar i Strazbur
Nova godina 2019. - Kolmar i Strazbur

Nova godina 2019. - Alzas i Švarcvald - 6 dana / 3 noći

Nova godina 2019. - Alzas i Švarcvald - 6 dana / 3 noći
Nova godina 2019. - Alzas i Švarcvald - 6 dana / 3 noći
Nova godina 2019. - Alzas i Švarcvald - 6 dana / 3 noći
Nova godina 2019. - Alzas i Švarcvald - 6 dana / 3 noći
Nova godina 2019. - Alzas i Švarcvald - 6 dana / 3 noći
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi6 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Nova godina 2019. - Alzas i Švarcvald - 6 dana / 3 noći – autobusom

Termin putovanja: 28.12. – 02.01.2019.

Strazbur – Kehl – Freiburg – Colmar – Rikvir – Kajzersberg – Hajdelberg – Baden Baden – Triberg – Jezero Titize – Donaušingen
Regija Alzas se nalazi na istoku Francuske. Istorija, pejzaž i kultura ovog dela Francuske plene svojom lepotom i raznolikošdu. Gravni grad regije Alzas jeste Strazbur koji je jedan od najznačanijih centara Evropske Unije, sa Evropskim parlamentom i Međunarodnim sudom za ljudska prava. Planinski masiv Švarcvald (Crna šuma) u nemačkoj pokrajni Baden-Virtenberg, oduvek je privlačio turiste svojom prelepim pejzažima, u čijoj plodnoj dolini se nalaze mnogi bajkoviti gradidi i sela, specifični za ovaj kraj.

Program putovanja:
1.dan Beograd - Novi Sad - Mađarska
Sastanak putnika u Beogradu u 14:30h. Polazak autobusa u 15:00h. Polazak iz Novog Sada u 16.15h ispred železničke stanice, kod lokomotive. Vožnja kroz Mađarsku.
2. dan Mađarska - Strazbur - Kel
Nodna vožnja kroz Mađarsku. Nastavak vožnje kroz Austriju do Strazbura. Odlazak na razgledanje grada u pratnji vodiča. Šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr-dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuda Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštiden i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO-a). Slobodno vreme. Smeštaj u hotel Europa u mestu Kehl, 8km od Strazbura. Nodenje.
3. dan Kel - Freiburg - Kolmar - Kajzersberg - Rikvir - Kel
Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u Alzas. Polazak prema gradidu Frajburg koji s pravom nosi nadimak " Dragulj Švarcvalda". Danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najvedi broj sunčanih dana u Nemačkoj. Ima neobične uske vodene kanale, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116 m, trg Augustinaca sa manastirom. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradida Kolmar sa 70000 stanovnika, smeštenim u podnožju planine Vogezi na reci Lauh, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime - “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovekovni centar grada nastao u 9. veku, glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drevnim građevinama smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Slobodno vreme u istorijskom centru grada. Nastavak putovanja prema živopisnom srednjovekovnom selu Kajzersbergu, koji je udaljen oko 12km od Kolmara, sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda gde je svaka kuda različita a ipak ista. Krada šetnja i foto pauza. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najlepših sela Francuske. Smešteno između uređenih vinograda, sa samo 3000stanovnika, u kom je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Nocenje.
4. dan Kel -Hajdelberg - Baden Baden - Kel
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Hajdelberg, romantični gradid smešten uz reku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada koji spada među najimpresivnije objekte u Nemačkoj, a postoji ved 700 godina. Ubraja se u red deset najpopularnijih evropskih znamenitosti. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.veka, Zamak Hajdelberg (panorama), Rathaus - Gradska kuda, Stari gradski trg, Stari most na Nekaru, gotička crkva Sv. Duha, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najlepši pogled na stari deo grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom izmedju 14 i 66 °C. Sa svojim lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama I prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile, sa savršeno uređenim vrtovima, kao i prelepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji Lihtentaler. Slobodno vreme. Povratak u Kel. Individualni odlazak na doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. Nodenje.
5. dan Kel - Strazbur - Triberg -Jezero Titize - Donauešingen - Mađarska
Doručak. Polazak prema gradidu Triberg gde se nalazi najvedi vodopad u Nemačkoj. Nastavak putovanja do najvede turističke atrakcije Švarcvalda, glečersko jezero Titize. Široko je dva kilometra, dugačko 720
metara, a duboko 40 metara gde je čovek u prirodni ambijent ugradio divan turistički raj s mnogo hotela i mesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Donauešingen poznatog kao mesto gde nastaje Dunav. Reka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušdu dve planinske rečice Breg i Brigah. U parku ovog dvorca nalazi se fontana, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Nodna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku.
6. dan Mađarska - Novi Sad - Beograd
Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim satima

U cenu putovanja je uračunato:
- prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
- tri nodenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice
- razgledanja prema programu
- usluge licenciranog vodiča
- troškovi organizovanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- fakultativni izleti i međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

Fakultativni izleti i posete:
- Izlet “Alzas I Švarcvald ” sa posetom mestima: Frajburg, Kolmar, Kajzersberg, Rikvir, Cena: 30 evra odrasli / 20 evra deca do 12 godina.
U cenu je uključeno:
- prevoz autobusom, posete navednim mestima bez ulaznica i usluge vodiča.
- Celodnevni izlet “Hajdelberg i Baden Baden” Cena: 30 evra odrasli / 20 evra deca do 12 godina. U cenu je uključeno: prevoz autobusom poseta istoriskom centru Hajdelberga bez ulaznica i usluge vodiča.
- Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a pladanje je u inostranstvu, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.

Umanjenja:
- Umanjenje za tredu odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa tredim (pomodnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
- Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa tredim (pomodnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
- Umanjenje za sopstveni prevoz 75 evra po osobi
Važno: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu

Doplate:
Doplata za jednokrevetnu sobu - 89eur

Opcione doplate:
- Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
- Doplata za dodatno sedište: 75 evra

Uslovi i način placanja:
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a pladanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke Intesa, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, upladuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje upladuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
Placanje može biti:
1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Organozatora putovanja ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).
2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40% , a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; b)
- platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;
- c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Organizator putovanja ima potpisan ugovor.
3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

Smeštaj:
- Hotel Europa 3* Kehl, Straßburger Str. 9, Tel: +4978519947880, www.ates-hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra, takođe samo mesto Kehl ima pešačku zonu u blizini hotela kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV - om. Wi-fi je besplatan. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
- Agencija zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.

Važne napomene za putovanje “Alzas I Švarcvald”
- Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
- Uz blagovremeni upit u poslovnicama Agencije postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogudnost smeštanja u trokrevetnim sobama.
- Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao I poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogudnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povradaja poreza iz Evropske Unije tax free)

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje:
- Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Agencije mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

Opšte napomene za putovanja:
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija I spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
- Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeci pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogudnost zadržavanja na granici koja
predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povradaja poreza iz Evropske Unije tax free)
- Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2018 od 25.01.2018. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

Dream Land

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 630 55 01
  +381 11 3232 386
 • Adresa:
 • Kralja Milana 15, Beograd
 • Website:
 • https://www.dreamland.travel

Hit ponude
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava