Baden Baden - 5 dana, avionom

Baden Baden - 5 dana, avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi5 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Baden - Baden
Hajdelberg - Alzas - Švarcvald - Frajburg

avionom - 5 dana / 4 noćenja
Aerodromske takse uključene u cenu

Polazak: 02. maj 2018.
Povratak: 06. maj 2018.
Čari mistične planine Švarcvald, u jugozapadnoj Nemačkoj, prvi su otkrili Rimljani koji su je, zbog guste i tamne borove šume, prozvali „Silva negra“. Car Karakala je među prvima uživao u blagodetima lekovitih termalnih izvora Baden-Badena na obroncima Švarcvalda. U 19.v. Baden-Baden postaje letnja prestonica Evrope i sastajalište aristokratije i društvene elite. Na oporavak i osveženje u vodama 12 termalnih izvora u Baden-Badenu, dolazili su pripadnici evropskih kraljevskih porodica, bogati industrijalci, bankari, slavni umetnici. Ovde se odmarala i britanska kraljica Viktorija, car Vilhem Prvi i članovi čuvene porodice Vandetbilt, nemački kancelar Oto fon Bizmark, a Pisac Mark Tven je tvrdio da je baš ovde izlečio reumatizam. U ovom prelepom gradiću redovno je boravio i održavao koncerte Johan Štraus, a Dostojevski je noći provodio u luksuznom gradskom kazinu u krugu lečilišta. Na Švarcvaldu, u mestu Donauešingen izvire Dunav. Predeli u kojima se smenjuju guste šume i nepregledni nizovi vinograda, lednička jezera i vodopadi okružuju živopisni Frajburg, jedan od najstarijih univerzitetskih centara Nemačke. Alzas - francuski region na severoistoku zemlje, u dolini reke Rajne i neposredne granice sa Nemačkom i Švajcarskom, jedinstven je po svojoj multietničkoj kulturi i predstavlja kraljevstvo vina. Strazbur - centar provincije, grad je prebogate i često tragične istorije. Reč Strazbur je nemačkog porekla i znači " grad na raskršću". Punih 230 godina katedrala Notr Dam sa svojim zvonikom visokim 142 m bila je najviša građevina na svetu. Podjednako francuski i nemački, ispunjen raznolikošću stilova, autentičnog mentaliteta, danas je Strazbur simbol pomirenja dve velike nacije i centar Evropskog parlamenta. Uvršten u listu svetske kulturne baštine, UNESCO od 1988. Grad Kolmar, 60 km udaljen od Strazbura spada u red najromantičnijih gradova sveta. Njegova jedinstvena arhitektura i cvetna dekoracija čini da U Kolmaru posetilac ima utisak da je zakoračio u slikovnicu a, zbog brojnih kanala i mostova, stekao je epitet „mala Venecija“.

Program putovanja:
1. dan Beograd - Baden-Baden
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 15.30h.Poletanje aviona kompanijom Wizz Air za Baden-Baden u 17.35h. Sletanje u Baden Baden u 19.35h. Nakon pasoške i carinske kontrole transfer i smeštaj u hotelu. Posle kraćeg odmora, upoznavanje sa gradom kroz šetnju sa vodičem legendarnom Lihtentaler alejom, koja je bila magnet za umetnike, pesnike, slikare, dalje do centra banje i njenih zaštitnih znakova - Kurhaus i Casino-a koji je inspirisao Dostojevskog da napiše čuveni roman „Kockar“, do Trinkhale i Festivalne dvorane - nemačke najveće opere i koncertne dvorane. Noćenje.
2. dan Baden-Baden - Hajdelberg / Heidelberg
Doručak. Pre podne, poludnevni fakultativni izlet u Hajdelberg, jedan od najromantičnijih i najlepših gradova Nemačke. Udaljen je oko 90 km od Baden-Badena. Odlazak do impozantnog gotsko-renesansnog zamka koji dominira gradom, a u čijem se vinskom podrumu nalazi najveće bure na svetu zapremine 227.000 litara. Šetnja duž 2, 5 km dugog Filozofskog puta, od Starog mosta, pored brojnih spomenika, kula i pivnica. Konačno, obilazak najprestižnijeg i najstarijeg univerziteta Nemačke osnovanog 1386.godine sa studentskim zatvorom kao posebnim kuriozitetom. Povratak u Baden-Baden. Posle podne slobodno vreme za šetnju, razgledanje odmor i kupanje (u modernim Karakalinim Termama od 08-22h, ili neorenesansnom rimsko-irskom Fridrihovom kupatilu isključivo nagi).Noćenje.
3. dan Baden-Baden - Alzas - Kolmar / Colmar / - Strazbur / Strasbourg
Doručak. Slobodan dan u Baden-Badenu ili celodnevni fakultativni izlet u francusku oblast Alzas sa polaskom. Odlazak do bajkovitog Kolmara, na reci Lauh koja je kanalom povezana sa Rajnom. Kolmar se sa pravom može smatrati jednim od najlepših gradova Francuske. Razgledanje istorijskog centra grada sa crkvom Sv. Martina, dominikanskom crkvom, najstarijim kućama Adolf i Pfister, starom zanatskom četvrti Taneurs pored reke, muzejima Bartoldi i Unterlinden. Na putu za Strazbur put vodi do malog sela Kajzersberg, nedavno proglašenog najlepšim selom u Francuskoj. Naročit šarm mu daju drvene šarene kućice, kaldrmisane ulice, fantastična arhitektura i priroda koja oduzima dah. Nastavak puta do Strazbura, grada poznatom po Gutenbergu, u kome je danas sedište Evropskog parlamenta, Suda za ljudska prava i Saveta Evrope. Do 19 veka strazburška gotska katedrala Notr Dam je, sa svojih 142 m, predstavljala najvišu građevinu na svetu. Posebnu atrakciju predstavlja četvrt “Mala Francuska” sa autentičnom, živopisnom alzaškom arhitekturom, kanalma, brojnim restoranima, bistroima… Obilazak znamenitosti sa vodičem, slobodno vreme za uživanje u odličnim vinima, vožnju brodom i dr. do povratka u Baden-Baden u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.
4. dan Baden-Baden - Švarcvald /Schwartzwald/ - Frajburg /Freiburg
Doručak. Slobodan dan u Baden-Badenu ili celodnevni izlet kroz živopisne predele Švarcvalda do izvora Dunava u gradiću Donauešingen na Švarcvaldu. Polazak ispred hotela u 09:00h Ovaj grad prelepe Art Nouveu arhitekture je vekovima bio sedište prinčeva Furstenberg te njihov dvorac privlači ništa manje posetilaca od kaptiranog izvora druge najduže evropske reke. Sledi poseta najlepšem od brojnih glečerskih jezera u regionu, mističnom jezeru Titize, najvećem prirodnom jezeru Švarcvalda.U povratku pauza u Frajburgu najsunčanijem nemačkom gradu i starom univerzitetskom centru živopisne srednjevekovne arhitekture. Povratak u Baden-Baden. Noćenje.
5. dan Baden-Baden - Beograd
Doručak. Slobodno vreme za šetnju ili kupanje do polaska na aerodrom. Moguć Program Plus u pratnji vodiča agencije: obilazak Bramsove kuće, Faberžeovog muzeja ili odlazak uspinjačom do najviše tačke na vrh Merkur. Polazak za aerodrom u 18:00h. Poletanje za Beograd u 20.05h. Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” u 21.55h.

Hotel Am Festspielhaus 3*
www.hotel-am-festspielhaus.de
Hotel se nalazi u centru, preko puta pozorišta. Gostima su na raspolaganju recepcija, restoran, bar, banket sala, sauna, spa i kuglana. Sobe imaju TV, besplatan wifi, mini bar, sef i kupatilo sa fenom i tušem. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto).

Cena aranžmana:
Hotel Am Festspielhaus 3*: 590 €

Doplata za jednokrevetnu sobu: 130 €

U cenu putovanja je uračunato:
- Avio prevoz redovnom linjom Wizz Air na relaciji Beograd - Baden-Baden - Beograd
- Aerodromske takse
- 1 komad velikog kabinskog prtljaga dimenzija 55cm × 40cm × 23 cm i težine do 10 kg
- smeštaj u hotelu 3* sa uslugom noćenje/doručak
- Transfer aerodrom - hotel u Baden Badenu - aerodrom
- Usluge licenciranog vodiča pratioca iz Beograda
- Troškovi organizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:
- Doplata za čekirani prtljag do 23 kg (oko 70eur) u momentu objavljivanja programa Mole se putnici da pažljivo pročitaju napomene vezane za prtljag, jer su doplate koje se primenjuju na aerodromu znatno veće od onih koje se uplaćuju uz aranžman. Najbolja preporuka za klijente je da blagovremeno i ispravno postupe u vezi prtljaga (na aerodromu će isti biti proveren i premeren). U slučaju da putnik poseduje prtljag neadekvatnih dimenzija, doplata na aerodromu su za čekirani prtljag od 23 kg iznosi 50 eur po pravcu u momentu objavljivanja programa Sve promene vezane za prtljag moguće je kod organizatora uraditi najvise 4 sata pred poletanje (time se izbegava doplata po višim tarifama u momentu predaje prtljaga)
- Obrok u avionu
- Gradska komunalna taksa (u trenutku izrade programa iznosi 3, 5 € po osobi/dnevno)
- Fakultativni izleti - obavezna prijava i uplata u agenciji pre polaska na putovanje
- Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Ulaznice za lokalitete
- Individualni troškovi i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

Važna napomena - produženi boravak
Putnici se mogu odlučiti za dopunski odmor u Baden Badenu u trajanju od 4 dana - 3 noći po ceni od 200 eur po osobi.
Ova cena je podložna promeni zbog moguće izmene u tarifama avio prevoza. Povratak na aerodrom Karlsrue/Baden Baden je organizovan individualno i uključen je u cenu.

Fakultativni izleti:
- Poludnevni izlet Hajdelberg - Cena: 65 €. U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča. Trajanje izleta oko 5 sati.
- Celodnevni izlet Alzas - Cena: 125 €. U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča. Trajanje izleta oko 8 sati.
- Celodnevni izlet Švarcvald - Cena: 110 €. U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča. Trajanje izleta oko 8 sati.
Paket ulaznica (sadrži sva tri izleta) cena se umanjuje za -10%
Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

Plaćanje
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene
Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
- Plaćanje čekovima gradjana na 3 rate bez kamate.
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Turistički krediti:
Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.

Osiguranje:
U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
- Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave. Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa Osiguranje. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata i sl…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Olympic Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 332 422
  +381 34 332 452
  +381 34 335 737
  +381 34 617 0 600
 • Adresa:
 • Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

  Poslovnica Beograd
  Makedonska 30, I sprat, Beograd
  +381 11 655 5 030
  +381 11 655 7 285
  +381 11 655 7 286
  +381 11 655 7 287
 • Website:
 • www.olympic.rs

Olympic Travel
Hit ponude
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu