Kan - Francuska

Kan (6), Francuska (28)
Kan, Francuska - letovanje, hoteli, aranžmani, kružne ture, city break

Azurna obala i Rivijera cveća
Program putovanja: - 1.dan: Beograd - Polazak iz Beograda oko 17:00h sa dogovorenog mesta (proveriti 2 dana pred putovanje tačno vreme i mesto polaska). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema...
Francuska - Španija - Italija
Polazak iz Beograda oko 17:00h sa dogovorenog mesta (proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju prema Francuskoj. - 2. dan:...
Krstarenje zapadnim Mediteranom - MSC Fantasia
Program putovanja: - 1. dan Luka: Ćivitavekija/Rim - Italija; Polazak: 19:00 - 2. dan Luka: La Specija/Činkve Tere - Italija; Dolazak: 07:00; Polazak: 19:00 - 3. dan Luka: Đenova - Italija; Dolazak:...
Krstarenje zapadnim Mediteranom - MSC Fantasia, polasci iz Đenove
Program putovanja: - 1. dan Luka: Đenova - Italija; Polazak: 18:00 - 2. dan Luka: Kan - Francuska; Dolazak: 08:00; Polazak: 18:00 - 3. dan Luka: Palma/Majorka/Baleari - Španija; Dolazak: 14:00;...
Rivijera cveća i Azurna obala - 6 dana / 3 noćenja
Polazak oko 17:00 časova sa perona glavne autobuske stanice (BAS -a). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji. - 2. dan Sanremo - Diano Marina - Poslepodnevni dolazak u Sanremo - „grad...
Španija - Italija - Francuska
Obiđite najlepše gradove Meditarana... doživite mondensku Azurnu obalu, prošetajte Kroazetom u Kanu kojom svake godine tokom filmskog festivala šetaju mnoga najpoznatija imena filmske umetnosti,...
1 - 6 od 6 rezultata
Kan, grad na francuskoj Azurnoj obali, najposećeniji je tokom maja, za vreme Međunarodnog filmskog festivala. Tada se širom sveta uživo prenose snimci filmskih zvezda koje prolaze stepeništem Palate festivala (Palais des Festivals). Ovaj glamurozni događaj za mnoge predstavlja sinonim Kana.
Ovde možete uživati i u dugačkim, krivudavim peščanim plažama (La Croisette), luksuznim krstaricama Stare luke, hotelima nalik na palate, buticima duž čuvenog šetalište i gastronomskim specijalitetima Azurne obale.

Geografija i klima

Klima

U Kanu vlada mediteranska klima, sa 12 sunčanih sati dnevno tokom leta (od maja do septembra). Tokom zime (od decembra do februara) vreme je blago. Nivo kišnih padavina je relativno nizak i leti i zimi, a najviši je tokom oktobra i novembra.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je francuski.

Turističke atrakcije

Muzeji

- Posetite Muzej mora (Musée de la Mer) koji se nalazi u do Kraljevskoj utvrdi (Fort Royal) iz 17. veka.
- Musee de la Castre se nalazi na brdu u staroj četvrti Le Suke (Le Suquet). Smešten je u nekadašnjem dvorcu monaha sa Lerinskih ostrva i u kapeli Sv. Ane iz 12. veka. Slike iz 19. veka, čiji su autori lokalni umetnici, prikazuju Kan pod ružičastim nebom sa palminim drvećem, ribarskim čamcima. Tu je takođe i fascinantna zbirka od 200 muzičkih instrumenata, mediteranskih i bliskoistočnih starina, kao i etnološka izložba.

Dvorci i palate

- Kakav je Kan bio u 19. veku i dalje se može videti po veličanstvenim vilama koje se tu nalaze. Kao inspiracija za njihov dizajn služili su različiti tipovi arhitekture, od srednjevekovnih dvoraca do rimskih vila. Vila Eleonora Lujza, sagrađena u italijanskom stilu, podizana je u periodu 1835 - 1839. godine.
- Još jedno čuveno obeležje ovog grada je predivna Vila Fjezole (danas poznata kao Vila Domerg), koja je dobila ime po gradu čijim je dizajnom njen izgled bio inspirisan, Fjezoleu u blizini Firence. Dizajnirao ju je Žan-Gabrijel Domerg. Vile nisu otvorene za javnost ali se poseta Vili Domerg može unapred zakazati.

Verski objekti

- Cistercijanski monasi su jedini stanovnici malog ostrva Sent-Onora (Île Saint-Honorat) na jugu. Oni su živeli na ostrvu kontinuirano od 410. g. n. e., a na vrhuncu svoje moći posedovali su Kan, Mužen i Valoris. Ostaci srednjeg veka se i dalje vide u glavnoj crkvi, koja je otvorena za javnost, kao i u ruševinama manastira iz 11. veka, na rubu mora. Monasi provode vreme u molitvi i proizvodnji crnog i belog vina, meda i lavandinog ulja.
- Notre-Dame d'Esperance je provansalska gotička crkva sa drvenim pločama koja potiče iz 14. i 15. veka. Pogledajte i zbirku slika iz 19. veka među kojima se nalazi i freska Žorža Rua sa motivom Hristovog krštenja. Crkva se nalazi na vrhu brda Suke u starom delu Kana i sa nje se pruža fenomenalan pogled na grad i na zaliv.

Ostale atrakcije

- La Croisette je poznat kao jedno od najljepših svetskih šetališta koje okružuju luksuzni hoteli, galerije i butici. Plaže koje se nalaze duž bulevara su privatne, u vlasništvu hotela i namenjene su samo za njihove goste.
- Stara luka (Vieux Port) je središte grada i graniči se sa Gare Maritime (Morskom železničkom stanicom), Alejom slobode (gde se održava jutarnja Cvetna pijaca, Marché aux Fleurs), Gradskom većnicom (Hôtel de Ville) i glavnim tržnim centrima. Stara luka u svom sastavu ima 900 pristaništa za brodove.

Šta raditi i gde izaći

- Čarter-vožnje jahtom i jedrenje: Windward Islands, jedna od najvećih svetskih kompanija za čarter-vožnje jahtom može da vam ponudi sve vrste plovidbe po Francuskoj rivijeri, sa osobljem ili bez njega.
- Trans Cotes d'Azur, Quai Laubeuf (Port de Cannes) su kompanije koje u ponudi imaju krstarenja i ekskurzije na dnevnoj bazi, do Monaka, Sen Tropea i ostalih destinacija.
- Uživajte u pogledu na Kan iz luksuznog broda. Možete izabrati podnevno ili večernje krstarenje.
- Obiđite Kan i okolni region na motorciklu, u društvu vodiča koji govori engleski ili iznajmite motor i istražite jug Francuske po sopstvenom nahođenju.
- Molinard: ako želite da naučite nešto o proizvodnji parfema, pođite do ove vile okružene cvećem. Ovo iskustvo je pravo uživanje za sva čula. Možete pogledati i bočice čuvenih parfema koje su ovde izložene.
Dečko koji obećava
18:00Pink Film
Dečko koji obećava
Adaptacija
20:00CineStar...
Adaptacija
Ko to tamo peva
21:06Pink Film
Ko to tamo peva
Sladak život
00:00Cinemax 2
Sladak život
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Zimovanje

Zimovanje

Skijaški aranžmani
Najbolji zimski centri
Hoteli i apartmani
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja