Baltiĉke zemlje - 8 dana, avio

Baltiĉke zemlje - 8 dana, avio
Za informacije o cenama, popustima, uslovima putovanja, kao i načinu i uslovima plaćanja, molimo Vas da nas kontaktirate na brojeve telefona +381 11 33 48 851, +381 11 33 49 532

www.omniturs.rs

Baltiĉke zemlje - 8 dana / 7 noćenja, avio
sa posetom Varšavi i Helsinkiju

Obilasci: Varšava – Riga – Talin – Bauska (Dvorac Rundal) – Viljnus – Trakai (Trakajski Dvorac) – Helsinki

Cena aranţmana po osobi u eur
Pribaltika, naziv triju baltičkih republika „sovjetskog“ inostranstva Estonije, Letonije i Litvanije je s krahom Sovjetskog Saveza promenjen u naziv „zemlje Baltika“. Danas su to tri zasebne države istočno od Baltičkog mora. Lokalno stanovništvo Letonije i Litvanije sebe naziva „baltičkim“ narodom a Estonije narodom „finik“. Druga identičnost je baltički nemački jezik, koji je počeo da se razvija u srednjem veku, posle Krstaških ratova. U isto vreme je otpočelo i veliko prijateljstvo sa Poljskom. Sve tri zemlje su utopljene u zelenilo borovih šuma i opojasane plavom lentom mnogobrojnih jezera i reka. U ovom zadivljujućem kraju postoji sve: mir i harmonija, dremajuće šume, prostrana polja, savremeni gradovi i koloritna sela. A lepotu njihovih prestonica Rige, Viljnusa i Talina svakako treba videti.

Program putovanja:
1.dan Beograd - Varšava

Sastanak putnika na aerodromu " Nikola Tesla" u 12:10 h. Poletanje za Varšavu u 14:10h (let LO 572). Dolazak u Varšavu u 15:45h. Po dolasku na aerodrom u Varšavi Polazak za Rigu, najveći baltički grad, prestonicu i glavnu luku Letonije, u blizini ušća reke Daugave u duboki Riški zaliv. Stari deo Rige, sa preko 800 građevina u stilu secesije, proglašen je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan Riga
DoručakObilazak istorijskog centra grada pešice: Nacionalna opera, Spomenik slobode, zamak nemačkog viteškog reda iz 14. veka, crkva sv. Petra, katedrala iz 13. veka... Slobodno popodne. Noćenje.
3. dan Riga - Talin
Doručak. Polazak za Talin, glavni grad Estonije i veliku luku na južnoj obali Finskog zaliva koji je doživeo procvat u 15. veku. Po dolasku obilazak " Brda sabora" gde su kraljevski dvor (sada parlament) i upravne zgrade opasane bedemima, a zatim " Starog jezgra" , nekada naseljenog švedskim i nemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama; to je danas pešačka zona Talina, u kojoj su katedrala sv. Nikole, gradska većnica, ruska crkva Aleksandra Nevskog, palata Kadriorg... Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
4. dan Talin - Helsinki - Talin
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet brodom i autobusom " Helsinki". Transfer autobusom do pristaništa i odlazak brodom u 10:00h za Helsinki, koji leži oko 80 km od Talina, na severnoj obali Finskog zaliva. Po dolasku, panoramsko razgledanje prelepe finske prestonice koja je, posle velikog požara 1808. godine, obnovljena u klasicističkom stilu: Trg Senata na kome je protestantska katedrala, zgrade Univerziteta i Vlade, Pijačni trg, ruska Uspenska crkva, Luteranska crkva - " crkva u steni" , Parlament, park jana Sibelijusa, Olimpijski stadion gde su održane Olimpijske igre 1952, koncertna dvorana „Finlandia"... Slobodno vreme. Polazak broda za Talin u 19:00 h, dolazak oko 21:h u Talin. Transfer od pristaništa do hotela. Noćenje.
5. dan Talin - Bauska (dvorac Rundal) - Viljnus
Doručak. Polazak za Viljnus. Vožnja kroz Estoniju i Letoniju do letonskog grada Bauska, 80 km južno od Rige, kraj koga je veličanstveni dvorac Rundal. Izgrađen je sredinom 18 veka u baroknom i rokoko stilu za rezidenciju vojvode od Kurlandije, po planovima čuvenog italijanskog arhitekte Frančeska Rastrelija koji je projektovao neke od najlepših palata u Moskvi, Kijevu i Sankt Petersburgu, među kojima i Zimski dvorac. Kraći obilazak dvorca Rundal. Nastavak putovanja za Viljnus, prestonicu Litvanije, koja leži na rekama Vilni i Neris, 20 km od beloruske granice. Po dolasku, smeštaj u hotel. Noćenje.
6. dan Viljnus - Trakai (Trakajski zamak) - Viljnus.
Doručak. Pre podne, razgledanje pešice istorijskog centra Viljnusa, koji je deo svetske kulturne baštine: starogradski trg sa katedralom iz 18. veka, crkva sv. Ane, crkva sv. Petra i Pavla, pravoslavna crkva Teotokos, univerzitet (1579), kula Gediminas, kraljevska palata... Posle podne, fakultativni izlet autobusom " Trakajski zamak". Odlazak do istorijskog gradića Trakai, nekadašnje prestonice Litvanije, 30 km zapadno od Viljnusa gde je ovaj prelepi zamak od crvene opeke - jedna od najvećih znamenitosti Litvanije. Sagrađen je na ostrvcu usred jezera Galve, naspram centra grada, za osnivača Viljnusa, velikog vojvodu Gediminasa (1275-1341) čija je država u 14. veku bila prostranija od Moskovske kneževine. Povratak u Viljnus. Noćenje.
7. dan Viljnus - Varšava
Doručak. Polazak za Varšavu. Vožnja kroz Litvaniju i Poljsku. Dolazak u Varšavu, obilazak pešice istorijskog centra koji je proglašen delom svetske kulturne baštine: " Kraljevski put" , spomenik Nikoli Koperniku, kazimježova palata, Predsednička palata, spomenik velikom pesniku Adamu Mickijeviču, crkva sv. Ane, Dvorski trg sa kraljevskom palatom i stubom kralja Sigizmunda III, trg Rinek i spomenik sireni koja je simbol Varšave, tvrđava Barbakan...Transfer i smeštaj u hotel.Slobodno vreme. Noćenje.
8. dan Varšava - Beograd.
Doručak. Transfer na aerodrom. Predviđeno poletanje aviona u 14:35h (LO 573) za Beograd. Predviđeno vreme dolaskau Beograd u 16:15 h..

Cena aranzmana obuhvata:
- Prevoz avionom na navedenoj relaciji Beograd - Varšava - Beograd sa prevoznikom kompanijom
- Prevoz autobusom sa audio opremom.
- Sedam noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima kategorije 3* u Varšavi, Rigi, Talinu i Viljnusu
- Razgledanja gradova prema programu i dvorca Rundal
- Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku
- Usluge vođe puta sve vreme putovanja
- Troškovi organizovanja putovanja.

Cena aranzmana ne obuhvata:
- Aerodromske takse u Beogradu i Varšavi (oko 67 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni I koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Organizatora putovanja ili poslovnicama ovlašćenih subagenata),
- Fakultativni izleti
- Ulaznica u Luteransku crkvu u Helsinkiju - 3 evra
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

Fakultativni izleti i posete:
- Celodnevni izlet brodom i autobusom " Helsinki " Cena: 90 evra. U cenu je uključeno: transferi autobusom hotel - pristanište - hotel u Talinu, povratna brodska karta za Helsinki, razledanje Helsinkija autobusom i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku.
- Poludnevni i izlet autobusom " Trakajski zamak". Cena: 30 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacija, ulaznica i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku.
- Prijavlivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u Estoniji i Litvaniji, isključivo u evrima, u efektivi (izuzev izleta za Helsinki, za koji je neophodno prijaviti se i izvršiti uplatu u Beogradu). Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.

Napomene u vezi fakultativnih izleta:
Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene. Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika) na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade

Smeštaj:
Smeštaj tokom putovanja obezbeđen je u hotelima kategorije 3* zvezdice. Detaljnije informacije se mogu naći na sajtovima hotela.
- Varšava - Hotel Gromada 3* www.hotelgromadawarsawcentre.com
- Kaunas - Ibis Kaunas Centre Hotel 3* www.ibis.accorhotels.com/ibis-Hotel/Kaunas
- Riga - Hotel Hanza 3* www.hanzahotel.lv
- Talin -Hotel Radisson Central Tallinn 3*www.parkinn.com/hotel-centraltallinn
- Viljnus - Hotel Panorama3* www.panoramahotel.lt
- Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovhih hotela hotelima iste ili više kategorije

Vazne napomene za putovanje " Baltiĉke zemlje sa posetom Varšavi i Helsinkiju"
- Rok za prijavljivanje za putovanje je deset dana pre polaska ili do popune mesta
- Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju ovog putovanja
- Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.
Opšte informacije
- Litvanija 65. 200 km2;
- Stanovništvo: 3, 6 miliona
- Glavni grad: Viljnus (560. 000 st.); Kaunas 300. 000 st.
- Novac: euro.
- Letonija 64. 597 km2
- Stanovništvo: 2, 2 mililiona
- Glavni grad: Riga (750. 000 st.);
- Novac: euro ●
Estonija -43. 698 km2
- Stanovništvo:1, 3 miliona;
- Glavni grad:Talin (420. 000 st.)
- Novac: euro.
Poljska - 312. 679 km2
- Stanovništvo:39 miliona
- Glavni grad: Varšava (1, 7 miliona st.); Krakov 750. 000 st.
Novac: zlot (1 zlot = 0, 25 evra).
Finska - 338. 145 km2
- Stanovništvo: 5, 3 miliona
- Glavni grad: Helsinki (600.000 st.)
- Novac: evro. - Lokalno vreme u Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Poljskoj i Finskoj je zimi plus 1 sat a leti plus 2
sata u odnosu na vreme u Srbiji.

Posebni uslovi otkaza ugovora za aranţman " Baltiĉke zemlje Sa Posetom Varšavi iHelsinkiju:
Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju- od momenta ugovaranja aranžmana do 31 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.
- od 30 dana do 16 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 70% od ukupne cene aranžmana.
- od 15 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

Napomene za smeštaj:
-Tačno ime hotela znaće se najkasnije 8 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni. -Hotelske sobe u većini hotela su malih površina: dvokrevetne sobe ukupno do 11m2 sa kupatilom, jednokrevetne ukupno do 9m2 sa kupatilom.
- Cena aranžmana za decu 2-12 godina, u pratnji dve odrasle osobe, u pomoćnom ležaju, se dobija na upit. -Cena aranžmana za treću odraslu osobu, smeštaj u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.
- Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

Napomene za hotelske usluge i pravila:
- Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.
- Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)
- Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.
- Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

Vazne napomene:
- Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 15 putnika.
- U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, moguća je realizacija aranžmana uz korekciju cene i korekciju uračunatih usluga.
- Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 31 dan pre polaska na putovanje.
- Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.
- Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.
- Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.
- U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost& Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report) -Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja.
- Agencija organizator zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti. -Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled panoramskog razgledanja grada zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.
- U Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Poljskoj i Finskoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.
- Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja. -Turistička viza za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.
- Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.
- Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja. -Broj telefona vodiča će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

Molimo Vas da pazljivo proĉitate Opšte uslove putovanja. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 15 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Omniturs

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 33 48 851
  +381 11 33 49 532
  +381 11 7610 127
  +381 11 7614 131
 • Adresa:
 • Savski trg 7, Beograd

  Poslovnice:
  Dragoslava Jovanovića 3, Beograd
  tel: +381 11 33 48 851
  +381 11 33 49 532
 • Website:
 • https://www.omniturs.rs

Hit ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti