Etiopija - Istorijska tura - 9 dana / 6 noćenja

Etiopija - Istorijska tura - 9 dana / 6 noćenja
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi9 danasobausluga zavisi od... prevoz avionomdetaljnije
Etiopija- Istorijska Tura
Adis Abeba, Bahir Dar, Gondar, Aksum, Lalibela
9 dana /6 noćenja - avionom

First Minute popust od 100€ po osobi za uplate do 30. novembra ili do popune kapaciteta predvidjenih za first minute ponudu. Ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu.

Polazak: 30.mart 2019.
Povratak: 07.april 2019.

Cena putovanja po osobi u evrima (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)
Rok za prijavljivanje i uplatu akontacije je 15. Februar 2018. Ili do popune mesta

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji
Etiopija je jedna od najinteresantnijih afričkih zemalja posmatrajući iz različitih aspekata. Još uvek nedovoljno razvijena turistička zemlja s pravom budi interesovanje sve većeg broja turista iz celog sveta. Sa svojih preko sto miliona stanovnika druga je po naseljenosti na afričkom kontinentu. Zauzima površinu od 1,1 milion km²a glavni grad joj je Adis Abeba, jedan od vodećih gradova u kome se već decenijama nalaze razne sve afričke političke institucije. Etiopiju smatraju zemljom u kojoj se pojavio prvi moderan čovek u Africi. Još interesantnije je da je Etiopija jedna od najstarijih hrišćanskih zemalja u svetu, u kojoj još postoji muslimanska vera, u mnogo manjem broju jevrejska, Bahai I procentualno minimalne tradicionalne . Etiopijsko pismo “etiopik” jedno je od najstarijih na svetu, još uvek u upotrebi. Zanimljivo je da je etiopijski kalendar sedam godina I tri meseca iza gregorijanskog. Mesta obuhvaćena ovim programom u prošlosti su bila centri razvijenih kraljevina, čiji kulturno istorijski spomenici postoje I dan danas. Baš zbog toga Etiopija je afrička zemlja u kojoj je UNESCO zaštitnik najvećeg broja spemnika.

Program putovanja:
Dan 1 (30.03.2019) Beograd – Beč - Adis Abeba
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Agencije u 16:30 časova. Poletanje za Beč u 18:30 (let JU 604). Dolazak u 19:50 časova. Nastavak putovanja za Adis Abebu u 22:50 časova (ET 725). Obrok u avionu.
Dan 2 Addis Ababa (31.03.2019.)
Dolazak u 06:40 časova. Transfer do hotela. Smeštaj (po međunarodnim uzansama u sobe se ulazi između 12:00 i 14:00 časova. Posle podne poludnevno razgledanje prestonice Etiopije koja se nalazi na 2.400 m. n/v, i predstavlja treću najvišu prestonicu na svetu. Poseta Nacionalnom arheološkom muzeju , koji je jedan od najbogatijih u Africi. U njemu se nalazi, pored ostalih mnogobrojnih eksponata, skelet Lusi, 3,6 miliona godina star. Odlazak do brda Entoto, Merkata, najveće pijace na otvorenom u Africi i dr .Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.
Dan 3 (01.04.2019.) Adis Abeba - Bahir Dar
Rano ujutru transfer na aerodrom. Poletanje za Bahir Dar u 08:10 časova (let ET 186). Dolazak u 09:10 časova. Bahir Dar je grad na juznoj obali Tana jezera, sa vrlo prijatnom tropskom atmosferom. Vožnja brodom po jezeru (oko 1 sat), na kome ima oko 30-tak manastira na ostrvcima. Poseta manastirima koji su gradjeni u periodu izmedju 13. i 17. veka. Odlikuju se veoma interesantnom arhitekturom i izvanrednim fresknim slikarstvom. Odlazak do Zege poluostrva na kome se nalaze Azuva Marijam manastiri. Posle kratke pauze, vožnja (32 km) do fascinantnih vodopada Plavog Nila, Tis Isat , u prevodu dim Nila. Jezero Tana je najveće jezero u Etiopiji i iz njega izvire Plavi Nil. Okolina jezera je naseljena Amara hrišćanima, čiji je jezik godinama bio nacionalni jezik Etiopije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 4 Gondar (02.04.2019.) Bahir Dar - Gondar
Doručak. Polazak autobusom za Gondar (180 km- dva i po sata vožnje) kroz vrlo slikovite predele. Po dolasku razgledanje Gondara koje uključuje obilazak zamka, palata i crkava građenih od 1636 g. kada je grad osnovan od strane Imperatora Fasiladasa. Bio je prestonica zemlje u trajanju od 250 g. a i danas predstavlja jedan od najvećih i najimpresivnijih gradova Etiopije. Obilazak crkve Debre Birhan Selasije, koju je UNESCO svrstao u svetsku kulturnu baštinu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 5 Aksum (03.04.2019.) Gondar - Aksum
Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Aksum u 09:50 časova (ET 122). Dolazak u 11:20 časova. Transfer do hotela. Obilazak najstarijeg u Etiopiji i najsvetijeg grada Etiopijske pravoslavne crkve. I ako danas mali, on je veoma bogat starinama, kao na primer: Park stela, crkva svete Marije, bašta za krunisanje, kapela sa Zavetnim kovčegom, Aksum muzej, ruševine palate kraljice od Sabe i dr. Večera. Noćenje.
Dan 6 Lalibela (04.04.2019.) Aksum - Lalibela
Doručak. Transfer na aerodrome. Poletanje za Lalibelu u 11:50 časova (let ET123). Dolazak u 12:30 časova. Transfer do hotela. Vožnja do Nakuto Leab manastira. Kada je kralj Nakuto Leab iz Zagve dinastije abdicirao 1270 g. otišao je u pećinu da se posveti pustinjačkom životu. Pećina je kasnije postala manastir. U njemu se nalazi jedna od najinteresantnijih kolekcija starih krstova, ilustrovanih rukopisa , starih ikona i drugih vrednih svetih relikvija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 7 Lalibela (05.04.2019.) Lalibela
Doručak. Celodnevni boravak u ovogm veoma interesantnom mestu, nekadašnjem remek delu srednjevekovne arhitekture. Lalibela je poznata po impresivnim crkvama isklesanim u stenama, za vreme vladavine čuvenog kralja Lalibela, vladara Etiopije iz 13.v. Svaka crkva ima svoje arhitektonske karakteristike, pa su zbog toga u svetu poznate kao "Osmo čudo sveta." Najpoznatija od svih je Bet Giorgis (Sveti Đorđe), građena u čast sveca zaštitnika Etiopije Svetog Đorđa. Večera. Noćenje.
Dan 8 Addis Ababa (06.04.2019.) Lalibela - Adis Abeba - Beč
Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Adis Abebu u 12:50 časova (ET 123). Dolazak u15:00 časova. Odlazak u grad. Slobodno vreme za kupovinu i individualne obilaske. Večera u tradicionalnom restoranu sa folklornom muzikom i igrama. Uveče transfer na aerodrom. Poletanje za Beč u 23:10 časova (let ETZ 728).
Dan 9 Belgrade (07.04.2019.) Beč - Beograd
Dolazak u 04:40 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 09:45 časova (let JU 601). Dolazak u11:05 časova.

Cena aranžamana: 1590 eur (cena važi do 30.11.2018.-cena sa popustom)
Cena aranžamana: 1690 eur (cena od 01.12.2018.-redovna cena)
Doplata za jednokrevetnu sobu 290 eur

Napomena: dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem mogu se dobiti na upit, ali ih ne preporučujemo, jer treći krevet ne odgovara standardu za odraslu osobu.

U cenu putovanja je uključeno:
- Avio-prevoz na navedenim relacijama,
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima (ili sličnim- lokalna kategorizacija) Caravan hotel 4* u Adis Abebi ,Bahirdar –Homeland hotel 3/4, Gondar – Goha hotel3+* ili Taye hotel 3*, Axum – Sabean hotel 3* i Lalilbela – Lal hotel 3*.
- Obroci i razgledanja prema programu,
- transferi, troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno:
- Avio takse od 375,62 evra (koje se sastoje od sledećih taksi: vrednosti izražene u EUR: 64YQ, 205.48YR, 4.48LG, 0.98RF, 16.72RS, 0.22RS, 37.38ZY, 16.80AT, 29.54IH (avio-takse u trenutku pravljenja programa; konačan iznos avio taksa podložan je promeni do dana polaska na putovanje te se plaćaju sedsam dana pre polaska na put),
- fakultativni izleti,
- napojnice za lokalne vodiče i vozače (ukoliko postoje izleti), troškovi vize 70 evra i usluge viziranja 50 evra, međunarodno putno osiguranje.

Načini plaćanja:
- gotovinski - uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

Hoteli:

Adis Abeba - Caravan hotel 4* www.caravanaddis.com ili sličan
Nalazi se 4 km od aerodroma i daje beslpatan transfer do/ na aerodrom. Recepcija radi 24 sata. Sobe su opremljene plazma TV, mini barom, sefom i pisaćim stolom. Kupatila imaju bide i fen za kosu. Hotel ima bespaltni WiFi. Doručak može bit organizovan vrlo rano. U restoranu mogu da se probaju specijaliteti internacionalne kuhinje. Imaju nepušačke sobe.

Bahir Dar –Homeland hotel 3 / 4* www.homlandhotelbahirdar.com ili sličan
Nalazi se na jugu jezera Tana. Ima besplatni WiFi u sobama kao i bespaltni parking. Sobe su klimatizovane i imaju plazma TV sa satelitskim programima. Sobe su snabdevene frižiderom i aparatom za kuvanje kafe. Kupatila su opremljena tuševima . Ima restoran u kome se služe kako jela a la kart tako i bife . recepcija radi 24 sata.

Gondar – Goha hotel 3+* www.gohahotel.com ili sličan
Smešten je na brdu sa izvanrednim pogledom na Gonder. Ima otvoreni bazen i besplatni bežični internet u javnim prostorijama. Svaka soba je opremljena u tradicionalnom stilu sa delom za sedenje. Ima telefon i pisaći sto, a kupatila imaju tuševe. U retoranu spremaju tradicionalna etiopijska kao i evropska jela, a često ima živi program. Hotel ima prodavnicu suvenira i biznis centar, kao i prostorije za sastanke i bankete.

Gondar – Taye hotel 3* www.hotels.com ili sličan
Nalazi se 1 km od Meskel trga. Iz njega se pruža lep pogled na planine. Sobe, od kojih samo neke imaju terasu ili balkon, opremljene su plazma TV-om,i sve sobe imaju kupatilo. U restoranu služe doručak. Postoji frizer i prodavnica suvenira. Na raspolaganju je i hamam.

Aksum – Sabean hotel 3* (www.sabeanhotel.com) ili sličan
Ima besplatni bežični internet, privatni parking. Sobe su opremljene plazma TV- ima ,a neke imaju i deo za sedenje. U kupatilima ima papuča kao i toeletni detalji. U svakom slučaju ima jednu od najboljih lokacija u gradu.

Lalibela – Lal hotel 3* (www.lalhotelsandspa.com) ili sličan
Hotel sa spa centrom i saunom, kao i bazenom i fitnes centrom. Besplatni bežični internet je dostupan u javnim prostorijama. Postoji privatan parking. Neke sobe imaju i deo za sedenje, a takođe i balkon ili patio. Svaka soba ima plazma TV i privatno kupatilo. Otvorena je i prodavnica suvenira. Moguće je igrati bilijar i iznajmiti bicikl.

Korisne informacije za putovanje:

Vize: Srpskim državljanima sa biometrijskim pasošima Republke Srbije potrebna je viza za Etiopiju i obezbeđuje se posredstvom naše agencije. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098-184).

Važna napomena: Potrebna vakcina protiv žute groznice kao i uzimanje pilula protiv malarije.Obratiti se Institutu za higijensku zastitu u Dr. Subotica br 5, tel 011/2684 566

Valuta: Etiopijski BIR, 1 eur=31,86 ETB 1 usd=27,19 ETB
Klima: Etiopija (naročito deo obuhvaćen istorijskom rutom) u ovom periodu, ima vrlo prijatnu, suvu klimu, sa prosecnim temperaturama od 15°C - 25°C. Jutarnje i večernje na višim nadmorskim visinama oko 10 °C.

Važne napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018.godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu