Panama, Kolumbija i Ekvador - 17 dana / 15 noćenja

Panama, Kolumbija i Ekvador - 17 dana / 15 noćenja
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi17 danasobausluga zavisi od... prevoz avionomdetaljnije
Panama, Kolumbija I Ekvador
17 dana (15 noćenja) - avionom

Polazak 19.januar 2018.
Povratak 04.februar 2018.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji
Program putovanja:
1.Dan (19.januar 2018.) Beograd - Pariz - Panama Siti
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 04:30 časova. Poletanje za Pariz u 06:35 časova (let JU 310). Sletanje u 09:15 časova. Nastavak putovanja za Panama Siti u 13:45 časova (Let AF474). Sletanje u 19:05 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
2.Dan (20.januar 2018.) Panama Siti
Doručak. Celodnevno razgledanje prestonice Paname. Razgledanje uključuje obilazak istorijskog dela grada, " stare Paname" , koju su osnovali Španci, a napao je i opustošio Henri Morgan 1671 godine. Šetnja kroz ostatke grada koji se nekada smatrao najbogatijim u Amerikama. Vožnja kroz lepe rezidencijalne delove grada, a zatim obilazak kolonijalnog dela " Casco Antiguo" , sagrađenog 1673 godine. Arhitektura ovog dela grada bila je pod velikim uticajem francuskih, italijanskih i španskih stilova. Kasnije, naše razgledanje obuhvata mesta koja su vezana za sam kanal, njegovu izgradnju i istoriju, uključujući i muzej posvećen kanalu. Odlazak do Amadora, mesta gde se spajaju tri ostrva i gde je ulaz u kanal. Kod brane Miraflores, pomoću audio vizuelne prezentacije, upoznaćete se sa izgradnjom i funkcionisanjem ovog čuda graditeljstva. Povratak u hotel. Noćenje.
3.Dan (21.januar 2018.) Panama Siti
Doručak. Današnji izlet počinje vožnjom vozom (oko 1 sat) istočnom obalom Panamskog kanala, koja pruža dobar pogled kako na kanal tako i na prašumu kroz koju prolazi. Nastavak vožnje autobusom do mesta Portobelo, danas malog mesta, a nekada jedne od najvećih španskih luka u Centralnoj Americi. Zlato iz Perua, kao i raznovrsna roba iz Španije i Novog sveta završavali su u Portobelu. Obilazak tvrđava Santjago i San Heronimo. Vožnja brodićem do Velikog ostrva (Isla Grande). Ručak. Povratak u Panama Siti autobusom. Noćenje.
4.Dan (22.januar 2018.) Panama Siti
Doručak. Celodnevni izlet do oblasti reke Čagres, u kojoj žive autohtona indijanska plemena, uz poštovanje vekovima starih tradicija. Poseta jednom od sela, u kome će se prisustvovati tipičnim igrama i naučiti od plemenskog starešine i vrača o kulturi i životu ovih indijanaca. Ručak u selu. Vožnja čamcem po reci Čagres. Povratak u Panama Siti. Večera u nacionalnom restoranu sa folklornim programom. Noćenje.
5.Dan (23.januar 2018.) Panama Siti - Bogota - Kartagena
Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Bogotu u 10:45 (let AV 8383). Sletanje u 12:14. Nastavak putovanja za Kartagenu u 13:30 (AV 8558). Dolazak u 15:02. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne. Kartagena je jedan od najinteresantnijih kolumbijskih gradova. Zahvaljijući svojoj burnoj istoriji od 16.veka kada je osnovao španac Pedro de Eredia, do modernih vremena, može se pohvaliti velikim bogatstvom umetnićkih I arhitektonskih bisera. Noćenje.
6.Dan (24.januar 2018.) Kartagena
Doručak. Poludnevno razgledanje grada. Obilazak masivne tvrđave San Felipe koja je imala savršen startegijski položaj na prilazima grada. Gradili su je španci u 16.v. zajedno sa istorijskim centrom Kartagene, (koji se obilazi), stavljena je na Unescovu listu kulturne baštine 1984 g. Na kraju poseta manastiru San Pedro Klaver. Kraće slobodno vreme. Posle podne odlazak na zidine za posmetranje zalaska sunca, posle čega sledi degustacija čuvenog ruma. Povtarak u hotel. Noćenje.
7.Dan (25.januar 2018.) Kartagena - Medeljin
Doručak. U toku pre podne polazak avionom za Medeljin. Po dolasku odlazak do sela cveća Santa Elena, na brdu iznad Medeljina. Uzgajanje cveća ima vrlo dugu tradiciju I obilazak tzv. “siletero culture” predstavlja jedinstveni doživljaj. Kasnije vožnja žičarom do naselja San Domingo, odakle se počinje sa razgledanjem grada. Obilazak centra Medeljina sa parkom Berio, u kome lokalni muzičari sviraju svoju poznatu “guaska” muziku. Obilazak Botero trga sa izložbom čuvenog kolumbijskog umetnika skulptora, čije sculpture čine ovaj trg prepoznatljivim I izuzetnim. Odlazak do hotela. Noćenje.
8.Dan (26.januar 2018.) Medeljin - Bogota
Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Bogotu. Po dolasku razgledanje glavnog grada Kolumbije, Bogote, koje započinje obilaskom Muzeja zlata, koji sadrži trideset I četiri hiljade zlatnih eksponata, kao I desetine hiljada eksponata od kosti, kamena, keramike I tekstila. Svi predmeti pripadaju pre španskom periodu. Kasnije obilazak Botero muzej, koji pripada čuvenom slikaru I skulptoru Boteru. Šetnja kroz čuveni istorijski deo Kandelaria, u kome se nalaze brojne građevine španske kolonijalne I barokne arhitekture sa kaldrmisanim ulicama. Tu se nalazi nekoliko univerziteta, biblioteka, muzeja I crkava, a na prelepom trgu Bolivar su smeštene različite vladine I upravne zgrade. Odlazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.
9.Dan (27.januar 2018.) Bogota
Doručak. Polazak na celodnevni izlet do Zipakira u kome se nalazi velika atrakcija, podzemna katedrala od soli. Dugačka je 120 m. I zauzima površinu od oko 8500 m². Ovo monumentalno remek delo gradili su rudari iz ovog mesta sojim rukama. Tu se nalaze veoma lepi krstevi I sculpture anđela I Madone. U nastavku katedrale nalazi se kapela sa svih 14 stanica. Kasnije vožnja do malog sela neasvaltiranim putevima I ručak u privatnoj kući jednog farmera. Posle podne povratak u Bogotu. Noćenje.
10.Dan (28.januar 2018.) Bogota - Kito
Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Kito u 14:17 sati (let AV8373). Dolazak u 15:57. Transfer do otela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
11.Dan (29.januar 2018.) Kito
Doručak. Celodnevno razgledanje prestonice Ekvadora. Nalazi se na 2850 m.n/v. i u njemu vlada večito proleće. Kito je najstarija Južno-američka prestonica i zbog bogatstva u kulturno istorijskim spomenicima uvršten je u svetsku kulturnu baštinu od strane Unesko 1978 g. Španski barokni stil vlada arhitekturom starog grada, a lepe crkve se odlikuju prefinjenim zlatnim oltarima. Odlazak do panorame Guapulo odakle se pruža izvanredan pogled na grad i okolinu. Posle obilaska starog dela grada odlazak do spomenika " Ekvator" (22 km. severno od Kita), koji se nalazi na samoj liniji ekvatora, po kojoj je država i dobila naziv. Povratak u Kito. Noćenje.
12.Dan (30.januar 2018.) Kito - Otavalo - Kito
Doručak. Polazak autobusom za Otavalo, na oko 2 sata vožnje od Kita, sa usputnim kratkim zadržavanjima za fotografisanje, jer se prolazi kroz veoma lepe predele provincije Imbabura. Otavalo je malo mesto u Andima poznato po najkoloritnijoj, najvećoj i najpopularnijoj pijaci u Ekvadoru. Pijaca datira jos iz pre Inka vremena, a danas nudi najveći izbor rukotvorina, koje se mogu naći u zemlji, kao sto su tekstil, keramika, vuna, tapiserije, naivno slikarstvo, antikviteti i dr. Posle podne poseta malom mestu Kotakači, poznatom po proizvodnji koze. Povratak u Kito. Noćenje.
13.Dan (31.januar 2018.) Kito - Riobamba
Doručak. Polazak za Riobambu (oko 5 sati vožnje). Put vodi kroz čuvenu " Aveniju vulkana" , među kojima je vulkan Kotopaksi (5897 m.), jedan od najviših živih vulkana na svetu. Dolazak u Riobambu u posle podnevnim satima. Smeštaj u haciendu (u okolini grada). Posle podne slobodno za odmor i aklimatizaciju. Gradić Riobamba je geografski centar Ekvadora i iz njega se pruža pogled na najviši vrh u Ekvadoru, Čimborazo (6310 m.) Noćenje.
14.Dan (01.februar 2018.) Riobamba - Kuenka
Doručak. U ranim jutarnjim satima polazak lokalnom, tipičnom andskom železnicom (u koliko voz bude išao toga dana) ili autoferom, kroz veoma lepe predela Anda. Prolazi se i pored čuvene stene " Đavolji nos". Kasnije, nastavak putovanja autobusom do Kuenke (oko 5-6 sati). Usputno zadržavanje u Ingapirki, gde se nalaze vrlo impresivni ostaci Inka građevina, najvažnijih u Ekvadoru. Posle obilaska nastavak putovanja i dolazak u Kuenku u večernjim satima. Smeštaj u hotel (haciendu). Noćenje.
15.Dan (02.februar 2018.) Kuenka
Doručak. Pre podne razgledanje Kuenke, jednog od najlepših gradova Ekvadora, koji je nedavno 1999 g. uvršten u Svetsku Kulturnu Baštinu od strane Unesco. To je grad sa elegantnom arhitekturom, kaldrmisanim ulicama, belim zgradama ukrašenim drvenim vratima i balkonima. Veoma je poznat po umetnosti, keramici, panama šeširima I proizvodima od srebra I zlata. Pravi je biser među kolonijalnim gradovima Južne Amerike. Posle podne slobodno. Noćenje.
16.Dan (03.februar 2018.) Kuenka - Kito - Amsterdam
Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Kito u 09:55 (let EQ 172). Dolazak u 10:50. Čekanje na vezu. Poletanje za Amsterdam (sa medjusletanjem u Gvajakil) u 17:35 sati (let KL 751). Obroci u avionu.
17.Dan (04.februar 2018.) Amsterdam - Beograd
Sletanje u 13:35. Poletanje za Beograd u 20:45. Doalzak u 23:00.

Raspored obilazaka lokaliteta može biti promenjen u toku programa

U cenu putovanja je uključeno:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima sa 3, 3+, 4, 4+* po lokalnoj kategorizaciji, na bazi noćenja s doručkom,
- ishrana i razgledanja prema programu sa uključenim transferima (vozom i autobusom) i ulaznicama na lokalitete pomenute u programu,
- troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno:
- Avio-takse u iznosu od 367, 25 Eur a sastoje se od sledećih taksa izraženih u Eur: EUR 50.00YQ, EUR 200.00YR, (takse YQ I YR su nerefundabilne) EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR16.72RS, EUR0.22RS, EUR18.77QX, EUR 8.15FR, EUR 1.07AH, EUR 46.45QB, EUR 4.26QI, EUR 2.56WT, EUR 5.64CJ, EUR 5.36RN, (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni - plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja)
- dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji,
- lokalne avio takse u inostranstvu, koje svaki putnik plaća lično u lokalnoj valuti na licu mesta (ukoliko postoje),
- napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 45 USD po osobi za ceo boravak kako za vodiča, tako i za vozača)
- fakultativni izleti, troškovi viza (103 evra) i usluge viziranja (10 evra),
- međunarodno putno osiguranje.

Doplate:
Trokrevetne sobe (dvokrevetne sa pomoćnim ležajem) mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.
Doplata za sobu 1/1- 990eur

Načini plaćanja:
- gotovinski - uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35% , 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Hoteli:
Panama Siti- Aloft hotel 4* - moderno zdanje locirano u blizini čuvenog kongresnog centra Atalapa. Sve sobe su klimatizovane, imaju kablovsku TV, mini bar, frižider i privatno dobro opremljeno kupatilo. Hotel ima 24 časovnu recepciju, lepu terasu i bar. Nalazi se u neposrednoj blizini šoping molova, restorana, barova, prodavnica i nekih lokalnih atrakcija.
Kartagena - Bantu hotel 4* - udaljen je svega 7 minuta od plaže. Zdanje hotela potiče iz 18.veka i predstavlja tipični primer kolonijalne arhitekrure a smešteno je u istorijskom delu grada. Ima otvoreni bazen, tursko kupatilo, saunu i solarijum. Sve sobe su klimatizovane, veoma ukusno dekorisane i obaveznim besplatnim WI FI. Svaka soba ima i svoje kupatilo. Sve sobe imaju kablovske programe na LCD TV.
Medeljin - NH Royal Medellin Hotel 4*- smešten je u ekskluzivnoj četvrti El Poblado. Hotel ima svoj luksuzni spa I wellness centar, kao I otvoreni bazen. Dostupan besplatni WiFi u celom hotelu. Ve sobe su vrlo svelte I lepo uređene, sa plazma TV om, radnim stolom I aparatom za kafu ili čaj. Glavni restoran nudi veliki izbor kako lokalnih tako I internacionalnih jela a barovi su snabdeveni svim vrstima pića. Hotel je smešten u blizini šoping centara, poslovnog dela grada I Hard Rock kafea.
Bogota - Hotel de La Opera 4+- nalazi se do pozorišta Kristifor Kolombo I preko puta palate San Karlos. Sve sobe imaju besplatni WiFi I kablovsku TV. Hotel ima I zatvoreni bazen. Sve sobe imaju privatno kupatilo, neke imaju balkon dok druge bez imaju lep pogled na grad.
Kito - Hotel Reina Isabel 3 / 4*- smešten je u centru ljupkog distrikta Mariskal. Ovaj šik hotel ima spa I novi fitness centar. Sve sobe gledaju na grad I imaju besplatan WiFi. Sve sobe su klimatizovane I elegantno nameštene sa paketom na podu. Hotel služi američki doručak, au restoranima se služi I lokalna I internacionalna hrana.
Riobamba - Hacienda Abraspungo 3* - odlikuje se jednim provinijskim stilom dekorisan vrlo elegantnim kolonijalnim elementima. Sve sobe su sa pogledom na baštu I imaju plazma TV I dobro opremljeno privatno kupatilo. Pravi buffet doručak služi se svakodnevno. U restoranu se služe kako lokalna tako I internacionalna jela. Hotel ima I prodavnicu suvenira.
Kuenka - Hotel Carvallo 3+* - je hotel u kolonijalnom stilu u strogom centru istorijskog dela Kuenke. Ima besplatni WiFi. Veoma elegantne sobe imaju kablovsku TV, mini bar I privatna kupatila. Buffet doručak poslužuje se dnevno, a gostima je na raspolaganju I room servis.

Opšte i korisne informacije:
Napomena: S obzirom da tura uključuje i mesta sa visokim nadmorskim visinama, između 2.000 m i 3.000 n/v, preporučujemo potencijalnim putnicima sa srčanim problemima i visokim krvnim pritiskom da obavezno konsultuju lekara.
Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Kolumbiju. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098 184).
Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Prijavljivanje i uplata akontacije (40%) 15. Novembra 2017. Ili do popune mesta.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

Opšte napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Krajnji rok za otkzivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 5 dana pre puta.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40).
- Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 40 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.
- Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 25. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja, dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.
- Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).đ
- Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2017 od 26.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail:garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055730, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ

Kon Tiki Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 20 98 000
  Avio karte:
  +381 11 20 98 029
  +381 11 20 98 074
 • Adresa:
 • Beogradska 71 , Beograd

  Poslovnice:
  Sremska 2, Beograd
  Tel: +381 11 20 98 000
  Fax: +381 11 33 45 857
  Avio-karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h

  Bulevar Arsenija Čarnojevića 54/a; Novi Beograd
  tel: +381 11 20 98 000
  Avio karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09.00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 do 15:00 h

  Grčkoškolska 10, Novi Sad
  +381 21 421 457, 421 458
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 - 15:00 h

  Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
  +381 34 335 925, 335 544
  Avio karte: +381 62 272 687
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 -21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h
 • Website:
 • www.kontiki.rs

Hit ponude
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Zimovanje

Zimovanje

Skijaški aranžmani
Najbolji zimski centri
Hoteli i apartmani