1. maj 2018. - Prag - 6 dana / 3 noćenja, autobusom

1. maj 2018. - Prag - 6 dana / 3 noćenja, autobusom
1.maj 2018. - Prag
6 dana/ 3 noći, autobusom

Cena paket aranžmana izražena u eur po osobi
Ograničen broj mesta po specijalnoj ceni
Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika.

Troškovi rezervacije 300, 00 din.
Prag - magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva... Grad najvede istorijske vrednosti sa dugom tradicijom... Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Program putovanja:
1.dan 27.04.2018: Beograd / Novi Sad...
Polazak autobusom iz Beograda u 21.00h (tačno mesto i vreme polaska bide poznato dva dana pred putovanje) iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 22.00h. Vožnja preko Mađarske, Slovačke, Češke sa kradim usputnim pauzama radi odmora...
2.dan 28.04.2018:...Brno - Prag
Dolazak u Brno u prepodnevnim satima. Brno je glavni grad Moravkse i drugi po veličini grad u Republici Češkoj. Po dolasku razgledanje grada: Kapucinski trg, brdo Petrov na kome se nalazi gotička katedrala Sv. Petra i Pavla, Zelni trg sa fontanom Parnas, Stara gradska vednica u čijem se prolazu nalazi brnjenska aždaja. Obilazak Trga slobode sa Brnjenskim satom. Nakon razgledanja slobodno vreme. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke, u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Nakon kradeg odmora fakultativno upoznavanje grada sa pratiocem grupe. Mogudnost fakultativnog odlaska u nacionalni češki restoran. Individualan povratak u hotel. Noćenje.
3.dan 29.04.2018: Prag - Hradčani
Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak praškog dvorca - Hradčana, katedrale Sv. Vita, bazilike Sv. Đorđa, Male Strane, prelazak preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV nakon čega se laganom šetnjom stiže do Staromjestskih namjesti i čuvenog Astronomskog sata - Orloja i Tinske crkve. Slobodno vreme ili fakultativno krstarenje brodom po Vltavi uz ručak i panoramsko razgledanje grada. Noćenje.
4.dan 30.04.2018: Prag - Dresden
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogudnost odlaska na fakultativni izlet do Drezdena, grada na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan Firencom na Elbi. Po dolasku razgledanje starog grada: sinagoga, Brilove terase na kojima se nalazi Albertina - galerija moderne umetnosti, Akademija lepih umetnosti, Trg sunca. Šetnja do katedrale i kraljevske palate, nakon čega sledi obilazak zamka Cvinger, koji je građen po uzoru na Versaj i danas prestavlja kompleks muzeja i galerija. Razgledanje završavamo ispred Bogorodičine protestanske crkve. Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Prag u večernjim satima. Noćenje.
5.dan 01.05.2018: Prag - Karlove Vari
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogudnost odlaska na fakultativni izlet do Karlovih Vari. Po dolasku obilazak banjskog grada: banjske kude (Lazne I, Lazne III), lekoviti izvori termalne vode, kolonade, grand hotel Pupp, katedrala Sv Marije Magdalene...Nakon razgleda slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Prag. U popodnevnim satima polazak prema Srbiji. Vožnja kroz Češku, Slovačku, Mađarsku sa usputnim pauzama za odmor i prelaska državnih granica...
6.dan 02.05.2018: Novi Sad / Beograd
Dolazak u Novi Sad, Beograd u ranim jutarnjim satima.

Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu
- smeštaj na bazi 3noćenja sa doručkom (buffet) u hotelu Fortuna West***, www.hotelfortunawestprague.com ili nekom drugom hotelu iste kategorije; smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
- razgledanje Brna u pratnji vodiča - pratioca
- razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča
- usluga vodiča - pratioca tokom putovanja
- troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje:
- fakultativni izleti:
- Večera u nacionalnom restoranu - 12€
- Krstarenje Vltavom uz buffet ručak - 20€
- Drezden - 30€
- Karlove Vary - 25€
- individualne troškove putnika

Fakultativni izleti:
- Večera u nacionalnom restoranu - tradicionalna večera u jednom od čeških nacionlanih restorana.
- Krstarenje Vltavom uz buffet ručak - pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2 sata možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča - pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozorište...)
- Drezden - glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim gradjevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva (Frauenkirche), rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Avgustov most.
- Karlove Vari - jedna od najpoznatijih svetskih i najveda Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV još u 14. veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobrojni izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.
- Minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se ostvarilo izvodjenje fakultativnih izleta
- U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera.

Popusti i doplate
- doplata za jednokrevetnu sobu - na upit
- cena aranžmana za sopstveni prevoz - na upit

Način plaćanja:
- Ugovoreni-započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
- Gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja
- Čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima građana na 3 rate (rate dospevaju svakog 15. i 30. u mesecu).
- Platnim karticama: Visa, Master, Dina, Maestro.
- Osiguranje se plada na dan rezervacije
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

Uslovi plaćanja:
Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate

Opis hotela:
Hotel Fortuna West 3*- www.hotelfortuanwestprague.com.
Hotel Fortuna West 3* je smešten u mirnom delu Praga - Prag broj 6, koji nosi naziv Repi. Udaljen je 9 kilometra od aerodroma Vaclav Havla i oko 25 minuta vožnje gradskim prevozom od centra Praga. Broj smeštajnih jedinica je 159 (jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe). Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Hotel ima 1 restoran u kome se služi doručak na bazi švedskog stola.

Napomene
- Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
- Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima pladanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International.
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Češke.
- Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 putnika da bi se isti realizovali.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajudih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
- Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
- Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
- Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je mogude realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobradaju), ne postoji mogudnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povradaja poreza -tax free, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu mogude.
- Ulaz je mogud samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa
- rok za prijavu je 7 dana pre polaska ili do popune mesta
- Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja Agencije i YUTA standardi

Mladost Turist


Hit ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom