prethodna
1. maj 2018. - Prag - 6 dana / 3 noćenja, autobusom
1. maj 2018. - Prag - 6 dana / 3 noćenja, autobusom

Prag - 6 dana, 4 noćenja

Prag - 6 dana, 4 noćenja
Prag - 6 dana, 4 noćenja
Prag - 6 dana, 4 noćenja
Prag - 6 dana, 4 noćenja
Prag - 6 dana, 4 noćenja
Prag - 6 dana, 4 noćenja
Prag - 6 dana, 4 noćenja
Prag - 6 dana, 4 noćenja
Prag - 6 dana, 4 noćenja
Prag - 6 dana, 4 noćenja
Prag - 6 dana, 4 noćenja
Prag - 6 dana, 4 noćenja
Prag - 6 dana, 4 noćenja
Prag
6 dana / 4 noćenja, autobusom

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40.
Cene aranžmana su izražene u eur
Specijalna ponuda - broj mesta ograničen

Termin Uskrs 04.04.-09.04.2018. – polazak sreda a povratak ponedeljak

Troškovi rezervacije 300, 00din
Prag - magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva... Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom... Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Program putovanja:
1.dan utorak / *sreda: Beograd, Novi Sad
Polazak iz Beograda u 22.00h (tačno mesto i vreme polaska bide poznato dva dana pred putovanje), iz Novog Sada sa parkinga kod lokomotive oko 23.00h. Vožnja preko Mađarske, Slovačke sa kradim usputnim pauzama radi odmora.
2.dan sreda / * četvrtak: Bratislava - Prag
Dolazak u Bratislavu u jutarnjim satima. Po dolasku razgledanje grada šetnjom (obilazak centralnog dela Bratislave): Katedrala Sv. Martina, Hvezdoslavove namjesti, Narodno pozorište, Glavni gradski trg, Rolandova fontana, Gradska vednica… Slobodno vreme za šetnju romantičnim ulicama starog dela grada na obali Dunava. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke, u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Nakon kradeg odmora fakultativno upoznavanje grada sa pratiocem grupe. Mogudnost fakultativnog odlaska u nacionalni češki restoran. Individualan povratak u hotel. Noćenje.
3.dan četvrtak/ * petak: Prag - Hradčani
Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak praškog dvorca - Hradčana, katedrale Sv. Vita, bazilike Sv. Đorđa, Male Strane, prelazak preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV nakon čega se laganom šetnjom stiže do Staromjestskih namjesti i čuvenog Astronomskog sata - Orloja i Tinske crkve. Nakon razgledanja predviđen je fakultativni izlet krstarenje Vltavom uz ručak i panoramsko razgledanje. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
4.dan petak/ * subota: Prag - Dresden
Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na celodnevni izlet do Dresdena, grada na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
5.dan subota / *nedelja: Prag - Karlove Vari
Doručak. Nakon doručka celodnevni fakultativni izlet do Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada, grand hotel Pupp-a, crkve Sv Marije Magdalene, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla... Čuveni pisci, kompozitori, istorijske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki...), kao i vedina holivudskih glumaca koji svake godine poseduju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora, oplatke... Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
6.dan nedelja/ * ponedeljak: Prag - gratis izlet U Brno - Novi Sad, Beograd
Rani doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Brnu (planirano vreme polaska oko 7h). Po dolasku obilazak grada: neogotička katedrala Sv. Petra i Pavla, Kapucinski manastir, Zelni trg sa fontanom Parnas, palata Reduta, Stara gradska vednica, koja čuva Brnjensku aždaju i zanimljivu legendu. Šetnja do Trga slobode na kome se nalazi čuveni Brnjenski sat. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje I polazak za Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora. Vožnja preko Slovačke, Mađarske sa usputnim pauzama za odmor i prelazak državnih granica. Dolazak u Novi Sad, Beograd oko ponodi.

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu
- smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u Hotelu 3* ili u Hotelu 4*; smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, TWC-om),
- razgledanje Bratislave u pratnji vodiča - pratioca
- razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča
- usluga vodiča - pratioca tokom putovanja
- troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:
- obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
- fakultativni izleti:
- večera u nacionalnom restoranu - 12€
- Krstarenje Vltavom uz buffet ručak (večeru) - 20€
- Dresden - 30€
- Karlove Vary - 25€
- individualne troškove putnika

Fakultativni izleti:
- Večera u nacionalnom restoranu - tradicionalna večera u jednom od čeških nacionalnih restorana.
- Krstarenje Vltavom uz buffet ručak - pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2 sata možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča - pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozorište...).
- Drezden - glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim gradjevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva (Frauenkirche), rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Avgustov most.
- Karlove Vari - jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. Veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.
- minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se ostvarilo izvodjenje fakultativnih izleta
- u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera.

Popusti i doplate:
- doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 3* - na upit.
- doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 4* - na upit
- dete do 2 godine - besplatno (nema sedište u autobusu, kao ni poseban krevet)
- cena aranžmana za sopstveni prevoz Hotel 3* - na upit
- cena aranžmana za sopstveni prevoz Hotel 4* - na upit

Uslovi i način plaćanja:
- plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate
- ugovoreni-započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
- gotovinski: prilikom prijave za putovanje vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja
- čekovima: prilikom prijave za putovanje vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima građana na 3 rate (rate dospevaju svakog 15. i 30. u mesecu), bez kamate.
- platnim karticama: Visa, Master, Dina, Maestro
- osiguranje se plaća na dan rezervacije
- cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

Opis hotela:
Hotel Slavia 3*- www.slaviahotel.com/ ; Hotel Slavia je smešten u mirnom delu Praga, udaljen svega 3 kilometra od centra grada. Nalazi se u sklopu sportskog centra SC Slavia Prag. Od hotela do centra grada može se doći za samo 20 minuta vožnje javnim gradskim prevozom (tramvajem ili podzemnom železnicom). Broj smeštajnih jedinica je 95-standarnih i 50 superior soba. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Hotel ima 2 restorana u kojima se služi doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Iris Hotel Eden 4* - www.exeirishotel.com/EN/hotel.html; Moderan hotel izgradjen 2008.godine, nalazi se u okviru stadiona Slavija, poseduje 150 soba. Poseduje veliku kongres salu za preko 350 osoba, sopstveni restoran. U okolini hotela se nalazi i trzni centar Eden. Ima odlicnu povezanost sa centrom grada tramvajem, odakle se stize za 20tak minuta. Sve sobe poseduju: flat Sat TV, klimu, internet konekciju, mini bar, kupatilo, fen.

Hotel Don Giovani 4* - www.hotel-prag.dorint.com/en/; Hotel Dorint Don Giovanni smešten je pored stanice metroa Želivskeho (na liniji A), odakle se do centra Praga može stići za 10-tak minuta. Gostima su na raspolaganju spa centar (uz doplatu) i restoran u kome se služi bogat doručak na bazi švedskog stola. Sve elegantno uređene i klimatizovane sobe sadrže mini-bar i flat-screen TV sa satelitskim kanalima. Broj smeštajnih jedinica je 397.

Hotel Olympic 3* - www.olympik.cz; Hotel Olympic 3* udaljen je 200 m od stanice metroa Invalidovna (na liniji B), odakle se do centra Praga može stići za 10-tak minuta. Doručak je na bazi švedskog stola. Broj smeštajnih jedinica je 280. Sobe imaju mini-bar, TV, sef i sopstveno kupatilo.

Hotel Amedia 3* - www.prague-eurohotel.com; Hotel Amedia nalazi se na 500m od Tržnog centra-Chodov i od stanice metroa Chodov (na liniji C). Do centra Praga stiže se za 20-tak minuta vožnje metroom. Broj smeštajnih jedinica je 204. Sobe su klimatizovane, svaka sadrži TV, prostor za sedenje, sopstveno kupatilo sa tuš kabinom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Top Hotel 4* - www.tophotel.cz; Top hotel nalazi se pokraj autoputa br.1, 800m od Tržnog centra Chodov. Do centra Praga stiže se za 25 min vožnje javnim gradskim prevozom. Autobuska stanica se nalazi ispred samog hotela. Broj smeštajnih jedinica je 510. Sobe sadrže TV, telefon, sopstveno kupatilo. Doručak je na bazi švedskog stola.

Napomene
- Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
- Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Češke.
- Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 putnika da bi se isti realizovali.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
- Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
- Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
- Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - tax free, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
- Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž auto puta
- rok za prijavu je 7 dana pre polaska ili do popune mesta
- Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja Agencije i Yuta standardi

Mladost Turist


Hit ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu