Nepal i Butan, 01.03.2017.

Nepal i Butan, 01.03.2017.

Ponuda je prestala da važi.

Aktuelne ponude možete videti na početnoj strani Aladin Putovanja
Katmandu, Patan, Baktapur, Timpu, Punaka, Paro

13 dana/10 noćenja, avionom

Polazak: 01. mart 2017.
Povratak 13.mart 2017.
Program putovanja:
1.dan. (01.03.2017.) Beograd - Abu Dabi
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera KonTiki u 21:15 časova. Poletanje za Abu Dabi u 23:15 časova (let EY 5994). Obrok u avionu.
2.dan. 02.03.2017.) Abu Dabi - Katmandu
Dolazak u Abu Dabi u 07:30. časova. Nastavak putovanja za Katmandu u 10:50 časova (let EY 290). Dolazak u 16:50 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
3.dan. 03.03.2017.) Katmandu
Doručak. Razgledanje Katmandua započinje obilaskom stupe Svajanbunat, jednog od simbola grada, koja se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini. Stara je 2000 god. i dominira celom okolinom. Za budiste Katmandua, to je važna svetinja, jer veruju da ih Buda neprestano posmatra i štiti sa svojih četvoro očiju uprtih na sve četiri strane sveta. U nastavku razgledanja obilazi se grad Patan, 5 km od Katmandua. Poznat je pod imenom Lalitpur ili grad lepih umetnosti. U njemu se pored lepih gradjevina srednjovekovne arhitekture, nalaze i četiri stupe ‚za koje se veruje da su gradjene u 3. v. p. n. e. Za vreme vladara Ašoke. Izuzetno impozantna arhitektonska celina grada, Durbar trg uvršten je u svetsku kulturnu baštinu od staren UNESCO. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
4.dan. (04.03.2017.) Katmandu Dolina
Doručak. Današnji obilazak Katmandu doline obuhvata razgledanje Baktapura. Baktapur ili Bagdaon, poznat je kao grad bogova. Arhitektura i umetnost njegovih starih građevevina predstavljaju prava remek dela. Razgledanje će obuhvatiti Durbar trg. Ovaj trg takođe je uvršten u svetsku kulturnu baštinu. U nastavku razgledanja obilazak Njatapol hrama, simbola grada, kao i Bhairavnat hrama, posvećenog bogu terora. Biser razgledanja je čuvena Zlatna kapija, glavni ulaz u palatu sa 55 prozora u duborezu. Sve gradjevine na trgu gradjene su izmedju 13.i 18. veka.
Baktapur je jedan od najoštećenijih gradova u Katmandu dolini za vreme zemljotresa 2015.g. Veliki radovi na restauraciji su u toku. I pored toga veliki deo tog blaga je sačuvan i danas se obilazi.
Posle Baktapura odlazak autobusom do mesta Dulikel (oko 45 minuta vožnje od Katmandua). Kao mesto poznato je po svojim kućama gradjenim u tipičnom nevari stilu, hindu hramovima i stupama, ali ono zbog čega se ide u Dulikel je pogled. Najlepši mogući pogled na Himalaje veličanstveno se pruža baš odavde. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dulikel je takođe bio oštećen za vreme zemljotresa te su i ovde u toku veliki restaurantski radovi.
5.dan. (05.03.2017.) Katmandu
Doručak. Odlazak do Budanat Stupe, sagrađene na starom trgovačkom putu između Katmandu doline i Tibeta. To je jedna od najvećih te vrste u svetu u čijoj okolini žive tibetanski kaluđeri u manastirima. Nakon toga vožnja do velikog svetilišta Pašupatinat, koje predstavlja najsvetije mesto za sve hindu vernike Nepala, posvećeno bogu Šivi.Nalazi se na reci Bagmati, na čijim se obalam vrše kremiranja. Povratak u Katmandu.
Katmandu je grad - muzej sa veoma autentičnom I dobro očuvanom arhitekturom prethodnih vekova. Razgledanje obuhvata između ostalog I jedinstveni hram u svetu - hram žive boginje - Kumari Bahal, najvažnije od nekoliko živih boginja u Nepalu. Svakodnevno moguće je videti na balkonu hrama.
Grad Katmandu takođe je dosta stradao za vreme zemljotresa 2015. g. te su I danas u toku radovi na renoviranju. Povratak u hotel.Večera. Noćenje.
6.dan. (06.03.2017.) Katmandu- Paro - Timpu
Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Paro u 09:15 časova (let KB 2015). Dolazak u 10:30 časova. Po dolasku naš strani partner pokloniće bele marame kao izraz dobrodošlice I za sretno putovanje. Inače bele marame koriste se za veoma značajne dogadjaje u privatnom i poslovnom životu. Vožnja do Timpua traje oko jedan sat. Prolazi se kroz veoma lepe predele zemlje.Dolazk. Smeštaj u hotelu. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.
7. dan. (07.03.2017.) Timpu
Doručak. Pre podne razgledanja grada. Poseta Nacionalnom muzeju tekstila i folklornog nasleđa. U Nacionalnoj biblioteci može se videti ogromna kolekcija budističke literature. Obilazak uključuje Memorijalni čorten (stupa), građen za vreme trećeg kralja Butana, koji se smatrao ocem modernog Butana. Odlazak do Kunsel Podranga, tzv. Budine tačke, odakle se pruža fantastičan pogled na dolinu. Na kraju odlazak do Tašičodzong-a, centra vlade I regilije u Butanu, mesta gde se nalazi kraljev tron I Nacionalna skupština.Ručak I večera. Noćenje.
8.dan. (08.03.2017.) Timpu - Punaka
Doručak. Polazak autobusom za Punaku (78 km. oko 4 sata). Vožnja ide preko Dočula prelaza u Himalajima, na visini od nešto preko 3.300 m. Usput vožnja do Čime Lakang hrama ili hrama božanskog zanesenjaka.ime je dobio po omiljenom svecu I učitelju iz vangdu Podrang Dzonga (manastira), koji se prostire na brdu iznad ušća reke Punaka i Tang. Dolazak u hotel. Smeštaj. Ručak i večera. Noćenje.
9.dan. (09.03.2017.) Punaka
Doručak. Obilazak manastira iz 17.veka, Punaka Džong, koji je vekovima stardao u požarima i zemljotresima. Ipak, na inicijativu butanskog kralja nedavno je potpuno restauriran. Današnji dan posvećen je pre svega čuvenom teču festival.Prisustvuje se jednom od najzanimljivijih, najautentičnijih, najveselijih I najvećih festival u dolini. Ceču su religiozni festivali koji se održavaju u različitim oblastima I koji su takođe prilika za socijalnim okupljanjima ljudi iz grada sa onima iz daleke unutrašnjosti, održavaju se destog dana u mesecu po čunarnom kalendaru, na rodjendan guru Rimpočea (guru Padmasambava) a mesec zavisi od mesta u kome će se održati. Naročito su poznate čam (cham) igre koje s eodlikuju fantastičnim kostimima I maskama. Izvode ih kaluđeri I njihovi učenici. Igrači nose zastrašujuće maske božanstava, heroja, demona i životinja. Prisustvovanje ovom festivalu je veliki I nezaboravan doživlaj. Ručak I večera. Noćenje.
10.dan. (10.03.2017.) Punaka - Par
Doručak. Polazak autobusom za Paro (oko 122 km. i 5 sati vožnje). Usput obilazak Čuzoma, na ušću reka Paro i Timpu. Po tradiciji butanci veruju da se tu ujedinjuju otac I majka reke. Mesto smatraju srećnim te su zbog toga izgradjena tri mala čortena u tri različita stila, butanski, nepalski I tibetanski.
Paro je mesto sa najstarijim i najznačajnijim hramovima u zemlji. Obilazak Nacionalnog muzeja koji sadrži različite umetničke kolekcije, kao starih relikvija, religioznih slika na platnu ( (thangke) kao I prirodnajčke kolekcije. Kasnije obilazak manastira (Dzong) iz 17.veka Rinpung, koji je poznat kao “tvrdjava bogata dragim kamenjem”. Kasnije obilazak tradicionalne seljačke kuće.Ručak i večera. Noćenje.
11.dan. (11.03.2017.) Paro - Tigrovo Gnezdo - Paro
Doručak. Polazak autobusom do " Tigrovog gnezda" (Takcang manastir), jednog od najpoznatijih manastira Butana, do koga je vrlo teško popeti se. Delimično se ide autobusom (do podnožja) na 2400 m/n/v, a zatim se započinje penjanje peške pod teškim uslovima oko 1, 5 sat u jednom pravcu (cca 3 sata u oba pravca). Usput treba takođe spustiti se i popeti oko 700 stepenika. Manastir se nalazi na oko 3100 m/n/v. Koliko god da je teško prizori su veličanstveni I kažu vredni tolikog napora. To je bilo mesto na koje je Guru Padmasambhava sleteo na leđima leteće tigrice u 8. Veku I tu meditirao 3 meseca. Manastir je sagradjen mnogo kasnije u čast ovog velikog dođaja. Poseta Ta Dzongu, koji je danas nacionalni muzej i sadrži veoma vredne eksponate. Takođe se može provesti neko vreme među kaluđerima. Povratak u Paro.Ručak i večera. Noćenje.
12.dan. (12.03.2017.) Paro - Kalkuta - Abu Dabi
Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Kalkutu u 11:00 časova (let KB 120). Dolazak u 11:40 časova. Nastavak putovanja za Abu Dabi u 20:50 časova (let EY 255) Obrok u avionu.
13.dan. 13.03.2017.) Abu Dabi - Beograd
Dolazak u Abu Dabi u 00:50 časova. Poletanje za Beograd u 02:25 časova (let EY 071). Dolazak u 05:35 časova.

Cena putovanja je izražena u eurima po osobi
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intese na dan uplate)
Smeštaj: 3* I 4*
Usluga:prema programu
Cena aranžamana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3320 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 690 €

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom (sa uključenom YQ taksom od 200 EUR) na navedenim relacijama,
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima lokalne kategorizacije: 4* u Katmanduu - Hotel Annapurna, 4* u Timpu - Peaceful Hotel, 4* u Punaki - Hotel Drupchu, 3+ u Paru - Tenzeling Resort (ili slični hoteli iste kategorizacije),
- obilasci,
- ulaznice i ishrana prema programu,
- troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer uglavnom pomoćni ležaj ne odgovara standardima za odraslu osobu.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Avio-takse u iznosu od oko 59, 35 evra, a sastoje se od sledećih taksa u EUR: EUR3.30LG, EUR0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 0.22RS, EUR 17.26F6, EUR 17.48IN, EUR 3.39WO (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni - plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja),
- dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji,
- fakultativni izleti,
- napojnice za lokalnog vodiča i vozača, koje su uobičajene u ovom delu sveta,
- troškovi vize i usluge viziranja (10 evra),
- međunarodno putno osiguranje,
- kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Hoteli:

Katmandu - Annapurna Hotel 4*, annapurna-hotel.com ili sličan - jedan je od popularnih hotela u gradu. Udaljen je 2 km od čuvenog Durbar trga. Ima otvoreni bazen, 24 časovnu recepciju, besplatni WiFi u celom hotelu I tri restorana. Klimatizovane sobe imaju grejanje, deo za sedenje, sef, plazma TV, aparat za kafu ili čaj, telefon i mini bar. Kupatilo je sa tušem. Ima lepu baštu, salu za sastanke i bankete, biznis i fitnes centar i hamam. Takođe ima besplatni WiFi, nepušačke sobe.

Timpu - Peaceful Resort 4 * ili sličan - ima sobe sa plazma kablovskom TV, kupatilom sa fenom. Hotel nudi saunu i fitness centar, besplatni parking kao i besplatni WiFi.

Punaka- Hotel Drubchu 4*, www.drubchhu.com/ ili sličan - prodični hotel nalazi se u Lobesa dolini. Gleda na pirinčana polja i soska kuće. Ima 27 prostranih soba kao I sobu za jogu. U blizini nalazi se prirodni izvor za koji veruju da je lekovita.

Paro - Tenzeling Resort 3+*, www.tenzinling.com.bt/ ili sličan - veoma prijatan, porodični rezort sa strategijskom lokacijom koja obezbeđuje pogled na celu Paro dolinu sa impozantnim Paro Congom, na koji gledaju sve sobe. Prostrane sobe sa drvenim podom od borovine, imaju balkone, WiFi, kao i kupatila sa kadom i tušem, telefon, mini bar, privatni patio ili balkon, LCD TV. Postoji Zomsa bar sa bukhari peci kai i čajdžinica gde se služe lokalni čaj, espresso kafu i pice i snek.

Opšte i korisne informacije:
Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebne vize za obe zemlje. Dobijaju se posredstvom naše agencije i na granici (Butan). Viza za Nepal se dobija na aerodromu po sletanju i plaća se oko 25 dolara (potrebno je poneti na put 2 fotografije za vizu).

Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098 184).

Valuta:
Nepal - nepalska Rupija 1eur = 121, 618 NPR 1 usd =107, 344
Butan - butanski ngultrum 1 eur = 74, 08 BTN 1 usd = 66, 16 BTN

Klima:
Nepal - Nepal ima prijatne temperature preko cele godine, a u martu dostižu vrednosti od 20-26°C preko dana i oko 5 °C ujutru i uveče.
Butan - Proleće i jesen veoma popularan period za turizam. Od marta počinje glavna turistička sezona. Temperature idu od 15°C do 20°C sa svežijim jutrima i večerima, oko 5°C.

Krajnji rok za prijavu i uplatu je do 20. Decembra 2016. Ili do popune mesta.

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

Važne napomene:
- Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najmanje 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
- KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2016 od 25.01.2016. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050822, od 25.01.2016.godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.
Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci