sledeća
Hotel Cezar
Hotel Cezar

Poklonička putovanja - Jasenovac i Banja Luka

Poklonička putovanja - Jasenovac i Banja Luka
Poklonička putovanja - Jasenovac i Banja Luka
Poklonička putovanja - Jasenovac i Banja Luka
Poklonička putovanja - Jasenovac i Banja Luka
Poklonička putovanja - Jasenovac i Banja Luka
Poklonička putovanja - Jasenovac i Banja Luka
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi2 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Poklonička putovanja - Jasenovac i Banja Luka

Termin:
11.04.2020.
"Lelujaju se vlati trava na širokom polju jasenovačkom. Zelene se, a odsjaj im je crven...

Kakav bi drugi mogao i biti nad tom beskrajnom mogilom što čuva mir sedam stotina hiljada nekada ljudskih života, danas sedam stotina hiljada ljudskih smrti, u jednom od najstrašnijih stratišta čovječanstva što se zvalo koncentracioni logor Jasenovac.

A iznad ravnice, iznad vode, iznad tih nijemih svjedoka, izrastao je za vječnost okamenjeni cvijet što duboko pusti korijen u tlo, na bolna pleća onih bezimenih što tu ostadoše. Latice mu streme ka Suncu a prema svjetlu i slobodi u njima se uzdižu onih sedam stotina hiljada pari ruku.

Kroz to prostranstvo jasenovačko hodi se tiho, na prstima - da se neka stara rana ne povrijedi. Jer, ovdje se umiralo bolno, prebolno, surovo - od malja, kame, od konopca. Život nije vrijedio ni koliko metak."

Program putovanja:
1. dan (subota 11.4.2020)
Polazak iz Beograda u 00:15 h. Vožnja autoputem kroz Srbiju preko Novog Sada i Sremske Mitrovice do graničnog prelaza Batrovci a potom kroz Hrvatsku uz kraća usputna zadržavanja za odmor i obavljanje graničnih formalnosti do Jasenovca.
Dolazak u mesto Jasenovac koje se nalazi na obali reke Save na samoj granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Poseta manastiru Jasenovac, obilazak crkve Sv. Jovana Preteče koja predstavlja sedište Slavonske eparhije Srpske Pravoslavne Crkve. Crkva je sazidana u 18. veku a dvaput je rušena u 20. veku, 1941. godine (kada je garaža pretvorena u deo koncentracionog logora Jasenovac) i 1995. godine u operaciji Bljesak. Poklonjenje jasenovačkim mučenicima i razgovor sa igumanijom Jefimijom.
Nakon boravka u manastiru obilazak Spomen kompleksa Jasenovac, delo arhitekte Bogdana Bogdanovića koje se nalazi uz reku Savu na granici Hrvatske i BiH.
Prelazak preko graničnog prelaza Donja Gradina u Republiku Srpsku, na mestu gde se reka Una uliva u Savu. Obilazak, Topole užasa" i Spomen kompleksa Donja Gradina poznatog i kao Logor VIII Jasenovačkog sistema ustaških koncentracionih logora.. Nastavak putovanja prema Banjoj Luci koja se nalazi na oko 70 kilometara od Jasenovca. Dolazak u Banja Luku u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel Bosna.
Noćenje.

2. dan (nedelja 12.4.2020)
Doručak u hotelu. Sveta Liturgija u Sabornom hramu Hrista Spasitelja, jednom od najlepših srpskih pravoslavnih hramova koji su nacisti i ustaše srušili 1941. godine a koji je obnovljen od 1993. do 2004. godine.
Slobodno vreme u centru Banja Luke za individualne aktivnosti i razgledanje grada. Naša preporuka: obilazak Gospodske ulice, tvrđave Kastel, Krivog sata, Banskog dvora, Ferhadije, Safikadinog groba, muzeja Republike Srpske..
Nastavak putovanja prema manastiru Krupa na Vrbasu koji se nalazi na dvadesetak kilometara od Banja Luke. Manastir je građen još u vreme Nemanjića a ktitor je sveti kralj Milutin.
Manastir je tri puta rušen (od strane Turaka, Austrougara i Ustaša), poslednji put je stradao u zemljotresu 1969. godine nakon čega je obnovljen. Nakon slobodnog vremena u manastiru, povratak za Beograd. Putovanje uz usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.
Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima.

Opis hotela:
hotelbosna.com/site/

Aranžman obuhvata:
- Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
- Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 4* (1/2 standardnim sobama)
- Razgledanja i obilaske po programu.
- Usluge stručnog vodiča.
- Agencijske usluge.

Aranžman ne obuhvata:
- Putno osiguranje
- Individualni troškovi

Način plaćanja:
- Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
- 40% odmah, ostatak na tri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
- Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna.
- Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.
- Cena aranžmana je izražena u eur po osobi, plaća se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel" , licenca OTP 06/2014 izdata 28.01.2014. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

Alexandria Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 63 01 121
  +381 11 63 01 120
  +381 60 63 01 120
  +381 11 33 46 324
 • Adresa:
 • Simina 21, Beograd
 • Website:
 • https://www.alexandria.rs

Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci