sledeća
Velika Južnoamerička Tura - Peru, Bolivija, Čile, Argentina i Brazil
Velika Južnoamerička Tura - Peru, Bolivija, Čile, Argentina i Brazil

Peru, Bolivija i Čile - 15 dana/12 noćenja – avionom

Peru, Bolivija i Čile - 15 dana/12 noćenja – avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi15 danasobausluga zavisi od... prevoz avionomdetaljnije
Peru, Bolivija I Čile
15 dana/12 noćenja – avionom

Cena putovanja po osobi u evrima. Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate
Prijavljivanje i uplata akontacije: do 26. Novembra 2018. Ili do popune mesta.

Polazak 25.januar 2019.
Povratak 08. februar 2019.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji.
Peru ili Kraljevina Sunca, je zemlja antičke kulture u kojoj se tardicionalni način života starih naroda zadržao do današnjih dana. Pored raskošno lepe prirode i raznovrsnih pejsaža ono što najviše privlači turiste su kulturno istorijski spemenici poznati u celom svetu. Pored “Izgubljenog grada Inka” Maču Pikču, tu su i impresivne ruševine u Kusku i okolini, jezero Titikaka, Naska linije, Kolka kanjon i dr.

Bolivija ili kako je popularno zovu Tibet Južne Amerike jedna je od najviših i najzabačenijih zemalja ovog kontinenta. To je zemlja kontrasta u kojoj se pruzaju Andi, ali bez izlaza na okean. Više od polovine stanovništva su punokrvni indijanci koji su skoro u potpunosti zadržali staru tradiciju i običaje. Zajedno sa misterioznim ostacima starih civilizacija, Bolivija je jedna od najinteresantnijih destinacija Južne Amerike.

Čile se nalazi stišnjen između Anda i Tihog okeana sa dužinom obale od 4300 km. Odlikuje se raznovrsim i veoma raskošnim pejsažima. Tu se nalazi najsuvlja pustinja na svetu, mnogo šuma, fantastični glečeri i fjordovi. Uočljiv je uticaj evropljana, naročito u gradovima, gde su kulturni uticaji najvidljiviji. U današnje vreme Čile je jedna od najrazvijenijih zemalja Južne Amerike, ali i jedna od najatraktivnijih na kontinentu.

Program putovanja:
Dan 1 (25.januar 2019.) Beograd–Frankfurt–Sao Paolo Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Agencije u 11:35 časova. Poletanje za Frankfurt u 13:35 časova (letLH 1407.). Sletanje u 15:35 časova. Nastavak putovanja za Sao Paolo u19:50 časova (let JJ8071). Obrok u avionu.
Dan 2 (26.januar 2019.) Sao Paolo–Lima Dolazak u 04:55 časova Poletanje za Limu u 08:55 (letLA 8066). Dolazak u 11:05. Transfer do hotela. Smeštaj (prema međunarodnim uzansama u sobe se ulazi između 12:00 i 14:00 časova). Slobodno posle podne. Noćenje.
Dan 3 (27.januar 2019.) Lima Doručak. Pre podne razgledanje prestonice Perua, koja je od svog osnivanja bila poznata kao „grad kraljeva". U 16. i 17.veku važila je za najveći i najmoćniji grad Južne Amerike. Obilazak Trga oružja na kome se nalaze sjajna stara kolonijalna zdanja, kao što su katedrala, predsednička i biskupova palata. Razgledanje manastira San Francisko, obilazak čuvenog trga San Martin, kao i Muzeja zlata. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4 (28.januar 2019.) Lima-Kusko Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Kusko u 08:10 časova (let LA 2023). Dolazak u 11:05 časova.Transfer do hotela. Smeštaj. Posle podne poludnevno razgledanje centra legendarne imperije Inka (grad se nalazi na 3.326 m n/v.). Trg oružja sa kolonijalnim građevinama jedan je od najlepših u Peruu. Kusko je bio više nego prestonica, jer je simbolisao idealnu državu, gde su svi bili ujedinjeni pod bogom sunca. U neposrednoj okolini grada obilaze se ruševine starog Sačajhuaman, Puka Pukare i Tombomačaje. Noćenje.
Dan 5 (29.januar 2019.) Kusko Doručak. Celodnevni izlet do čuvene Svete doline Inka, reke Urubamba, koja je za vreme Inka bila glavni poljoprivredni centar. Obilazak vrlo koloritne pijace u Pisku, kao i ostataka moćnog utvrđenja Oljantajtambo. Odlazak do tipične kuće u gradiću Oljantajtambo, koje često nazivaju poslednjim Inka selom u Peruu. Povratak u Kusko. Noćenje.
Dan 6 (30.januar 2019.) Sveta Dolina - Maču Pikču-Kusko Doručak. Rani jutarnji transfer do stanice Oljantajtambo. Polazak vozom (ranac težine 5 kg dozvoljen u vozu) za gradić Akva Kalijentes, koji se nalazi na kraju Svete doline. Odatle se malim autobusima ide do svetski poznatih ruševina Maču Pikču. Poznat kao Izgubljeni grad Inka, uvršten je u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO. Izgrađen je od kamena, bez upotrebe cementa, što pokazuje vrhunsku sposobnost graditelja toga vremena. U ranim večernjim satima povratak u Kusko. Noćenje
Dan 7 (31.Januar 2019.) Kusko-Puno Rani jutarnji polazak autobusom za Puno (oko 6 -7 sati vožnje) sa usputnim zadržavanjima za kratki predah. Obilazak čuvene Andahuajijas crkve, koju zbog visokih umetničkih vrednosti nazivaju Sistinskom kapelom Južne Amerike. Ručak u prirodi (lanč-paket). Obilazak Rakči ruševina, odličan primer gradnje Inka graditelja. Nakon toga odlazak do čuvenih Sijustani čulpasa, tj nekropola, jedne od najvećih u Americi. Dolazak u Puno. Odlazak do hotela u Punu. Smeštaj . Noćenje.
Dan 8 (01.Febuar 2019.) Puno Doručak. Izlet do plutajućih ostrva Uros I Takile. Vožnja brodićem po jezeru do ostrva Uros, koja su poznata kao plutajuća. Na njima žive potomci Ajmara Indijanaca u kolibama od pruća. Kasnije odlazak do Takile ostrva, koje je veoma poznato koloritnim nošnjama njegovih stanovnika. Selo je sagrađeno na poljoprivrednim terasama bez ulica, već samo stazama. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 9 (02.februar 2019.) Puno-Jezero Tikikaka-La Paz Doručak. Polazak autobusom ka gradiću Kopakabana, koje je po mišljenju mnogih, najvažnije hodočasničko mesto u Latinskoj Americi. Obilazak crkve Kopakabana. Odatle se katamaranom prelazi jezero Titikaka, najviše plovno jezero na svetu (3.820 m n/v.), Odlazak do Ostrva sunca, koje već pripada Boliviji. Obilazak južnog dela ostrva, a zatim iz mesta Kokotoni nastavak putovanja autobusom za La Paz. U toku dana laksi ručak na katamaranu. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 10 (03.februar 2019.) La Paz Doručak (kontinentalni). Polazak na poludnevno razgledanje glavnog grada Bolivije, najviše metropole na svetu, koja leži na oko 4000 m n/v. Smešten je u valovitoj dolini Čokejapu i okružen je visokim vrhovima večito pokrivenim snegom. Grad je osnovan u 16. veku i do danas je zadržao mnoge građevine iz kolonijalnog vremena, i to u odličnom stanju. Posle podne vožnjom kroz vrlo elegantne četvrti, dolazi se do čuvene Mesečeve doline, koju nazivaju geološkom „prostotom" majke prirode. Ako ranije niste, na ovom mestu sigurno ćete uspeti da dočarate sebi mesečev pejzaž od crvenkastih i zelenih stena starih nekoliko miliona godina. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 11 (04.februar 2019.) La Paz-Santijago De Čile Doručak. Slobodno pre podne. Transfer na aerodrom. Poletanje za Santijago u 11:20 časova (let LA893). Dolazak u 15:20 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 12 (05.februar 2019.) Santijago De Čile Doručak. Ovaj grad, koji u svojoj zaleđini ima Ande, važi za jedan od najčistijih i najevropskijih gradova Južne Amerike. U toku prepodnevnog razgledanja prolazi se pored lepih i važnih građevina i trgova kao što su Trg oružja, katedrala Santo Domingo, zgrada Nacionalnog kongresa, Palacio de la Moneda (predsednička palata), Trg Ustava i dr. Vožnja kroz moderne i elegantne četvrti grada do brda San Kristobal, odakle se pruža fantastičan pogled na ceo grad. Posle podne slobodno. Slobodno vreme za odmor i individualna razgledanja. Noćenje.
Dan 13 (06.februar 2019.) Santijago De Čile Doručak. Slobodno pre podne ili fakultativniizlet za čuvena letovališta na obali Tihog okeana Valparaiso i Vinja del Mar. Noćenje.
Dan 14 (07.februar 2019.) Santijago De Čile - Frankfurt Doručak. Slobodno pre podne ili fakultativni izlet do doline Kazablanka, poznate po čuvenim vinarijama. Transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 20:00 (let LA 704 ). Obrok u avionu.
Dan 15 (08.februar 2019.) Frankfurt - Beograd Sletanje u Frankfurt u 17:40. Poletanje za Beograd u 21:40 (let LH 1410). Sletanje u 23:25.

Cena aranžama po sobi u dvokrevetnoj sobi: 3390 eur
Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 eur

Napomena: Trokrevetne sobe (dvokrevetne sa trećim, pomoćnim ležajem) mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer treći krevet uglavnom ne odgovara standardima za odraslu osobu.

U cenu putovanja je uključeno:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama (sa uključenom YQ taksom u iznosu od 415 eur),
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima (dole pomenutim ili sličnim) sa 3/4 * i 4* u Peruu, Boliviji i Čileu (po lokalnoj kategorizaciji),
- ishrana (noćenje sa doručkom) i razgledanja prema programu putovanja,
- kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno:
- Avio-takse u iznosu od oko 223,98 evra (EUR 41.97-OY, EUR 9.00-DE, EUR 33.48-RA, EUR 12.81-DY, EUR 9.75-HW,EUR 21.35-A7, EUR 25.62-ZQ, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS,EUR 0.22-RS, EUR 7.46-OY, EUR 9.00-DE, EUR31.16-RA), iznost avio-taksi je dat u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu u dinarskoj protivvrednosti sedam dana pre početka putovanja),
- lokalne takse u inostranstvu koje svaki putnik plaća lično, na licu mesta (oko 50-60 USD, ukoliko postoje),
- fakultativni izleti,
- troškovi viza i usluge viziranja,
- međunarodno putno osiguranje

Načini plaćanja:
- gotovinski - uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Hoteli:

Lima –Hotel Jose Antonio Executive 4* ( www.hotelesjoseantonio.com) ili sličan –nalazi se u četvrti Miraflores, u blizini restorana i prodavnica. Ima 44 klimatizovane sobe i svaka ima WiFi, sef, mini bar,kablovsku TV, telefon i fen za kosu. Hotel ima restoran, recepciju, servis za pranje veša, internet, biznis centar, lekara, bazen, konferencijsku salu, parking,prodavnicu suvenira.

Kusko- Hotel San Augustin Plaza 3 / 4 * (www.hotelessanaugustin.com.pe) – nalazi se blizu glavnog trga, ispred hrama Sunca Korikanča, kao i u blizini restorana i prodavnica. Sve sobe imaju grejanje i A/C, WiFi, 220/110 Volti, aparat za pripremanje kafe i čaja, televizor, telefon, kadu, fen za kosu i peglu. Ima i restoran, bar, servis za pranje veša, WiFi na javnim mestima, poslovni centar, sobni servis, aparat za kiseonik na recepciji, salu za konferencije i prodavnicu suvenira.

Puno- Hotel Jose Antonio Puno 4* (www.hotelesjoseantonio.com) ili sličan- nalazi se na obali jezera Titikaka, desetak minuta od grada Puno. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, sef, minibbar, kablovsku TV, telefon i fen za kosu. Hotel ima restoran, bar, servis za pranje veša, Internet, poslovni centar, sobni servis, lekara, aparat za kiseonik na recepciji, salu za konferencije i prodavnicu suvenira.

La Paz - Hotel Rey Palace 4* (www.hotelreypalace.com) ili sličan -nalazi se u centru La Paza, na 5 min. od glavne avenije El Prado, u blizini restorana i prodavnica. Sve sobe imaju velike krevete, radio sa satom, mini bar, centralno grejanje, sef, Internet, kablovsku TV i telefon. Takođe ima i restoran, poslovni centar i 24 časovni sobni servis.

Santiago de Čile – Hotel Best Western Marina Las Condes 4* (www.marinahoteles.cl) ili sličan -nalazi se u jednom od glavnoh poslovnih centara u blizini parka Arauko, najvećeg šoping centra u gradu. Sobe su klimatizovane i imaju kablovsku TV, mini bar, sef, centralno gerjanje, telefon. Ima nekoliko restorana, bar, zatvoreni bazen, saunu i salu za sastanke.

Opšte i korisne informacije:

Vize: Za ovo putovanje državljanima Republike Srbije koji poseduju biometrijske pasoše potrebna viza za Boliviju. Dobija se na licu mesta na granici. Placa se lično oko 96 usd, a potrebne su i dve fotografije, kao I određena dokumentacija. Državljani bivših jugoslovenskih republika treba da se obrate konkretnim diplomatskim predstavništvima u svojim zemljama.
Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098 184).

Klima: Lima - dnevne temperature su 20-30°C, vlažnost vazduha je viša; na Andima, u Kusku jutra i večeri nešto svežiji, dnevna temperatura je oko 20-25°C. Mogući kraći pljuskovi.

La Paz - period boravka grupe poklapa se sa letnjim periodom te su prosečne dnevne temperature od 15 do 30°C. Mogući kraći pljuskovi.
Santiago de Čile - period najveće turističke sezone sa dnevnim prosečnim temperaturama od 15°C do 30°C. Dosta sunčanih perioda. Retko, mogućii kratkotrajni pljuskovi

Valute:
Peru: Peruanski novi SOL 1USD = 3,242 PEN 1EUR = 3,868 PEN
Bolivija: B. BOLIVIANO 1USD = 6,91 BOB 1EUR = 8,243 BOB
Čile: C.PESO 1USD = 613,897 CLP 1EUR = 732,384 CLP

Važne napomene:
- Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, vremenskim nepogodama, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Cena aranžmana ne uključue osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.
- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018.godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti