Nova godina 2019. - Brisel

Nova godina 2019. - Brisel
Nova godina 2019. - Brisel
Nova godina 2019. - Brisel
Nova godina 2019. - Brisel
Nova godina 2019. - Brisel
Nova godina 2019. - Brisel
Nova godina 2019. - Brisel
Nova godina 2019. - Brisel
Nova godina 2019. - Brisel
Nova godina 2019. - Brisel
Nova godina 2019. - Brisel
Nova godina 2019. - Brisel
Nova godina 2019. - Brisel
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi8 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Nova godina u Briselu uz obilaske Luksemburga, Praga, Salcburga i izlete u Briž, Gent, Roterdam, Antverpen

8 dana - bus + hotel 3* na periferiji Brisela

Period putovanja: 28.12.2018-04.01.2019.
Briselje najveći i glavni grad Belgije. Osnovan je u 10. veku, ima jedan od najlepših ambijenata u Evropi gde dominira gotski stil i brojni spomenici kulture. Brisel je moderan grad i prestonica Evrope gde mnogobrojne institucije i organizacije imaju svoja predstavništva. U gradu živi oko milion stanovnika, a preovladavaju govornici francuskog jezika.

Zemlje piva i čokolade, za prave hedoniste koji znaju da uživaju u čarima života. Smešteni smo u Briselu odakle ćemo imati prilike da obiđemo nezvaničnu prestonicu Evrope, kao i druge prelepe gradove poput Briža, Genta, Antverpena i Roterdama. Nikad povoljnija ponuda, nika niža cena za Novu godinu u Briselu i Zemlje Beneluksa.Našu turu započinjemo u “zlatnom gradu” . Prag je bajkovit grad, u kome cete pronaći inspiraciju i u kome će vam svaki trenutak biti za pamćenje. Iskoristite priliku da obiđete znamenitosti grada, ali i da uživate u njegovim čarima, u kuhinjii naravno u českom pivu. Mistični Karlov most, Praški dvorac, Hradčani, sat Orloj, “Dancing house” i mnoge druge atrakcije na dohvat ruke.

Luksemburg, minijaturna država između Francuske, Belgije i Nemačke, jedna je od najbogatijih u Evropi. Raskoš i sjaj, sa sedištima sedište Evrostata, Evropske investicione banke i Evropskog suda pravde, danas je meta mnogih turista koji obilaze Beneluks. Grad Luksemburg se nalazi na dva nivoa. Grad je poznat i pod nazivom Severni Gibraltar. Smešten je na ušću reka Alzet i Petrus, povezan mostovima Pont Adolphe i Pont Passerelle. Pogled na reke najbolje se može sagledati sa šetališta Chemin de la Corniche. Katedrala Nort Dam, Gëlle Fra figura žene u zlatu – simbol slobode. U starom jezgru grada, koji je najpoznatija pešačka i šoping zona, smeštena su dva velika trga: Place Guillaume II, pešački trg na kome se nalazi gradska većnica sa dva bronzana lava na ulazu i statuom Viljema II, i Place d'Armes, glavni trg koji je, posebno leti, stecište gomile turista zahvaljujući velikom broju prilično skupih kafića i restorana na otvorenom, koji su aktivni i danju i noću.

Fakultativni izlet u Briž: bazilika Heilig-Bloedbasiliek iz XII veka, kapela Sv. Vasilija, trg Burg – administrativno srce grada i mesto na kome je Briž nastao, Groeninge muzej, Muzej čokolade, barovi, pabovi, restorani... Čak 50 od 470 dvoraca Flandrije se nalazi u Brižu i okolini, ima oko 80 mostova na kanalima pa neodoljivo podseća na Amsterdam (kao i po arhitekturi), na glavnom trgu se nalazi preko 50 prodavnica čokolade, a možete i kupiti neku čipku kao suvenir jer uz čokoladu i pivo, ona je zaštitni znak grada.

Izlet nastavljamo u Gentu, glavnom gradu belgijske provincije Istočna Flandrija, koji predstavlja mešavinu interesantne prošlosti i živahne sadašnjosti. Grad leži na ušću Leje u Sheldu, pa je sa tim u vezi i naziv grada (od keltske reči ganda - ušće). Stanovnici Genta poznati su pod nazivom “stroppendragers”, zahvaljujući Karlu V koji je naterao pobunjenike Genta da šetaju bosi sa omčom (strop) oko vrata.
Fakultativni izlet u Roterdam, drugi po veličini grad Holandije i najveću luku u Evropi. Obilazimo Erazmov most “Labud”, neverovatne građevine “Kuće kocke”, modernu pijacu preko puta njih, zgradu u obliku olovke, biblioteku, šoping rov. Roterdam je tokom Drugog svetskog rata srušen do temelja u tzv. “tepih bombardovanju” od strane nacističke Nemačke. Nakon rata je potpuno obnovljen u futurističkom stilu, pa ga mnogi smatraju evropskim Njujorkom.

U povratku iz Roterdama svraćamo u Antverpen, drugu po veličini luku u Evropi, živahan belgijski grad na reci Šeldi, magnet za šoping frikove, ali i za ljubitelje umetnosti i istorije. Davno, u 16. veku, Antverpen se od malog provincijskog grada polako transformisao u sve važniji trgovački centar. Preko 80% dijamanata pronađenih širom planete danas završava na obradi u Antverpenu, odakle se dalje distribuiraju širom sveta. Jedemo čuvene “šačice Antverpena” –kolače koji su simbol grad.

U povratku obilazimo Mocartov Salcburg, gde jedemo mocart kuglice i zaher tortu, penjemo se na Hohensalcburg tvrđavu kako bismo na dlanu imali ceo grad. Idemo u šoping, lutamo ulicama šarmantnog centra grada, obilazimo Mirabel palatu gde je sniman mjuzikl "Moje pesme, moji snovi", istražujemo Mocartovu rodnu kući i rezidenciju, prelazimo mostove preko reke Salcah.

Program putovanja:
Dan 1 (28.12.2018): Polazak autobusa iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće cveća) u 18h. Upoznavanje, druženje, smeh, muzika... Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.
Dan 2 (29.12.2018): Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima, gde pravimo desetočasovnu pauzu. Fakultativni obilazak grada: Starogradski Trg, sat Orloj, katedrala Svete Gospe od Tina, Jevrejska četvrt, Karlov most, Hradčan. Slobodno vreme za šetnju, pivnice, šoping. Polazak za Liksemburg u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Nemačku sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.
Dan 3 (30.12.2018): Dolazak u Luksemburg - najbogatiju evropsku državu u jutarnjim časovima. Fakultativni obilazak grada: Palata velikog vojvode, Notr Dam, Istorijski muzej grada, Spomenik sećanja (Gëlle Fra), Kazino Luksemburg, deo grada pored reke Petruss. Slobodno vreme za kupovinu suvenira. Nakon par sati provedenih u minijaturnoj državi, nastavljamo put do Brisela. Dolazak u Brisel - Prestonicu Belgije u popodnevnim časovima. Prestonica Belgije i Evrope, osnovana u 10. veku, ima jedan od najlepših ambijenata u Evropi gde dominiraju gotski stil i brojni spomenici kulture. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Katedrala, Grand Place, Manneken Pis (simbol grada), Muzej lepih umetnosti, Kraljevska palata (rezidencija monarha), nekadašnja Kongresna palata. Slobodno vreme. Uveče fakultativni izlazak u neki od briselskih pabova. Noćenje.
Dan 4 (31.12.2018): Doručak. Fakultativni izlet u Briž. Uživanje u pivu i čokoladi. Bazilika Heilig-Bloedbasiliek iz XII veka, kapela Sv. Vasilija, trg Burg - administrativno srce grada i mesto na kome je Briž nastao, Groeninge muzej, Muzej čokolade, barovi, pabovi. U povratku dolazimo u Gent, grad u istočnoj Flandriji. Gent je industrijski centar zemlje koji sa Briselom i Antverpenom čini “zlatni trougao”. Istorijski centar grada nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Obilazimo katedralu, Belfort toranj, crkvu Svetog Nikole, Grofov zamak - Gravensteen. Slobodno vreme možete provesti u ulici Overpoortstraat u kojoj se turista mešaju sa studentima i gde ima puno barova i kafića. Povratak u Brisel. Doček Nove godine! Noćenje.
Dan 5 (01.01.2019): Doručak. Fakultativni izlet u Roterdam, drugi po veličini grad Holandije. Grad je srušen do temelja u Drugom svetskom ratu i izgrađen potpuno novi, sa modernom arhitekturom. Uz to Roterdam je najveća evropska luka, na ušću Rajne u Severno more. Obilazak grada: Erazmov most (Labud), Pomorski muzej, Šoping rov, ultra-moderna pijaca, Kuće kocke, Zgrada olovka, biblioteka. Slobodno vreme za šoping i uživanje u gradu. U povratku dolazimo u Antverpen, drugu po veličini luku u Evropi, živahan belgijski grad na reci Šeldi, magnet za šoping fanove, ali i za ljubitelje umetnosti i istorije. Onze-Lieve-Vrouwekatedraal, gotska katedrala, De Grote Markt - najpoznatiji trg u gradu, utvrđenje iz XIII veka Het Steen. Jedemo čuvene “šačice Antverpena” - kolače koji su simbol grada. Povratak u Brisel. Noćenje.
Dan 6 (02.01.2019): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Slobodan dan za šetnju, obilaske muzeja, čuvenog Atomijuma, degustaciju piva i čokolade, kupovanje suvenira. Polazak za Salzburg u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Nemačku sa kraćim usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.
Dan 7 (03.01.2019): Dolazak u Salcburg u prepodnevnim časovima, gde pravimo desetočasovnu pauzu. Fakultativni obilazak grada: Mirabel palata, Mocartova rezidencija, hotel Zaher sa čuvenom austrijskom tortom, Mocartova rodna kuća, šoping ulica Getrajdegase, katedrala, Sfera - delo moderne umetnosti, manastir Svetog Petra, tvrđava na brdu - Hohensalcburg. Slobodno vreme za šoping (preporuka Europark, Ikea), Red Bull hangare, degustaciju mocart kuglica. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Mađarsku sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.
Dan 8 (04.01.2019): Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Aranžman obuhvata:
- Kompletnu organizaciju i vođenje puta
- Prevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na navedenim relacijama
- 3 noćenja sa doručkom (buffet) u 1/2 sobama sa svojim kupatilom na periferiji Brisela

Aranžman ne obuhvata:
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije pet dana pred put)
- zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da obavezno uzmu međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice
- Turističku taksu 8eur po osobi za sve dane
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
- Individualne troškove u hostelu i za vreme putovanja

First minute cena do 06.10. 199eur
Nakon 06.10. Cena se povećava na 219eur

Fakultativa:
Briž I Gent
Jedan od najlepših evropskih gradova, Briž je mesto na kome ćemo uživati u pivu i čokoladi pored kanala. Čak 50 od 470 dvoraca Flandrije se nalazi u Brižu i okolini, ima oko 80 mostova na kanalima pa neodoljivo podseća na Amsterdam (kao i po arhitekturi), na glavnom trgu se nalazi preko 50 prodavnica čokolade, a možete i kupiti neku čipku kao suvenir jer uz čokoladu i pivo, ona je zaštitni znak grada. Gent je glavni grad belgijske provincije Istočna Flandrija, predstavlja mešavinu interesantne prošlosti i živahne sadašnjosti. Grad leži na ušću Leje u Sheldu, pa je sa tim u vezi i naziv grada. Stanovnici Genta poznati su pod nazivom “stroppendragers”, zahvaljujući Karlu V koji je naterao pobunjenike Genta da šetaju bosi sa omčom (strop) oko vrata.

Roterdam I Antverpen
Roterdam je najveća evropska luka, grad koji je u Drugom svetskom ratu sravnjen do temelja u "tepih bombardovanju" od strane Nemačke. Nakon rata, izgrađene su moderne zgrade u samom centru grada i danas je Roterdam "evropski Njujork". Luka, Erazmov most "Labud", Pomorki muzej, Kuće kocke, moderna pijaca, šoping-rov, zgrada biblioteke i zgrada-olovka, samo su neke od znamenitosti grada koje ćemo obići na našoj turi. Antverpen ili "grad dijamanata" i druga po veličin i luka Evrope, grad u kome se obradi preko 80% dijamanata pronađenih širom planete, odakle se pak dalje distribuiraju širom sveta. Jedemo čuvene “šačice Antverpena” – kolače koji su simbol grada.

Prijave:
Prilikom prijave plaća se avans od 50 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke. Druga rata se plaća najkasnije mesec dana pred put u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke.

Opisi smeštajnih objekata:
Ibis Brussel Airport 3* je hotel koji se nalazi na periferiji Brisela, 8km od glavnog trga Grand Place. Povezan je linijama gradskog prevoza sa centrom grada. U hotelu postoji besplatan wi-fi. Sobe su 1/2 sa kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Napomene:
Opšte napomene:
- Organizator putovanja je Jungle Travel sa licencom OTP 266/2010.
- Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
- Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
- Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
- Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
- Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim уslovima putovanja jungle travel-a.
- Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
- Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
- U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
- Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
- Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
- Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
- U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
- Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
-Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
- Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
- Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
- Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
- Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
- Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
- Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
- Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
- Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
- Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (tax free)
- Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
- Za ovaj aranžman primenjuju se opšti uslovi putovanja uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:
- Organizator putovanja, Jungle Travel, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
- Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
- U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
- Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
- Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
- Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
- Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
- Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
- Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
- Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
- Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:
- Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
- Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
- Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
- Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
- Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
- U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Jungle Tribe

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • Aranžmani za Evropu:
  +381 11 240 0213
  Daleke destinacije:
  +381 11 407 6257
  Fax:
  +381 11 386 3841
 • Adresa:
 • Gospodar Jevremova 49, Beograd

  Poslovnice:
  Bulevar Oslobođenja 66, lokal 8, Novi Sad
  tel: +381 21 30 16 689
 • Website:
 • https://www.jungletribe.rs

Hit ponude
Zimovanje

Zimovanje

Skijaški aranžmani
Najbolji zimski centri
Hoteli i apartmani
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije