Grac i Maribor - 3 dana, bus

Grac i Maribor - 3 dana, bus
Grac i Maribor - 3 dana, bus
Grac i Maribor - 3 dana, bus
Grac i Maribor - 3 dana, bus
Grac i Maribor - 3 dana, bus
Grac i Maribor - 3 dana, bus
Grac i Maribor - 3 dana, bus
Grac i Maribor - 3 dana, bus
Grač i Maribor - 3 dana, bus

Shopping & degustacija 100 vrsta čokolade! ! !

Program je rađen na bazi minimuma od 45 putnika

Termin:
10. - 12. novembar 2017.
15. - 17. decembar 2017.
15 - 17. februar 2018.
Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja, a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graza je upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova. Graz je takođe poznat po velesajmu koji se održava svako proleće i u jesen.
Fabrika čokolade Zotter se nalazi u Riegesburgu i ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma atraktivnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100% kakaovca). Oko fabrike se na 27 ha prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja.
Maribor je drugi po veličini grad od 11 opština u Sloveniji. Predstavlja regionalno središte pokrajne Štajerske, koja se zapravo većim delom prostire u Austriji. Leži na reci Dravi, na mestu gde si sastaje planinski masiv Pohorje, Dravsko polje I planina Kozjak. Obrazovni centar i sedište mariborske nadbiskupije. Veći urbani centar je Grac u Austriji, koji se nalazi na 60 km od Maribora.

Program putovanja:
1.dan
Polazak autobusa iz Beograda u 23.30h, sa Novog Beograda, parking “OTC-buvljak“. Vožnja autoputem kroz Srbiju i Hrvatsku ka Sloveniji uz kratke usputne pauze za osveženje.
2.dan
Dolazak u Grac u jutarnjim časovima. Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja, a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graca je upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova.Obilazak grada uz pratnju vodiča u trajanju od cca.3.5 sata.Slobodno vreme za šoping ili fakultativni odlazak ka gradu Riegesburgu gde se nalazi poznata fabrika čokolade Zotter www.zotter.at i gde je predviđen specijalno osmišljen obilazak fabrike i degustacija preko 100 raznih vrsta čokolade, u trajanju od sat I po vremena. Fabrika čokolade Zotter ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma atraktivnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100% kakaovca). Oko fabrike se na 27 ha prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja.Povratak u Grac. Polazak za Maribor. Dolazak u Maribor u popodnevnim časovima.Smeštaj u hotel u strogom centru Maribora u pešačkoj zoni.Slobodno vreme za odmor ili individulno odlazak u terme Fontana (ulaznica se kupuje u hotelu sa popustom i košta 5, 5 €) www.fontana.siVečera.Noćenje.
3.dan
Doručak. Napuštanje hotela.Uz pratnju vodiča upoznavanje sa gradom, panoramsko - pešačko razgledanje drugog najvećeg grada u Sloveniji, grada na reci Dravi, u podnožju Pohorja (Zlatna Lisica), grada na najvećem vinskom putu u ovom delu Evrope, prestonici Evropske kulture 2012.godine, TOP 10 svetskih gradskih destinacija u 2016.godini po mišljenju pisanih medija, mesta najstarije loze na svetu i omiljenog mesta za zaljubljene po „World News“-u.Slobodno vreme za šoping u molu “Europark“www.europark.si U 15.30h polazak za Beograd uz usputne pauze.Dolazak u Beograd u kasnim noćnim časovima.

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz autobusom visoke turisticke klase (klima/dvd/audio oprema) na navedenoj relaciji
- smeštaj u htl Uni 2**u Mariboru u 1/2 I 1/3 sobama na bazi polupansiona (doručak-švedski sto, večera kontinentalna)
- razgledanja prema programu Graca i Maribora
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom celog putovanja
- troškove ogranizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:
- međunarodno zdravstveno osiguranje po uslovima Uniqa osiguranja
- poseta Fabrici čokolade (fakultativno 20 €, minimum 20 putnika za realizaciju posete)
- individualne troškove

Uslovi i način plaćanja:
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate.
- 30% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta i to: gotovinski, odmah naplativim čekom ili platnim karticama Visa, Dina, Master I Maestro.
- Za plaćanje na rate: prilikom rezervacije 30% , do polaska još 20% , a ostatak na 2 mesečne rate nakon polaska. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta.
- Plaćanje se može izvršiti i putem administrativne zabrane na rate.
Kreditinim karticama Komercijalne banke na 3 mesečne rate bez kamate.

Opis hotela:
Hotel Uni 2* se nalazi u istorijskoj zgradi u centru Starog grada u Mariboru, tik uz hotel Orel i posluje u okviru ovog hotela. Hotel poseduje 54 sobe po strukturi jednokrevetne/dvokrevetne/trokrevetne i četvorokrevetne. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo i WC, direktnu telefonsku liniju, kablovsku TV, kao i internet konekciju. Doručak je na bazi švedskog stola, večera je posluživanje. Restorani i barovi nalaze se u neposrednoj blizini. Tržni centri, muzeji i sve poznate znamenitosti udaljene su svega par koraka.

Linkovi: www.maribor-pohorje.si, www.hotel-orel.si, www.europark.si, www.graztourismus.at, www.graz.at, www.zotter.at

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu zbog objektivnih okolnosti
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
Jesen / Zima na moru

Jesen / Zima na moru

Jesenje letovanje
Topla zima na moru

Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude