Austrija i Slovenija - Shopping i degustacija 100 vrsta čokolade

Austrija i Slovenija - Shopping i degustacija 100 vrsta čokolade
Austrija i Slovenija - Shopping i degustacija 100 vrsta čokolade
Austrija i Slovenija - Shopping i degustacija 100 vrsta čokolade
Austrija i Slovenija - Shopping i degustacija 100 vrsta čokolade
Austrija i Slovenija - Shopping i degustacija 100 vrsta čokolade
Austrija i Slovenija - Shopping i degustacija 100 vrsta čokolade
Austrija i Slovenija - Shopping i degustacija 100 vrsta čokolade
Austrija i Slovenija - Shopping i degustacija 100 vrsta čokolade
Austrija i Slovenija - Shopping i degustacija 100 vrsta čokolade
Austrija i Slovenija - Shopping i degustacija 100 vrsta čokolade
Austrija i Slovenija - Shopping i degustacija 100 vrsta čokolade
Аustrija i Slovenija
Grac i Maribor - Shopping i degustacija 100 vrsta čokolade
3 dana, autobusom

Termini putovanja:
10.-12.novembar 2017.
15.-17.decembar 2017.
15-17. februar 2018.

Za realizaciju ovog putovanja potrebno je minimum 45 putnika
Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja, a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graza je upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova. Graz je takođe poznat po velesajmu koji se održava svako proleće i u jesen.
Fabrika čokolade Zotter se nalazi u Riegesburgu i ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma atraktivnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100% kakaovca). Oko fabrike se na 27 ha prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja.
Maribor je drugi po veličini grad od 11 opština u Sloveniji. Predstavlja regionalno središte pokrajne Štajerske, koja se zapravo većim delom prostire u Austriji. Leži na reci Dravi, na mestu gde si sastaje planinski masiv Pohorje, Dravsko polje I planina Kozjak. Obrazovni centar i sedište mariborske nadbiskupije. Veći urbani centar je Grac u Austriji, koji se nalazi na 60 km od Maribora.

Program putovanja:
1.dan Polazak autobusa iz Beograda u 23.30h, sa Novog Beograda, parking OTC-buvljak. Vožnja autoputem kroz Srbiju i Hrvatsku ka Sloveniji uz kratke usputne pauze za osveženje.
2.dan Dolazak u Grac u jutarnjim časovima.Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja, a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graca je upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova.Obilazak grada uz pratnju vodiča u trajanju od cca.3.5 sata.Slobodno vreme za šoping ili fakultativni odlazak ka gradu Riegesburgu gde se nalazi poznata fabrika čokolade Zotter www.zotter.at i gde je predviđen specijalno osmišljen obilazak fabrike i degustacija preko 100 raznih vrsta čokolade, u trajanju od sat I po vremena. Fabrika čokolade Zotter ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma atraktivnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100% kakaovca). Oko fabrike se na 27 ha prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja.Povratak u Grac. Polazak za Maribor. Dolazak u Maribor u popodnevnim časovima.Smeštaj u hotel u strogom centru Maribora u pešačkoj zoni.Slobodno vreme za odmor ili individulno odlazak u terme Fontana (ulaznica se kupuje u hotelu sa popustom i košta 5, 5 €) www.fontana.si Večera.Noćenje
3.dan Doručak.Napuštanje hotela.Uz pratnju vodiča upoznavanje sa gradom, panoramsko - pešačko razgledanje drugog najvećeg grada u Sloveniji, grada na reci Dravi, u podnožju Pohorja (Zlatna Lisica), grada na najvećem vinskom putu u ovom delu Evrope, prestonici Evropske kulture 2012.godine, TOP 10 svetskih gradskih destinacija u 2016.godini po mišljenju pisanih medija, mesta najstarije loze na svetu i omiljenog mesta za zaljubljene po World News -u.Slobodno vreme za šoping u molu Europark www.europark.si U 15.30h polazak za Beograd uz usputne pauze.Dolazak u Beograd u kasnim noćnim časovima.Kraj programa.

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz autobusom visoke turisticke klase (klima/dvd/audio oprema) na navedenoj relaciji
- Smeštaj u htl Uni 2** u Mariboru u 1/2 I 1/3 sobama na bazi noćenja/doručak ili polupansiona
(doručak-švedski sto, večera kontinentalna)
- razgledanja prema programu Graca i Maribora
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom celog putovanja
- troškove ogranizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:
- međunarodno zdravstveno osiguranje UNIQA
- poseta Fabrici čokolade (fakultativno 20 €, minimum 20 putnika za realizaciju posete)
- individualne troškove

Uslovi i način plaćanja:
- 30% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta i to: gotovinski, odmah naplativim čekom ili platnim karticama Visa, Dina, Master I Maestro.
- Za plaćanje na rate: prilikom rezervacije 30% , do polaska još 20% , a ostatak na 2 mesečne rate nakon polaska. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta.
- Plaćanje se može izvršiti i putem administrativne zabrane na rate.
- Kreditinim karticama Komercijalne banke na 3 mesečne rate bez kamate.

Opis hotela:
Hotel Uni 2* se nalazi u istorijskoj zgradi u centru Starog grada u Mariboru, tik uz hotel Orel i posluje u okviru ovog hotela. Hotel poseduje 54 sobe po strukturi jednokrevetne/dvokrevetne/trokrevetne i četvorokrevetne. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo i WC, direktnu telefonsku liniju, kablovsku TV, kao i internet konekciju. Doručak je na bazi švedskog stola, večera je posluživanje. Restorani i barovi nalaze se u neposrednoj blizini. Tržni centri, muzeji i sve poznate znamenitosti udaljene su svega par koraka.

Napomena:
Putnici su u obavezi da dostave lične podatke zbog hoteskih propisa i putnih lista. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
-Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o program.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
- Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Montesol Travel.

Montesol Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 324 80 74
  +381 11 324 80 96
  +381 11 337 36 08
 • Adresa:
 • Makedonska 30, Beograd

  Poslovnice:
  Makedonska 11/V, Beograd (direkcija)
 • Website:
 • www.montesol.rs

Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Zimovanje

Zimovanje

Skijaški aranžmani
Najbolji zimski centri
Hoteli i apartmani
Jesen / Zima na moru

Jesen / Zima na moru

Jesenje letovanje
Topla zima na moru

Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%