Argentina i Brazil, 18.02. 2017.

Argentina i Brazil, 18.02. 2017.

Ponuda je prestala da važi.

Aktuelne ponude možete videti na početnoj strani Aladin Putovanja
Buenos Ajres, Iguasu Vodopadi I Rio De Žaneiro (sa karnevalom)

13 dana - 10 noćenja/avionom

Polazak: 18. februar 2017.
Povratak:02.03.2017.
Program putovanja:
1.dan. (18.02.2017.) Beograd - Frankfurt - Sao Paolo
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera KonTiki u 11:30 časova. Poletanje za Frankfurt u 13:30 časova (let LH1407). Dolazak u 15:30 časova. Nastavak putovanja za Sao Paolo u 20:45 časova let (JJ8071). Obroci u avionu.
2.dan. (19.02.2017.) Sao Paolo - Buenos Ajres
Dolazak u 04:55 časova. Poletanje za Buenos Ajres u 07:10 časova (letJJ8014). Dolazak u 10:05 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. (Prema međunarodnim uzansama u sobe se ulazi između 12:00 I 14:00 časova). Slobodan dan za odmor i individualna razgledanja. Noćenje.
3.dan. (20.02.2017.) Buenos Ajres
Doručak. Buenos Aires, lepotica među prestonicama Južne Amerike, važi za jednu od deset najvažnijih metropola u svetu. To je grad koji je pretrpeo najveći evropski kulturni uticaj, pa ga s pravom nazivaju“Parizom Južne Amerike”. Današnje poludnevno razgledanje grada obuhvatiće vožnju kroz njegove široke bulevare, Aveniju 9.juli, Trg Maja, “Casa Rosada” (Predsednička palata), Katedralu, “Kabildo” - Gradsku većnicu, pozorište “Kolon”, Obelisk, bogatu gradsku četvrt Rekoleta, gde se nalazi istoimene groblje na kome je sahranjena legendarna Evita Peron I nekada radničku a danas boemsku četvrt grada “La Boca”, interesantnu po svojim šareno obojenim kućicama. Posle podne poludnevni fakultativni izlet do delte reke Parane, Tigre. To je veoma prijatna vožnja brodićem kroz kanale ove delte, na čijim se obalama mogu videti veoma lepe kuće sa divnim baštama, zatim restorani I puno zelenila I cveća.Noćenje.
4.dan. (21.02.2017.) Buenos Ajres
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili kupovinu u gradu koji je poznat po svojim elegantnim buticima i kvalitetnom robom. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta pod nazivom “Gaučo tura” sa folklornim programom I ručkom na gaučo farmi, na kojoj će se steći prava slika o životu “kauboja” Južne Amerike. Uveče fakultativno - večera sa tango predtavom. Čuvena igra rodjena je baš u ovom gradu, gde se još uvek igra na pravi način. Noćenje.
5.dan. (22.02.2017.) Buenos Ajres
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili mogućnost fakultativnog izleta za Montevideo, glavni grad Urugvaja. Noćenje.
6.dan. (23.02.2017.) Buenos Ajres - Iguasu Vodopadi
Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Iguasu vodopade u 09:05 časova (let LA 4022). Dolazak u 10:55 časova. Po dolasku šetnja oko najlepših vodopda na svetu, remek dela prirode koji su smešteni izmedju tri zemlje, A rgentine, Brazila i Paragvaja. Današnji obilazak obuhvata argentinsku stranu. Transfer do hotela koji se nalazi sa brazilske strane. Smeštaj. Noćenje.
7.dan. (24.02.2017.) Iguasu Vodopadi - Rio De Žaneiro
Doručak. Pre podne nastavak razgledanja vodopada, najpoznatijeg čuda prirode Južne Amerike, sa brazilske strane. Nakon toga transfer na aerodrom. Poletatanje za Rio de Žaneiro u 15:57 časova (let JJ3189). Dolazak u 17:50 časova. Transfer do hotela.uveče fakultativna šetnja ulicama Ria na kojima se oseća vrlo praznična atmosfera zbog početka čuvenog karnevala. Smeštaj.
8.dan. (25.02.2017.) Rio De Žaneiro
Doručak. Po mnogim kriterijumima Rio je jedan od najlepših i najpoznatijih gradova na svetu. Njegov fascinantan polažaj, njegov najlepši ukras - plaže Kopakabana, Leblon, Ipanema I Botafoga, simboli grada “Glava šećera” I “ Korkovado” sa čuvenom statuom Hrista Spasitelja, Tidzuka šuma, ulica Branko I dr. ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. Naše celodnevno razgledanje će obuhvatiti sve ono po čemu će Vam Rio ostati u nezaboravnoj uspomeni. Fakultativni odlazak na sambodrom radi prisustvovanja karnevalu. Noćenje.
Karneval u Rio de Žaneiru, svetskoj prestonici karnevala, je najluđi, najveseliji I najveći na svetu. Počinje uvek u petak, krunisanjem debelog kralja Moma koji nakon toga dobija srebrni I zlatni ključ grada od gradonačelnika Ria. U toku njegovog trajanja oko dv amiliona ljudi provede na ulicama Ria u ludom ritmu čuvene sambe dok podržavaju svoje omiljene škole. Uveče se sele na glavni sambodrom gde se održavaju takmičenja najboljih škola čiji su takmičari obučeni u fantastične kostime, koji se takođe ocenjuju. Karneval svakako predstavlja jedan od najjačih doživljaja.
9.dan. (26.02.2017.) Rio De Žaneiro
Doručak. Slobodni dani za, kupanje, individualna razgledanja. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Uveče fakultativni odlazak na sambodrom radi prisustvovanja na karnevalu. Noćenje.
10.dan. (27.02.2017.) Rio De Žaneiro
Doručak. Slobodni dani za, kupanje, individualna razgledanja. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenje.
11.dan. (28.02.2017.) Rio De Žaneiro
Doručak. Slobodni dani za, kupanje, individualna razgledanja. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenje.
12.dan. (01.03.2017.) Rio De Žaneiro - Sao Paolo - Frankfurt
Doručak. Slobodno pre podne. Transfer ka aerodromu. Poletanje za Sao Paolo u 18:55 časova (let JJ 3687). Dolazak u 20:10 časova. Nastavak putovanja za Frankfurt u 22:10 (let JJ 8070).
13.dan. (02.03.2017.) Frankfurt - Beograd
Dolazak u 14:00 časova. Poletanje za Beograd u 21:55 časova (let LH 1410). Dolazak u 23:45 časova.

Cena putovanja je izražena u eurima po osobi
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intese na dan uplate)
Smeštaj: 3*/4* I 4*
Usluga:prema programu
Cena aranžamana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2620 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 890 €

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama (sa uključenom bezpovratnom taksom YQ 350 EUR),
- smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima (ili sličnim iste kategorizacije) sa 4* u Buenos Ajresu (Hotel de las Americas 4*), 4* na Iguasu vodopadima (Viale Cataratas hotel 4*) i 4* u Rio de Žaneiru (hotel Mirador Copacabana 4*) po lokalnoj kategorizaciji, na bazi noćenja s doručkom - buffet doručak,
- ishrana i razgledanja prema programu sa uključenim transferima i ulaznicama na lokalitete pomenute u programu,
- troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Avio-takse u iznosu od 132, 44 evra, koje se sastoje od sledećih refundabilnih taksi u evrima: EUR 3.30LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 0.22RS, EUR 18.20DE, EUR 42.54RA, EUR 33.44BR, EUR 14.32BR, EUR 2.13XR, EUR 0.59TQ (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni - plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja),
- dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji,
- lokalne avio takse u inostranstvu, koje svaki putnik plaća lično u lokalnoj valuti na licu mesta (ukoliko postoje),
- napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu sveta preporučuju,
- fakultativni izleti,
- međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Hoteli:
Buenos Ajres - Hotel De las Americas 4* - nalazi se u srcu Rekoleta četvrti, ima prostarne klimatizovane sobe u neposrednoj blizini popularne Avenije 9.juli i Santa Fe. Služi se buffet doručak i druge mogućnosti za obroke preko dana. Imaju 24 časovni sobni servis. Ima besplatni WiFi i nepušačke sobe.

Iguasu - Viales Cataratas Hotel 4* - nalazi se 10 km od Nacionalnog parka. Ima teretanu, bazen i saunu. Restoran pruža veliki asortiman vina. Klimatizovane sobe savremeno su opremljene, imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi i radni sto. Hotel služi buffet doručak uz veliki izbor hleba, kolača i toplih jela. Specijaliteti internacionalne kuhinje mogu se poručiti preko dana. Služe dobra pića u dva bara.

Rio de Žaneiro - hotel Mirador Rio Copacabana 4* - nalazi se 650 m. od čuvene plaže Kopakabana. Ima bazen sa savršenim pogledom na Rio. Buffet doručak služe u luksuzno opremljenom restoranu, u kome se preko dana mogu poručiti lokalni ili internacionalni specijaliteti. Sve sobe imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi, privatno kupatilo sa tušem, Ima i nepušačke sobe. Ima fitnes centar i saunu. U baru se služe razni kokteli i osvežavajuća pića. Mogu se dobiti i nepušačke sobe.

Trokrevetne sobe (Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem) mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.

Korisne informacije:
Vize:
Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nisu potrebne vize za Argentinu i Brazil. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji I uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u odeljenju viza (telefon 011/2098 184).

Valuta:
Argentina:A.PESO 1usd =13, 88 ARS 1 EUR=15, 88 ARS
Brazil: B.REAL 1 usd = 3, 529 BRL 1 EUR = 4, 018 BRL

Klima:
Obe zemlje su u period visoke turističke sezone sa pravim letnjim temepraturama od 25 do 33 C. U Buenos Ajresu mali procenta vlage u Brazilu suvo.

Krajnji rok za prijavu I uplatu je do 10.12.2016. ili do popune mesta.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje I uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama I stranim partnerima. U protivnom ne garantuju se ni mesta ni cene.

Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/ 2098-000.

Važne napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
- KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2016 od 25.01.2016. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050822, od 25.01.2016.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.
Hit ponude
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci

Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje