Nacionalni parkovi Zapadne Amerike

Nacionalni parkovi Zapadne Amerike
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi14 danasobausluga zavisi od... prevoz avionomdetaljnije
Nacionalni parkovi Zapadne Amerike
Los Anđeles, Feniks, Grand Kanjon, Kanab, Brajs kanjon, Zion Nacionalni park, Las Vegas, Fresno, Josemite Nacionalni park, San Francisko
14 dana / 12 noćenja - avionom

First Minute ponuda za uplate do 30.11.
Cena putovanja po osobi u evrima. Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intese na dan uplate
Krajnji rok za prijavu i uplatu je do 28. Februara 2019. ili do popune mesta.

Polazak: 16.maj 2019.
Povratak 29.maj 2019.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji
SAD, relativno mlada zemlja, jedna je od najpoželjnijih i najpopularnijih destinacija sveta. Milioni turista svake godine posete Ameriku i njene gradove i prirodne lepote. Jedna od glavnih turističkih atrakcija je Veliki kanjon (Grand Canyon), u severnoj Arizoni, koji pleni spekakularnim izgledom i divljom lepotom. Duboki i strmi kanjoni, koje je milionima godina oblikovala reka Kolorado, dosežu dubinu od čak 1,6 kilometra. Nasuprot prirodnim lepotama nacionalnih parkova, urbani centri predstavljaju posebnu atrakciju: Las Vegas kao kockarska meka sveta, Los Anđeles kao najznačajniji centar filmskog staralaštva i San Francisko, koji je otvoren za sve ljude i različite stilove života, a njegova opuštenost čini ga nezaboravnim.

Program putovanja:
Dan 1 (16.05.2019.) Beograd–Frankfurt–Los Anđeles Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla"kod šaltera Agencije u 04:30 časova. Poletanje za Frankfurt u 06:30 časova (let LH1411). Dolazak u 08:25 časova. Nastavak putovanja za Los Anđeles u 10:15 časova (let LH 456). Obrok u avionu. Dolazak u 13:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne. Noćenje.
Dan 2 (17.05.2019.) Los Anđeles Doručak. Pre podne razgledanje jednog od najpoznatijih gradova sveta ili grada Anđela u kome verovatno žive sve rase ovog sveta u izvanrednom ambijentu lepe pacifičke obale pod večitim kalifornijskim suncem. Naše panoramsko razgledanje uključuje poznate četvrti grada kao Venis bič, Santa Moniku, Vest Vud vilidž, Bel er, Beverli hils, Rodeo drajv, Bulevar sumraka, Holivud sa čuvenim Kineskim pozorištem (sa otiscima stopala i dlanova poznatih glumaca). Posle podne slobodno. Noćenje.
Dan 3 (18.05.2019.) Los Anđeles Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Diznilend. Noćenje.
Dan 4 (19.05.2019.) Los Anđeles–Glendejl Doručak. Polazak autobusom za Glendejl (oko 590km). Prvi deo vožnje je kroz državu Kalifornija, a drugi, kroz Arizonu. Dolazak u Glendejl u kasnijim poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Glendejl je grad u neposrednoj blizini Feniksa (14 km). Poznat je po svom starom gradu, sa početka 20 v. u kome se nalaze atraktivne trgovačke uličice. Noćenje.
Dan 5 (20.05.2019.) Glendejl–Grand Kanjon Doručak. Polazak za Grand kanjon. Usput razgledanje grada Sedona, poznatog po fantastičnim formacijama stena od crvenog peščara. Obilazak čuvenog Montezuminog zamka. Zamak predstavlja jedno od najbolje očuvanih staništa u stenama, građenih oko 8.veka naše ere od strane sinagua naroda. Nastavak putovanja za Grand kanjon, koji je jedno od najspektakularnijih mesta u Arizoni i SAD-u, na reci Kolorado. Zbog izuzetne lepote godišnje ga poseti oko 4 miliona turista. Dolazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.
Dan 6 (21.05.2019.) Grand Kanjon – Kanab Doručak. Vožnja do Doline spomenika, koja to i nije u pravom smislu reči, ali jeste ravnica okružena crvenim stenama, krečnjackim formacijama i ostacima starih vulkana, što sve podseća na naše predstave o nekadašnjem Divljem zapadu. Nastavak vožnje za Kanab, u državi Utah. Grad je okružen divljinom pustinje. Nekada malo sedište mormona, od sredine 20 v. postaje mesto gde je snimljeno na stotine filmova. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 7 (22.05.2019.) Kanab–Brajs Kanjon–Zion Nacionalni Park–Las Vegas Doručak. Vožnja autobusom kroz državu Utah. Usput obilazak Brajs kanjona, koji je poznat po jedinstvenim geološkim formacijama. Sastoji se od niza amfiteatara u obliku podkovice isklesanih u stenama. Nastavak putovanja za Zion nacionalni park, koji se odlikuje dramatičnom lepotom pejsaža od fantastičnih kanjona i stena bele, roza i crvene boje. Poznat je i po raznovrsnosti biljnog i životinjskog sveta. Vožnja do Las Vegasa, u državi Nevada. Dolazak. Smeštaj. Večernje orijentaciono razgledanje ovog danas veoma glamuroznog grada. Noćenje.
Dan 8 (23.05.2019.) Las Vegas Doručak. Pre podne razgledanje ovog spektakularnog grada. Las Vegas je san mnogih ljudi sveta. Od nekadašnjeg zabačenog železničkog gradića, danas je postao sinonim za glamur, bogatstvo, dobru zabavu. Kažu da su kocka i seks glavni motiv za posetu ovom gradu. Ipak, ono što je najinteresantnije su spektakularni hoteli, kao i kazina i kompleksi građevina koji se mogu videti samo tamo. Noćenje.
Dan 9 (24.05.2019.) Las Vegas - Fresno Doručak. Vožnja kroz pustinjsku oblast Nevade. Kasnije se menja pejsaž i prolazi se kroz plodne krajeve. Ukupno 630 km. Dolazak u Fresno u državi Kalifornija. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 10 (25.05.2019.) Fresno - Josemite Nacionalni Park – San Francisko Doručak. Vožnja kroz državu Kalifornija do Josemite nacionalnog parka (oko 100 km). Po dolasku šetnja po parku, koji je uvršten u Svetsku baštinu. Odlikuje se prirodnim lepotama, pred kojima niko ne može da ostane ravnodušan. Sastoji se od stena neverovatnih oblika, sjajnih vodopada i ogromnih stabala "crvenih šuma". Nastavak putovanja za San Francisko (oko 300 km - oko 5 sati vožnje). Dolazak. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 11 (26.05.2019.) San Francisko Doručak. Pre podne razgledanje jednog od najlepših i najevropskijih gradova Amerike, smeštenog na 43 brdašaca. Istovremeno je velika svetska luka, finansijski i poslovni centar zapadne Amerike. Poznat je po uskim i strmim ulicama, atraktivnim tramvajima. Naše razgledanje uključuje čuvene znamenitosti kao što su Golden Gejt most, Golden Gejt park, finansijku četvrt, kinesku četvrt u kojoj živi najveća kineska zajednica van Azije, i dr. Posle podne slobodno. Noćenje.
Dan 12 (27.05.2019.) San Francisko Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja. To je grad sa veoma bogatim umetničkim sadržajem za ljubitelje muzeja i galerija i mnogim drugim atrakcijama, među kojima je nekadašnji zatvor Alkatraz, u kome je boravio čuveni Al Kapone. Noćenje.
Dan 13 (28.05.2019.) San Francisko –Frankfurt Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 15:00 časova (let LH 455) Obroci u avionu.
Dan 14 (29.05.2019.) Ftrankfurt - Beograd Dolazak u Frankfurt u 10:55 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 22:05 časova (let LH 1410). Dolazak u 23:50 časova.

Cena aranžamana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2590 eur (Cena važi do 30.11. – cena sa popustom)
Cena aranžamana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2690 eur (Cena važi od 01.12. – redovna cena)
Doplata za jednokrevetnu sobu: 990 eur

Napomena: Trokrevetne sobe (dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem) mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz autobusom prema program (manji auobus ukoliko ima manje od 25 putnika),
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* i 3/4* (lokalna kategorizacija),ili slični iste kategorizacije,
- transferi, razgledanja i ishrana (doručak – švedski sto ili kontinentalni),
- troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- avio-takse 396.93 evra, koja se sastoji od sledećih taksa u EUR:EUR 240-YQ(ne refundabilna taksa) , EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS,EUR 0.22-RS, EUR 18.00-DE, EUR 40.33-RA, EUR 21.25-RD, EUR 5.00-YC,EUR 15.85-US, EUR 15.85-US, EUR 3.43-XA,EUR 6.07-XY, EUR 4.85-AY, EUR 3.90-XF (cena avio-takse izražena je u trenutku pravljenja programa i podložna je promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja),
- napojnice za lokalnog vodiča i vozača (preporučuje se: 4-6 usd po danu po osobi za vodiča i 3-5 usd po osobi po danu za vozača),
- viza za SAD (plaća se u Banca Intesa-i u iznosu od 160 usd u dinarskoj protivvrednosti nakon popunjavanja online aplikacije) i
- usluga viziranja u iznosu od 20 evra, međunarodno putno osiguranje.

Načini plaćanja:
- gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

Hoteli:

Los Anđeles –Four Points by Sheraton LA 3/4 * - (www.marriott.com › Four Points by Sheraton › Culver City) ili sličan je lociran u blizini aerodroma i u potpunosti je nepušački hotel. Ima vrlo udobne i moderne sobe, besplatan WiFi, otvoreni bazen, fitnes centar, porodične sobe, restoran i td. U okolini se nalazi nekoliko šoping centara, restorana i mesta za zabavu.

Feniks Glendejl -Hamptom Inn & Suites 3* - (hampton-inn-phoenix-north.h-rez.com/) ili sličan
Smešten je u u blizini Univerziteta i Arene Gila River, i okružen je restoranima i radnjama. Ima prostrane sobe, plazma TV, frižider, mikro talasnu rernu kao i WiFi. Postoji otvoreni bazen, besplatni parking, nepušačke sobe.

Grand Kanjon –– Ramada Williams hotel 3* - (www.ramadawilliamsgrandcanyon.h-rez.com/) ili sličan
Nalazi se u oblasti Grand Kanjona, u blizini mesta Vilijams. Udaljen je oko sat vremena od glavne atrakcije. Restoran Rodeo i Sports Bar otvoreni su svakodnevno za doručak. Sve sobe su klimatizovane i imaju pisaći sto i kablovsku TV. Svaka soba ima svoje kupatilo. Ovo je jedan od hotela koji prima kućne ljubimce.

Kanab - Parry Lodge 3*- (www.parrylodge.com/9 ili sličan
Lodž predstavlja istorijsko nacionalni simbol u Kanabu, udaljen 35 min. od Zion nac. parka, a 1 sat i 20 min. vožnje do Brajs nac. parka. Sve sobe su klimatizovane, imaju besplatni WiFi, privatno kupatilo sa tušem ili kadom. Ima otvoreni bazen. Sve u svemu ima jednu od najboljih lokacija u Kanabu.

Las Vegas - Excalibur Hotel & Casino 3+ (www.excalibur.com/en.html) ili sličan
Ovaj hotel smatraju jednim od best selera Las Vegasa. Nalazi se na čuvenom Las Vegas stripu (uzani pojas) a gradjen je u stilu zamka koji ima i svoj kazino. Las Vegas strip je najbolji izbor za one koje interesuje šoping, noćni život i zabava. Besplatni WiFi obezbeđen je u svim sobama. Svaka soba ima kablovsku TV i veliko kupatilo sa fenom. Hotel ima spa sa raznovrsnim tretmanima. Tu su i četiri spoljašnja bazena kao i velika teretana moderno opremljena.

Fresno – Best Western Village Fresno 3*- (www.etrip.net/BestWestern/VillageInn‎) ili sličan
Nalazi se u relativnoj blizini Josemite nac. parka. Sve sobe su klimatizovane, imaju besplatni WiFi, frižider, aparat za kafu, TV sa kablovskim i satelitskim programima, pogodnosti za peglanje i privatni kupatilo. Ima i otvoreni bazen.

San Francisco – Americania hotel 3 / 4*(Best Western Plus ) ,
(www.bestwestern.co.uk/hotels/best-western-plus-americania-05106) ili sličan
Nalazi se u SoMa četvrti, poznatoj po muzejima, radnjama i gurme restoranima. Hotel je opremljen nameštajem u retro stilu. Svaka soba ima besplatni bežični internet i plazma TV. U Custom Burger restoranu služe se doručak, ručak i večera. U Custom londžu mogu se dobiti razni kokteli i druga pića, kao i sveži voćni sokovi. Postoji otvoreni bazen i fitnes centar.

Opšte i korisne informacije:

Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza SAD. Troškovi pribavljanja viza (viza za SAD plaća se u Banca Intesa u iznosu od 160 usd (na dan pravljenja programa) u dinarskoj protivvrednosti nakon popunjavanja aplikacije) i usluge viziranja u iznosu od 10 evra.

Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098 184).

Valuta: USD - američki dolar 1 USD= 0,91 evra, 1 evro=1,o88 USD
Klima: Proleće je popularno godišnje doba za obilazak ovog dela sveta. Prosečne dnevne temperature se kreću od 15-25°C. U pustinjskom delu temperature idu i do 30°C. Mogući povremeni pljuskovi.

Važne napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 26.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055730, od 26.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja