Mala tura Аlbanija - 5 dana, bus

Mala tura Аlbanija - 5 dana, bus
Mala tura Аlbanija - 5 dana, bus
Mala tura Аlbanija - 5 dana, bus
Mala tura Аlbanija - 5 dana, bus
Mala tura Аlbanija - 5 dana, bus
Mala tura Аlbanija - 5 dana, bus
Mala tura Аlbanija - 5 dana, bus
Mala tura Аlbanija - 5 dana, bus
Mala tura Аlbanija - 5 dana, bus
Mala tura Аlbanija
5 dana, autobus

Cene su izražene u eurima po osobi

Drač - Tirana - Skadar - Kruja sa posetom Ohridu
Da li vas je nekad kopkalo da vidite Albaniju? Ova još uvek nedovoljno turistički istražena zemlja, poslednjih nekoliko godina beleži veliki porast dolazaka stranih turista, naročito iz skandinavskih država. Da li ste spremni da je posetite? Podjite sa nama u ovu planinsku zemlju punu različitih kolorita. Mi smo uvek spremni za nove avanture, a Vi? Pođite na mesto gde nikad niste bili, probajte jela koja nikad pre niste jeli i upoznajte jedinstvenu kulturu. Albanija je danas poznata kao, poslednja evropska zagonetka”, zato vas pozivamo da je zajedno otkrijemo. Ova neobična balkanska država turistima nudi paletu jedinstvenih atrakcija: drevne planinske pejzaže, zaboravljena arheološka nalazišta, zapanjujuće mediteranske obale i mesta u kojima se čini da je vreme zaustavljeno. Arhitektura zemlje je neobična mešavina mnogobrojnih kultura, religija i stilova koji su ostali kao spomenici starogrčkog doba, manastiri i hramovi, kao i idilična planinska odmarališta za koje se veruje da su ih osnovali drevni Rimljani. Istorija svakog grada u ovoj zemlji odiše legendama i pričama, koje verno oslikavaju prošla vremena, a obogaćene su brojnim antikvitetima koji su smešteni u prelepim citrusnim vrtovima, maslinjacima i vinogradima. Osim veličanstvenih zdanja koja se nalaze u većim gradovima, možete uživati u stilovima drevnih tvrđava, zamkova, kao i u panoramskom pogledu na Mediteran.Naša ponuda za Albaniju, između ostalog, obuhvata sledeće znamenitosi:
Tvrđava Rozafa - izgrađena je u trećem veku p.n.e sa koje se pruža neverovatan pogled na celi region. Izgradnja tvrđave počiva na legendi o tri brata koja su danju gradila tvrđavu, dok je vila noću rušila. Danas ovo zdanje predstavlja jedan od važnih spomenika kulture ali i atraktivno turističko mesto.

Tvrđava cara Samuila iz 10.veka - nazivaju je i Ohridskim gradom, jer se sa nje pruža neverovatan pogled na čitav grad.

Grad Kruja - smešten u središnjoj Albaniji i predstavlja glavni centar albanske srednjovekovne države. Jedna je od najpoznatijih i najposećenijih turističkih destinacija i znamenitosti Albanije.

Skenderbegova tvrđava iz 6. veka - podignuta je na ruševinama nekadašnje srednjovjekovne tvrđave na kojoj se slavni albanski junak Skenderbeg borio sa Osmanlijama, a danas predstavlja veoma značajno istorijsko mesto. U okviru tvrđave turisti mogu posetiti istorijski i etnografski muzej.

Ethem-begova džamija - jedina džamija koja se nalazi u centru prestonice, a koja datira iz Osmanlijskog vremena. Za ovu džamiju se vezuje tužna priča o Ethem-begu koji je započeo izgradnju, ali nije dočekao kraj radova, već su njegova deca završila započeto.

Avanturu započinjemo posetom Ohridu, biseru srednjovekovne umetnosti i prirodnih lepota. U ovom istorijskom gradu se upoznajemo sa brojnim primercima unikatnih građevina poput Rimskog teatra i Samuilove tvrđave koja datira čak iz 10.veka, kao i sa značajnim predstavnicima vizantijske i antičke umetnosti. Ovo mesto će svakako oduševiti ljubitelje umetnosti, ali i avanturiste koji će uživati u panorami Ohrida.
Put nas dalje vodi u Skadar koji je dugo imao zaštitnu ulogu - štitio je put trgovine na rekama Drim i Bojana. Glavna znamenitost grada je tvrđava Rozafa sa koje se pruža neverovatan pogled na celi region, a koja danas čini mesto atraktivno za posetu turista. O njoj pripoveda poznata legenda “Zidanje Skadra”, koja priča o tri brata koja su preko dana zidala grad, a preko noći vile rušile. Ovaj grad koji je nekad bio jedan od galvnih gradova Dušanovog carstva, danas je duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, a svakako je mesto koje vredi posetiti kako bi se u potpunosti osetio duh prave Albanije.

Nakon velelepnog Skadra, imaćete priliku da prošetate pravim srednjevekovnim gradom. Kruja je grad u središnjoj Albaniji i predstavlja glavni srednjevekovni centar države. Ujedno, ovaj grad se smatra jednim od najpoznatijih i najposećenijih turističkih destinacija i znamenitosti Albanije. Kaldrmisane ulice ovog mesta, vode do čuvenog starog bazara Kruje, u kome se nalazi mnoštvo radnjica sa autentičnim tradicionalnim suvenirima. Ostavština je osmanske kulture u Albaniji, a do danas je uspeo očuvati duh, izgled i namenu koju je imao pre više stotina godina. U neposrednoj blizini nalazi se i bazarska džamija iz XVI veka.

Glavni grad Albanije je Tirana, koja je prepoznatljiva po širokom glavnom bulevaru, velelepnom spomeniku Skenderbegu, kao i urbanim i šarenolikim zgradama koje su smeštene u samom centru grada. Iako je i dalje primetan socijalistički duh u ovom delu Balkana, Tirana je svakako izašla iz tih okvira i danas predstavlja jednu od dinamičnih i urbanih evropskih prestonica. Srce Tirane je Skenderbegov trg koji zajedno sa širokom avenijom obuhvata većinu bitnih institucija u gradu, tu su smeštena ministarstva, opera, pozorište, a nedaleko, u obližnjem parku nalazi se zgrada parlamenta. Prestonicom dominira spomenik kneza Skenderbega na konju, značajnog istorijskog junaka. Ovaj junak je uspešno branio zemlju od Turaka, a predstavlja simbol Albanije, slobode i nezavisnosti. U Tirani je smešteno nekoliko zanimljivih muzeja, kao i veliki park u samom središtu grada sa prelepim fontanama. Centar obiluje šarenim zgradama na kojima su umetnici oslikavali murale i stvarali sjajne umetničke poduhvate i dela po kojima je Tirana nezvanično ponela naziv - grad šarenih zgrada.

Program putovanja:
1.dan Beograd
Polazak autobusa iz Beograda sa parkinga Sava Centra (savska strana) u 20.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska). Vožnja preko Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora.
2. dan Ohrid - Drač
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Panoramski obilazak grada u pratnji vodiča: spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.veka odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, Rimski teatar. Slobodno vreme do polaska za Drač
Dolazak u Drač u popodnevenim satima. Razgledanje Drača, jednog od najstarijih gradova Evrope koji je osnovan 627 godine pre nove ere i drugi je grad po veličini u Albaniji. Slobodno vreme. Smestaj u hotel. Noćenje.
3.dan Drač - Kruja - Skadar
Doručak. Fakultativni odlazak za Kruju-Skadar. Kruja je jedan od najlepših gradova Albanije i rodno mesto jednog od najčuvenijih albanskih junaka Skender bega. Poseta Skenderbegovoj tvrđavi iz 6. veka u okviru koje se nalaze istorijski i etnografski muzeji. Odlazak do karakterističnog starog bazara gde se mogu naći ručno rađeni ćilimi, proizvodi od alabastera i mnoge druge rukotvorine. Slobodno vreme do polaska za Skadar, jednog od najstarijih gradova Evrope koji je često bio razlog velikih bitaka i tema opevana u mnogim pesmama. Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča: Arheološki i Etnogafski muzej, tvrđava Rozafa. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak u Drač. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
4.dan Drač - Tirana
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak do Tirane, grada koji se nalazi na 40 km od od Drača.
Obilazak grada: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg. Slobodno vreme. Povratak u Drač. Oko 18h je predviđen polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja kroz Albaniju i Makedoniju prema Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
5.dan Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Vreme dolaska zavisi od uslova na putu i graničnih prelaza.

Aranžman obuhvata:
- prevoz autobusom visoke turističke klase na relacijama navedenim u programu
- smeštaj u Draču u hotelu 3* (2 noćenje sa doručkom -švedski sto) u 1/2 i 1/2+1 sobama;
- panoramske obilaske prema programu
- troškove organizacije i vođenja puta

Aranžman ne obuhvata:
- Obaveznu gradsku taksu (1 eur po osobi i nocenju - plaćanje u agenciji)
- Obavezno putno zdravstveno osiguranja (4 eur po osobi)
- ulaznice i fakultativne izlete
- druge individualne troškove putnika

Fakultativni izleti:
- Obilazak Skadar-Kruja - (30 € po osobi)
- Obilazak Tirana - (25€ po osobi) Ili Paket izleta: Skadar-Kruja + Tirana- (50€ po osobi)

Napomena u vezi fakultative:
Prijave za fakultativne izlete prilikom prijave za aranžman ili najkasnije pet dana pre pocetka putovanja.
Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

Popust i doplate:
- doplata za jednokrevetnu sobu 1/1 iznosi 60% od cene aranžmana.

Način plaćanja:
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrendosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanje
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u tri mesečne rate čekovima građana uz uvećanje od 3% na ukupnu sumu.

Opis i lokacija hotela:
Smeštaj je u Draču u dole navedenom hotelu ili sličnom:
Hotel Oaz 3* Drač - www.hotel-oaz.com/ nalazi se na plaži, u oblasti Golem, 9 km udaljen od centra Drača i 45 km od Tirane.
Sadržaj hotela: recepcija, bar, restoran, wifi internet, parking. Svaka soba sadrži TWC, AC, TV, telefon i mini bar.

Napomena:
Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana

- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.aquatravel.rs
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
- Objašnjenje: kontinentalni švedski sto - manji izbor namirnica. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima ureĎaj…) - Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od o objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) - Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
- Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
- Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 - 8 nedelja unapred
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja ukoliko jedan ili oba roditelja ne putuju sa njima
- Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
- Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web- stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Organizator putovanja je Turistička agencija Aqua Bgd Travel licenca OTP br. 093/2013. od 06.12.2013
Adresa: Čumićeva BB, lok. 138, Beograd
T.R: Komercijalna Banka 205-250738-12

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije Aqua Bgd Travel-a Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
Cenovnik br.1 od 01.12.2017 godine /Albanija - 5 dana autobus/

Aqua Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 3233 652
  +381 11 3347 038
 • Adresa:
 • Čumićevo sokače, lok. 138, Beograd
 • Website:
 • https://www.aquatravel.rs

Hit ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje