Dubai - UA Emirati

Dubai (9), UA Emirati (13)
Dubai, UA Emirati - hoteli, letovanje 2016, aranžmani, avio karte, metropole, ponude

Al Bada'a Jumeirah – Hotel Al Khoory Executive
Hotel Al Khoory Executive 3* je nov hotel delu Bur Dubaija blizu Jumeirah plaže do koje se može pešice stići za petnaestak minuta, a gostima je obezbedjen i besplatan prevoz. - - Ima ukupno 208 soba... detaljnije »
Deira – Hotel Avenue
Hotel Avenue 4* idealno je lociran u samom centu Deire, u popularnoj ulici Al Riga koja je poznata po brojnim restoranima, poslastičarnicama i noćnim klubovima od kojih su dva u samom hotelu. Na oba... detaljnije »
Deira – Hotel Grand Central
Hotel Grand Central 4* je lociran u centu Deire, jedan blok od popularne ulice Al Riga i stanice metroa, oko 5km od aerodroma. U neposrednoj blizini su brojni restorani, barovi i noćni klubovi, a... detaljnije »
Deira – Hotel Jood Palace
Hotel Jood Palace 5* (ex. Taj Palace) ima odličnu lokaciju u samom centu Deire, u blizini popularne ulice Al Riga i stanice metroa. - - Ima 249 vrlo prostranih i komfornih klimatizovanih soba i... detaljnije »
Deira – Hotel Metropolitan Palace
Hotel Metropolitan Palace 5* lux je hotel sa dugom tradicijom i odličnom uslugom, u stilu nekadašnjih „grand hotela“. Nalazi se u centru grada, u prestižnoj ulici Al Maktoum Street i pripada lancu... detaljnije »
Deira – Hotel Samaya
Hotel Samaya 5* se nalazi u Deiri, udaljen samo jedan blok od poznatog zaliva Dubai Creek i oko 6 km od aerodroma. - - U zgradi od 16 spratova ma 213 klimatizovanih soba i apartmana. Standardne... detaljnije »
Sharjah - Hotel City Max
Hotel City Max 3* nalazi se u poslovnom delu Šarže, udaljen oko 10km od aerodroma u Dubaiju i 4km od zabavnog parka Al Qasba. - - Ima 239 standardnih soba veličine 18 m² pa nema mogućnosti za dodatni... detaljnije »
Sharjah – Hotel Nova Park
Hotel Nova Park 3* nalazi se u centru Šarže, udaljen oko 9km od aerodroma u Dubaiju. - - Ima 250 klimatizovanih suite soba sa balkonom, prosečne veličine 32 m². Sve sobe imaju poseban dnevni boravak,... detaljnije »
Szr - Downtown – Hotel City Premiere Delux Apartments
Hotel City Premiere Delux Apartments (odgovara hotelskoj kategorizaciji 5*) je najnoviji apartmanski hotel na ekskluzivnoj lokaciji u novom centru Dubaija gde se nalaze najviša zgrada i najveći šoping... detaljnije »
1 - 9 od 9 rezultata
Sjajan, glamurozan, možda i preeksponiran, Dubai živi za pažnju.
Predstavljajući šoping Meku 21.veka, ovaj grad tretira sve turiste kao VIP ličnosti, a zauzvrat dobija adekvatan odgovor: basnoslovne sume novca koje ti isti turisti ostavljaju svakog meseca.
Govorimo o gradu koji je praktično napravio „šoping festival“ – jednostavna formula kako dovesti ljude u Dubai i naterati ih da potroše novac. Sa bezbroj šoping molova, kitnjastim hotelima, šljaštećim restoranima i modernim klubovima i barovima, sve izgleda previše lako.
Vođen od strane Šeika Mohameda, čoveka koji ne razume reč „NE“, posetioci i potencijalni stanovnici dolaze u ovu metropolu u sve većem broju - jer je Dubai jedinstven grad na svetu.
Bez obzira da li volite ili prezirete njegovu razmetljivu prirodu, ispod površine vas čeka drugi Dubai. Tokom Ramazana ili DSF – a (Dubai Shopping Festival) bićete svedok drugačijeg Dubaia, gde lokalni stanovnici uživaju u pesmi, plesu i tradiciji.
Provedite nekoliko sati u šetnji zalivom, gde možete videti dhow ili abra (tradicionalne čamce od drveta), dok na miru, na primer, pušite nargilu.
Hodajte ulicama mirne, obnovljene Bastakiya četvrti ili se šetajte kroz multikulturalnu Karamu ili Satwu.

Geografija i klima

Položaj

Dubai je smešten južno od Persijskog zaliva na Arabijskom poluostrvu.

Regioni i okruzi

Dubai je podeljen na opštine.

Klima

Dubai ima veoma toplu suvu klimu.

Razumevanje

Kultura

Dubai je kosmopolitski grad sa raznolikom i živahnom kulturom. Uticaj islamske i arapske kulture na arhitekturu, muziku, odeću, kuhinju i način života je izuzetno uočljiv.

Jezik

Zvanični jezik je arapski.

Religija

Islam je zvanična religija.

Turističke atrakcije

Muzeji

- Muzej Dubai je vaša karta za istraživanje istorije, kulture i tradicije Dubaija. Eksponati su smešteni u tvrđavi Al-Fahidi iz 1799.godine koja se smatra najstarijom građevinom u Dubaiju, a nekada je bila sedište vlade i rezidencija vladara.
- Od fosila, preko dinosaurusa do pustinjskih biljaka, Prirodnjački muzej vas vodi kroz razne ekosisteme i vraća million godina unazad.

Verski objekti

- Velika džamija je obnovljena 1998. godine i može da se pohvali najvišim gradskim minaretom, visine 70 metara. Smeštena na Bur Dubai strani zaliva, Velika Džamija se sastoji od 9 velikih kupola i 45 manjih. Ova ogromna religiozna građevina može da ugosti do 1200 posetilaca. Ne-muslimani ne mogu da uđu, ali džamija je vredna posete zbog same veličine i posebnog odnosa koji prema njoj gaji lokalno stanovništvo.
- Džumeria džamija je najviše slikana zgrada u gradu i impresivan je primer moderne islamske arhitekture. Sva u kamenu, ova džamija sa svoja dva minareta predstavlja mesto koje ne možete zaobići. Naročito je atraktivna noću, kada joj suptilno osvetljenje daje sasvim drugačiji izgled. Ulazak je dozvoljen samo muslimanima, ali postoji mogućnost ulaska u organizovanim turističkim turama.

Ostale atrakcije

- Dečiji grad predstavlja veliki hit kod dece. Na 7700 kvadratnih metara, ovo mesto vodi mlade umove na putovanje kroz ljudsko telo, istoriju i geografiju.
- Sela nacionalne baštine su reinkarnacije bivših beduinskih naselja. Održavaju tradiciju i čuvaju sećanje na nekadašnji način života na ovim prostorima, tradicionalne zanate, muziku, narodnu nošnju.
- Tri ostrva u obliku palme čine sastavni deo najvećeg ostrva napravljenog ljudskom rukom.
Palm Džumeria, čije se prvo stanovništvo doselilo tokom 2007.godine, može da se pohvali velikim brojem hotela kao i privatnim rezidencijama.
Palm Jebel Ali sadrži objekte za odmor, uključujući i Akva park.
Treće ostrvo Palm Deira je najveće od ova tri ostrva.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

Šavarma je jelo na koje ćete najčešće nailaziti na ulicama Dubaia, a predstavlja vrstu arapskog hamburgera.

Šta raditi, gde izaći

Posetite istorijsku četvrt – Bastakiya – i istražite lokalne kuće duž Dubai zaliva.
12
17:50Cinemania
12
Parada ponosa
18:00Cinemax
Parada ponosa
Sabirni centar
21:15Pink Film
Sabirni centar
Balkanski špijun
22:45Pink Film
Balkanski špijun
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci