Dubai - UA Emirati

Dubai (7), UA Emirati (11)
Dubai, UA Emirati - hoteli, letovanje 2014, aranžmani, avio karte, metropole, ponude

Emirati - Dubai - Abu Dabi, 7 dana
Emirati, 7 dana - Dubai - Abu Dabi - Putovanje: avion autobus - Termin: 26 april 2014 - Program putovanja: - 1. dan (26.04.204) Beograd - Dubai - Poletanje aviona za Dubai u 13:25 (FZ 724).Sletanje u... detaljnije »
Dubai Marina - Hotel Marina View lux - april 2014.
Lokacija: - Hotel se nalazi u luksuznom delu Dubai Marine, na samo par minuta hoda do Jumeirah plaže, metro stanice i Dubai Marina tržnog centra. Od aerodroma je udaljen oko 25 minuta vožnje, dok je... detaljnije »
Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach Resort - april 2014.
Lokacija: - Izgubite se u tirkiznoj vodi arapskog zaliva, Amwaj Rotana je delikatno ususkan u anticku lepotu modernog Dubaia. Lociran je u samom centru Dubaia, u okruzenju idealnom za poslovne ljude... detaljnije »
Hotel Cassells Ghantoot Beach and Resort Lux - april 2014.
Lokacija: - Cassells Ghantoot hotel se nalazi na 30-tak minuta vožnje od Abu Dhabija i aerodroma u Dubaiju. Ghantoot je destinacija između dve svetski atraktivne destinacije što njegovu lokaciju čini... detaljnije »
Hotel Golden Tulip Al Jazira and Resort - april 2014.
Lokacija: - Ovaj moderan, skoro renoviran, hotel sa 4* se nalazi na pola puta između Dubaija i Abu Dabija (45 min vožnje) na veštački napravljenom ostrvu, sa direktnim izlazom na plažu. Na 25 minuta... detaljnije »
Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort and Towers - april 2014.
Lokacija: - Resort se nalazi direktno na Jumeirah Beach u novom delu Dubaia, u blizini luke za jahte. Ovaj prvoklasan hotel sa širokom ponudom poseduje 256 soba i apartmana. - Smešteno na privatnoj... detaljnije »
Jumeirah - Hotel Habtoor Grand Resort and Spa - april 2014.
Lokacija: - Hotel se nalazi na čuvenoj Jumeirah plaži, pored Dubai Marine. Udaljen je 30 minuta od aerodroma u Dubaiju, a u blizini hotela su Jumeirah Beach Residence, Dubai Media City, Dubai... detaljnije »
1 - 7 od 7 rezultata

Dubai - Aranžmani, turističke agencije, privatni smeštaj

Sjajan, glamurozan, možda i preeksponiran, Dubai živi za pažnju.
Predstavljajući šoping Meku 21.veka, ovaj grad tretira sve turiste kao VIP ličnosti, a zauzvrat dobija adekvatan odgovor: basnoslovne sume novca koje ti isti turisti ostavljaju svakog meseca.
Govorimo o gradu koji je praktično napravio „šoping festival“ – jednostavna formula kako dovesti ljude u Dubai i naterati ih da potroše novac. Sa bezbroj šoping molova, kitnjastim hotelima, šljaštećim restoranima i modernim klubovima i barovima, sve izgleda previše lako.
Vođen od strane Šeika Mohameda, čoveka koji ne razume reč „NE“, posetioci i potencijalni stanovnici dolaze u ovu metropolu u sve većem broju - jer je Dubai jedinstven grad na svetu.
Bez obzira da li volite ili prezirete njegovu razmetljivu prirodu, ispod površine vas čeka drugi Dubai. Tokom Ramazana ili DSF – a (Dubai Shopping Festival) bićete svedok drugačijeg Dubaia, gde lokalni stanovnici uživaju u pesmi, plesu i tradiciji.
Provedite nekoliko sati u šetnji zalivom, gde možete videti dhow ili abra (tradicionalne čamce od drveta), dok na miru, na primer, pušite nargilu.
Hodajte ulicama mirne, obnovljene Bastakiya četvrti ili se šetajte kroz multikulturalnu Karamu ili Satwu.

Geografija i klima

Položaj

Dubai je smešten južno od Persijskog zaliva na Arabijskom poluostrvu.

Regioni i okruzi

Dubai je podeljen na opštine.

Klima

Dubai ima veoma toplu suvu klimu.

Razumevanje

Kultura

Dubai je kosmopolitski grad sa raznolikom i živahnom kulturom. Uticaj islamske i arapske kulture na arhitekturu, muziku, odeću, kuhinju i način života je izuzetno uočljiv.

Jezik

Zvanični jezik je arapski.

Religija

Islam je zvanična religija.

Turističke atrakcije

Muzeji

- Muzej Dubai je vaša karta za istraživanje istorije, kulture i tradicije Dubaija. Eksponati su smešteni u tvrđavi Al-Fahidi iz 1799.godine koja se smatra najstarijom građevinom u Dubaiju, a nekada je bila sedište vlade i rezidencija vladara.
- Od fosila, preko dinosaurusa do pustinjskih biljaka, Prirodnjački muzej vas vodi kroz razne ekosisteme i vraća million godina unazad.

Verski objekti

- Velika džamija je obnovljena 1998. godine i može da se pohvali najvišim gradskim minaretom, visine 70 metara. Smeštena na Bur Dubai strani zaliva, Velika Džamija se sastoji od 9 velikih kupola i 45 manjih. Ova ogromna religiozna građevina može da ugosti do 1200 posetilaca. Ne-muslimani ne mogu da uđu, ali džamija je vredna posete zbog same veličine i posebnog odnosa koji prema njoj gaji lokalno stanovništvo.
- Džumeria džamija je najviše slikana zgrada u gradu i impresivan je primer moderne islamske arhitekture. Sva u kamenu, ova džamija sa svoja dva minareta predstavlja mesto koje ne možete zaobići. Naročito je atraktivna noću, kada joj suptilno osvetljenje daje sasvim drugačiji izgled. Ulazak je dozvoljen samo muslimanima, ali postoji mogućnost ulaska u organizovanim turističkim turama.

Ostale atrakcije

- Dečiji grad predstavlja veliki hit kod dece. Na 7700 kvadratnih metara, ovo mesto vodi mlade umove na putovanje kroz ljudsko telo, istoriju i geografiju.
- Sela nacionalne baštine su reinkarnacije bivših beduinskih naselja. Održavaju tradiciju i čuvaju sećanje na nekadašnji način života na ovim prostorima, tradicionalne zanate, muziku, narodnu nošnju.
- Tri ostrva u obliku palme čine sastavni deo najvećeg ostrva napravljenog ljudskom rukom.
Palm Džumeria, čije se prvo stanovništvo doselilo tokom 2007.godine, može da se pohvali velikim brojem hotela kao i privatnim rezidencijama.
Palm Jebel Ali sadrži objekte za odmor, uključujući i Akva park.
Treće ostrvo Palm Deira je najveće od ova tri ostrva.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

Šavarma je jelo na koje ćete najčešće nailaziti na ulicama Dubaia, a predstavlja vrstu arapskog hamburgera.

Šta raditi, gde izaći

Posetite istorijsku četvrt – Bastakiya – i istražite lokalne kuće duž Dubai zaliva.
Ne propustite
Divlji anđeli
18:00Klasik TV
Divlji anđeli
Ben Hur
19:08B92
Ben Hur
Trejnspoting
22:00Cinemax
Trejnspoting
Poslednja trka
17:24Pink Film
Poslednja trka
Upit za sve partnere