Minhen - Nemačka

Minhen (29), Nemačka (56)
Minhen, Nemačka - aranžmani, hoteli, smeštaj, hosteli, metropole, avio karte

Amsterdam
1.dan: Beograd - Polazak iz Beograda oko 20:00 časova sa sa Lastine autobuske stanice. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Pragu. - 2. dan: Prag - Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Po... detaljnije »
Amsterdam - 9 dana, 4 noći, autobus
1. dan Beograd – Novi Sad - Polazak oko 20:00 časova sa Lastine autobuske stanice i iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 21:00 čas (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska... detaljnije »
Amsterdam - 9 dana, autobusom
1. dan Beograd - Novi Sad - Polazak oko 20:00 časova sa Lastine autobuske stanice i iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 21:00 čas (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska... detaljnije »
Amsterdam - 9 dana, bus
Zemlja lala, klompi, sira, piva, vetrenjača, dijamanata, dvoraca, zemlje tolerancije i perfekcije... Ovo je najnaseljeniji deo starog kontinenta, ovo je deo Evrope koji se jednostavno mora videti i... detaljnije »
Dvorci Bavarske
1.dan: Beograd - Polazak iz Beograda oko 20:00 časova sa Lastine autobuske stanice (proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i... detaljnije »
Dvorci Bavarske
Bavarska - Impozantan broj dvoraca je izgrađen tokom prethodnih hiljadu godina u najjužnijoj nemačkoj pokrajini - Bavarska. - Ove zgrade su tokom vekova bile sedišta najvažnijih istorijskih dogadjaja... detaljnije »
Dvorci Bavarske
Dvorci Bavarske, sve lepote Nemačke i ne bi bile toliko atraktivne da nije dvoraca fascinantne arhitekture. Impozantan broj dvoraca je izgrađen tokom prethodnih hiljadu godina u najjužnijoj nemačkoj... detaljnije »
Dvorci Bavarske - 6 dana
Program putovanja: - 1.dan - Mesto polaska - Polazak iz Niša / Kraljeva u popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju sa kraćim usputnim zadržavanjima, radi odmora. -... detaljnije »
Dvorci Bavarske - 6 dana, 3 noćenja
1. dan Beograd i Novi Sad - Polazak autobusa iz Beograda u 18 časova sa parkinga u Bloku 42, na Novom Beogradu, preko puta otvorenog tržnog centra, tzv."Buvljak", ugao ulica Jurija Gagarina... detaljnije »
Dvorci Bavarske - 6 dana, 3 noći, autobus
1. dan Beograd - Polazak iz Beograda oko 20:00 sa Lastine autobuske stanice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju... detaljnije »
Dvorci Bavarske - 6 dana, autobusom
1. dan Beograd - Polazak iz Beograda oko 20:00 časova (veliki parking preko puta Buvlje Pijace, na uglu ulica Jurija Gagarina i Antifasističke Borbe u Bloku 42) (proveriti 3 dana pre putovanja tačno... detaljnije »
Dvorci Bavarske - 6 dana, bus
1. dan (sreda, 14. oktobar 2015) Novi Sad – Beograd – Bregana (420 km) - Polazak iz Novog Sada u 16.00 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive. Sastanak putnika na stanici Lasta, Železnička 2,... detaljnije »
Minhen i Bavarski dvorci
Postoji toliko toga što krasi bavarsku prestonicu kraljevski smeštenu na obalama reke Isar, zaštićenu obroncima Alpi: od rojalističke i neo - socijalističke važne istorijske prošlosti do modernog... detaljnije »
Minhen i bavarski dvorci
1.dan (četvrtak) Beograd – Novi Sad – Subotica - dvorac Herrenchiemsee - Sastanak grupe u 17.30 časova na parkingu preko puta »Buvlje pijace« na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i... detaljnije »
Nova godina 2016. - Amsterdam
1.dan (28.12.2015): Polazak autobusa iz Beograda sa parkinga preko puta “OTC Novi Beograd (Buvljak)” u 16h. Opuštena atmosfera, muzika u busu, filmovi, igrice, vreme za upoznavanje i planiranje... detaljnije »
1 - 15 od 29 rezultata
U muzejima Minhena nalaze se zbirke umetničkih remek-dela svetske klase, a njegova muzička i kulturna scena nadmašuje mnoge gradove.
Nakon Drugog svetskog rata u kome je Minhen razrušen do temelja, gradska uprava je donela odluku da se svi objekti koji su srušeni tokom bombardovanja izgrade u stilu u kom su bili pre rušenja. Radovi na srušenim objektima trajali su do kraja 20. veka.
U Minhenu se održava čuveni Oktoberfest koji posećuje veliki broj turista iz čitavog sveta..

Geografija i klima

Položaj

Minhen je prestonica Bavarske. Nalazi se na reci Isar, severno od Bavarskih Alpa.

Regioni i okruzi

Minhen je podeljen je na 25 okruga ili ’’Stadtbezirke’’.

Klima

U Minhenu vlada kontinentalna klima, koja je pod jakim uticajem Alpa.

Razumevanje

Kultura

U ovom gradu nalazi se nekoliko značajnih umetničkih galerija. Minhen je jedan od glavnih evropskih kulturnih centara i u njemu su nastupali mnogi istaknuti kompozitori kao što su Orlando di Laso, V. A. Mocart, Karl Marija fon Veber, Rihard Vagner, Gustav Maler, Rihard Štraus, Maks Reger i Karl Orf.

Jezik

Zvanični jezik je nemački.

Religija

Katolička vera je najzastupljenija, potom slede protestantska, evangelističla i muslimanska vera.

Turističke atrakcije

Muzeji

- U istraživanju Nemačkog muzeja, za koji kažu da predstavlja najveću naučno tehničku zbirku na svetu, mogu se provesti sati. Ovaj veliki muzej obuhvata ostrvo jugoistočno od Isartora (Isarske kapije). Interaktivni delovi (uz pomoć kojih možete oblikovati staklo ili praviti papir), makete rudnika uglja i soli, kao i odeljci posvećeni muzičkim instrumentima, pećinama, geodeziji, mikro-elektronici i astronomiji samo su neke od zanimljivosti koje ovaj muzej može da vam ponudi.
- Posetite Minhenski gradski muzej (Münchner Stadtmuseum). Istorijske izložbe vam mogu pomoći da shvatite kako se nekadašnja kraljevska rezidencija razvila u današnju modernu minhensku metropolu. Glavno umetničko delo u muzeju su figure koje predstavljaju ansambl sačinjen od 10 plesača, pod nazivom Moreški plesači. To je delo Erazmusa Grasera nastalo 1480. godine. Moreški plesači su bili putujući zabavljači iz srednjeg veka koji su nastupali na dvoru i na pijačnim trgovima.

Dvorci i palate

- Rezidencija (Residenz) je veličanstvena palata koja oslikava raskoš i moć porodice Vitelsbah, bavarskih vladara koji su tu živeli u periodu 1385-1918. godine. Muzeji koji se u njoj nalaze ubrajaju se među dragulje minhenske kulturne krune. Na gornjem spratu nalaze se raskošne sobe (Reiche Zimmer) Fransoe Kiviljea, dostupne tokom čitavog dana, a čini ih 6 ekstravagantnih soba. Sobe su u stilu rokokoa,a u njihovoj izgradnji su učestvovali vrhunski umetnici tog doba. Ovde se takođe nalaze i Izbornikove sobe (Kurfürstenzimmer), koje su dostupne samo pre podne. U njima se nalaze neki očaravajući italijanski portreti, kao i prolaz oivičen velikim brojem slika na kojima je prikazana italijanska panorama, čiji je autor lokalni romantičarski slikar Karl Rotman.

Verski objekti

- Frauenkirche je jedan od najvažnijih objekata u duhovnom srcu Minhena. Nijedna druga građevina u centralnom delu grada nije toliko visoka kao tornjevi ove crkve, sa svojim kupolama u obliku luka, visoki 99 m. Od aprila do oktobra, sa južnog tornja možete uživati u slikovitom pogledu na grad. Kompletno je uništena u Drugom svetskom ratu, a rekonstrukcijom je dobila visoki prolaz kroz koji dopire svetlost. Treba istaći da se prazan grob Ludviga od Bavarije nalazi odmah na ulazu, i da su bronzane komemorativne ploče Pape Benedikta XVI i njegovog prethodnika Jovana Pavla II pričvršćene na obližnjim stubovima.
- Michaelskirche - predstavlja mesto hodočašća. Njena hladna kripta predstavlja mesto počinka Ludviga II, čija je skromna grobnica obično prekrivena cvećem.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

Minhen je naročito poznat po Weißwurstu, kobasici koja se tradicionalno jede u sklopu kasnog doručka. Priprema se u vrućoj, ali ne i kipućoj vodi oko 10 minuta i uz nju se služi smeđi, zrnasti, slatki senf.

Piće

Ako vam se desi da propustite Oktoberfest, možete ga iskusiti u nekoj od mnogobrojnih pivnica u Minhenu.

Šta raditi i gde izaći

- Prošetajte od Marienplatza kroz istorijski distrikt do Viktualienmarkta - najstarije minhenske pijace na otvorenom i rajem punim hrane.
- Po dolasku u Minhen, planine u pozadini deluju toliko blizu kao da se mogu dotaći, stoga nije čudno da postoji 18 skijaških odmarališta na samo sat vremena vožnje u okviru gradskog područja, što Minhen čini popularnim centrom za mnoge koji bi uživali u zimi na Alpima.
- Posetite Therme Erdingu, prirodnu termalnu banju na periferiji Minhena. Sumporni izvor, odakle potiče prirodna, neprečišćena voda sa dubine od 2350 m, preporučuje se onima koji pate od lakših reumatskih i artritičnih tegoba. Za vreme sunčanih letnjih dana staklena kupola se povlači, pa tako osim lekovite vode možete da upijate i plava bavarska nebesa.
- Uživajte u nekom uličnom kafeu na Leopoldstrasse.
- Posetite Švabinga (severni deo Minhena) umetničko i studentsko sedišta grada.
Božji grad
18:20Cinemania
Božji grad
Nacionalna klasa
21:15Pink Film
Nacionalna klasa
Specijalno vaspitanje
22:45Pink Film
Specijalno vaspitanje
Sabirni centar
00:30Pink Film
Sabirni centar
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti