Nemačka - gradovi i dvorci

Nemačka - gradovi i dvorci
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi8 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Obilasci:– Regensburg – Nirnberg – Rotenburg – Manhajm – Hajdelberg – Vorms – Rideshajm – Zamak Rajnštajn – Pfalcgrafenstein – Lorelaj – Koblenc – Sant Goar – Tibingen – Hohenzolern – Salcburg

8 dana, autobusom
dnevne vožnje autobusom

Termini:
15.04. – 22.04.
24.04. – 01.05.
Program putovanja:
1.dan Kragujevac – Beograd / N.Sad – Pasau
Sastanak putnika na dogovorenom mestu u 4.00 sata. Polazak autobusa u 4.10 h. Putovanje za Nemačku. Usput pauze za odmor i osveženje. Dolazak u Pasau. Večernji obilazak slikovitog grada na ušću reke Inn u Dunav. Noćenje.
2.dan Pasau – Regensburg – Nirnberg – Rotenburg – Manhajm
Doručak. Odlazak za Regenzburg. Razgledanje srednjevekovnog dela grada na Dunavu koji je na UNESCO-voj listi svetske baštine: katedrala sv. Petra, Gradska većnica, Kameni most, rimska vrata Porta Praetoria. U podne boravak u Nirnbergu. Obilazak starog srednjevekovnog grada: Dokument centar, crkva Sv Lorenca, Schöner Brunnen, stari mostovi preko reke Pegnic, Zamak, Direrova kuća…. Popodne obilazak Rotenburga na reci Tauber. Srednjevekovni grad važi za jedan od najromantičnijih gradova Nemačke: Topler zamak, kapija zamka, crkva Sv.Jakova, toranj Markus… Predveče odlazak za Manhajm. Smeštaj u hotel(okolina). Slobodno veče. Noćenje.
3.dan Manhajm – Hajdelberg – Vorms – Manhajm
Doručak. Celodnevi izlet: najpre do univerzitetskog grada Hajdelberga. Kraće razgledanje grada: Karlova kapija, Zamak Hajdelberg , Gradska kuća, Stari most na Nekaru, crkva Sv. Duha, kuća viteza Sv. Đorđa, Univerzitetski kvart,…Odlazak za Vorms grad opevan u epu o Nibelunzima iz 13.veka: Katedrala iz 12.veka posvećena Sv. Petru, crkva Sv. Pavla; crkva Sv. Martina; spomenik Martinu Luteru; sinagoga, muzej Nibelunga… Pauza za ručak i odmor. Popodne odlazak u Manhajm. Panoramsko razgledanje grada i slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan Manhajm – Rideshajm – Romantik – Zamak Rajnštajn -Pfalcgrafenstein – Lorelaj – Koblenc
Posle doručka nastavak putovanja Romantičnim putem uz Rajnu. Prolazak kraj bajkovitih predela oblasti Rajnskog Palatinata i Hesena i živopisnih rajnskih sela. Prva pauza u Rideshajmu – centru rajnskih vinograda. Panorama na vinograde i Rajnu sa brda na kome je grandiozni spomenik posvećen ujedinjenju Nemačke i caru Vilhelmu I. Odlazak u obližnje selo Asmanhausen. Ukrcavanje na brod i plovidba na drugu obalu Rajne. Poseta srednjevekovnom dvorcu Romantik-Rajnštajn sa koje se pruža divan pogled na okolinu i Rajnu. Razgledanje vrta Burgunder(ime po vinovoj lozi iz Burgundije koja ovde raste), sale Vitezova… Individualno razgledanje. Povratak i odlazak najpre autobusom a potom brodom do ostrva Pfalcgrafenstajn, na kome je istoimeni zamak. Popodne povratak na kopno i odlazak do pesmom opevane stene Lorelaj. Panorama i legenda o zanosnoj Lorelaj uz misteriozni eho. Predveče odlazak za Koblenc. Smeštaj u hotel i slobodno veče. Noćenje.
5.dan Koblenc
Doručak. Odlazak u razgledanje romantičnog starog grada. Pešačka tura: Stari zamak, Florings trg, crkva Svete Gospe iz 13. veka, Fontana Šengel i Većnica, crkva Sv. Kastora i Nemački ugao (Deutsches Eck) sa velikom statuom Vilhelma I. Slobodno popodne. Predveče fakultativni odlazak u Vinsko selo Kolbenc na večeru… Noćenje.
6.dan Koblenc – Sant Goar – Tibingen
Posle doručka odlazak do gradića Sankt Goar. Odatle je još jedna panorama na stenu Lorelaj. Poseta zamku Rajnfals, najvećem utvrđenju na Rajni. Putovanje uz Rajnu. Panorama na ostrvo i Mišiji toranj. Putovanje na jug u saveznu državu Baden-Wirtenberg. Popodne dolazak u lepi romantični Tibingen na reci Nekar. Smeštaj u hotel (okolina). Posle kraćeg odmora odlazak u obilazak grada mladih. Svaki četvrti stanovnik Tibingena je student.Večernja šetnja: Univerzitet, trg Holcmarkt sa crkvom Stiftkirche, crkva Sv. Jovana, Gradski trg i Većnica. Zamak Hohentubingen (panorama). Predah u aleji Platana. Vožnja čamcima po reci Neker(fakultativno). Uveče povratak u hotel. Noćenje.
7.dan Tibingen – Hohenzolern – Salcburg
Doručak. Putovanje do dvorca Hohencolern koji se nalazi na vrhu istoimenog brda na nadmorskoj visini od 855 m. i 234 m. iznad Hehingena. Dvorac pripada porodici Hohencolerna. Iz porodice Hohencolerna je srpska kraljica Marija Karađorđević, ćerka Ferdinanda kralja Rumunije i majke Marije od Edinburga. Šatl busom dolazi se do dvorca odakle se pruža divna panorama. U 11,30 nastavak putovanje za Austriju. Dolazak u Salcburg oko 17,00. Podsećanje na istoriju grada, na Visoki Salcburg i Mocarta. Noćenje.
8.dan Salcburg – Beograd – Kragujevac
Doručak. Nastavak putovanja za Srbiju preko Slovenije i Hrvatske. Dolazak u polazna mesta u večernjim satima.

Cena aranžmana: 396€ u din. + 40€ na putovanju
Cena: u eurima, plaća se po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.Devizni deo u inostranstvu.

Aranžman obuhvata:
– prevoz turističkim autobusom po maršruti (klima, DVD)
– 7 noćenja sa doručkom u hotelima sa 3* Passau(1), Manhajm (2 – okolina), Koblenc (2), Tibingen (1 – okolina), Salcburg (1).
– usluge lokalnih vodiča i vodiča pratioca grupe.
– takse i ostale hotelske i prevozne obaveze na putovanju u eurima

Aranžman ne obuhvata:
– celodnevni izlet sa obilaskom Hajdelberga i Wormsa: prevoz, vodič i ulaznice za zamak Hajdelberg i muzej Nibelunga 20 €
– putovanje za Koblenc: 2 prevoza brodom, ulaznice za zamkove Romantike Rajnštajn i Pfalcgrafenštajn i Centar Lorelaj, vodičke usluge 30 €
– Sant Goar, zamak Reinfals, prevoz, vodič i ulaznica 10 €
– Hohenzolern, prevoz, šatl bus od podnožja do dvorca, obilazak dvorca i soba, vodičke usluge 18 €
– troškove međunarodnog zdravstveno osiguranja,
– ostale fakultativne izlete, ulaznice i ostale ne pomenute usluge

Doplata: za 1/1 sobu -155€

Načini plaćanja:
gotovina, čekovi, administrativne zabrane, kreditne kartice (Dina, Visa, Maestro, MasterCard, American Express)

Odloženo plaćanje:
40 € mesečno, na sedam mesečnih rata bez kamate. Učešće 117€. Troškovi obrade 1€.
Garancija plaćanja: administrativna zabrana ili čekovi građana.

Uslovi:
za realizaciju putovanja minim. 40 putnika
– u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika, otkazni rok je 10 dana pre planiranog polaska
– organizator zadržava pravo izmene toka programa u cilju bolje realizacije istog
– Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja, Agencije Holiday, uskladjen sa YUTA standardima
– putnik u svoje ime i svojih saputnika potpisom Prijave-Ugovora potvrdjuje da je upoznat sa Opštim uslovima putovanja agencije Holiday.

Holiday

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 335 220
  +381 34 335 344
  +381 34 304 976
 • Adresa:
 • Nikole Pašića 4, Kragujevac

  Poslovnice:
  Žitni trg 9, Novi Sad
  tel: +381 21 47 37 136
 • Website:
 • holiday.rs

Hit ponude
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja