Hotel Four Seasons

Hotel Four Seasons

Ponuda je prestala da važi.

Aktuelne ponude možete videti na početnoj strani Aladin Putovanja
Cene su izražene u eurima po osobi.
8 dana, 7 noćenja, avionom
Kipar je ostrvo u Sredozemnom moru, četvrto po veličini posle Sicilije, Sardinije i Korzike. Od pamtiveka je bio cilj mnogih osvajača koji su želeli da zagospodare njegovom lepotom. Ovi osvajački pohodi bitno su odredili sudbinu i način življenja na ovom biseru Sredozemlja. Sve do nedavno ostrvo je bilo podeljeno na turski i grčki deo. Još 1974. godine na belu crtu glavne ulice Ledra postavljeni su džakovi s peskom koji su razdvojili prestonicu Nikoziju na dva dela. Tek 3. aprila 2008. počelo je uklanjanje ovog improvizanog zida, tako da je posle 44 godine ulica ponovo prohodna celom dužinom. Nikozija, izvorno Lefkozija, najveći je i glavni grad Kipra, na kojem ukupno živi 790.000 stanovnika. Oko 160.000 je turski muslimanski živalj, dok su ostali Grci pravoslavci. Severne delove grada i dalje kontroliše Turska Republika Severni Kipar. Službeni jezici Kipra su grčki i turski. Veći gradovi ostrva su Limasol i Larnaka, odnosno Kirenija i Famagusta u turskom delu. Turističke zone južnog Kipra su Larnaka, Pafos, Limasol i Aja Napa, odnosno Kirenija i Famagusta.

Hotel Four Seasons
Hotel se nalazi na pešcanoj plaži koja poseduje plavu zastavicu, na 8 km istočno od Limasola. Jedan od najpoznatijih hotela na Kipru. Hotel nudi recepciju, zlataru, menjačnicu, parking, veliki izbor restorana i barova domaće i internacionalne kuhinje (Mavromatis, Vivaldi..), dva otvorena bazena, zatvoreni bazen, saunu, đakuzi, 2 terena za tenis sa reflektorima, stoni tenis, teretana, časove aquabika i aerobika, igraonica za decu od 3 - 8 godina, Kids klub igraonica za decu, cuvanje dece (babysitting), sportove na vodi, programi animacije. Jedna od retkih Spa centara sa Shiseido i Thalasso tretmanima, a jedina na Kipru i istočnom Mediteranu, nudi veliki izbor luksuznih tretmana za negu tela. Svaka soba ima klima uređaj, TV odredjeni programi se dodatno naplaćuju), sef, playstation, internet, mini bar, aparat za čaj i kafu (ketler), kupatilo, balkon.

www.fourseasons.com.cy/

Program putovanja:
Individualni polasci od 06.11.16.-19.03.2017.
1.dan Beograd - Larnaka - Limasol
Individualni odlazak na aerodrom Nikola Tesla kod šaltera Kon Tiki u 04:30 časova. Poletanje aviona za Larnaku u 06:30 časova (Let W6 4261). Direktan let. Sletanje na aerodrom u Larnaki u 10:00 časova-lokalno vreme. Transfer do hotela po izboru u Limasolu. Smeštaj. Večera. Noćenje.
2. do 7. dan Limasol - Larnaka
Boravak u hotelu po izboru na bazi izabranih usluga. Slobodno vreme. Fakultativni izleti u tokom boravka.
8.dan Limasol - Larnaka - Beograd
Doručak. Transfer do aerodroma u Larnaki. Poletanje za Beograd u 10:35 časova (Let W6 4262). Sletanje u Beograd oko 12:20 časova.

Važne napomene za polaske od 01.01.2017. - 19.03.2017.

U cenu putovanja je uključeno:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd-Larnaka-Beograd sa aerodromskim taksama,
- transfer autobusom: aerodrom - hotel - aerodrom,
- smeštaj i usluge u hotelu prema izboru,
- usluge lokalnog predstavnika i troškovi organizovanja putovanja.
U cenu putovanja nije uključeno:
- Avio takse za decu do 2 godine 25 evra,
- međunarodno putno osiguranje,
- dinarski deo aranzmana 1790 dinara po rezervaciji (obavezan je), ekstra troškovi.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Fakultativni izleti iz Limasola:
Nikozija - celodnevni izlet autobusom
Izlet počinje jutarnjom vožnjom do glavnog grada Kipra, poslednjeg podeljenog grada na svetu. U Nikoziju se ulazi vozeći se duž Zelene linije koja deli grad na grčki i turski deo. Vožnja kraj bastiona venecijanskog utvrđenja iz XVI veka i najlepše gradske kapije - Famagusta, pretvorene u izložbeni prostor. Dolazak na trg ispred Arhiepiskopske palate gde se posećuje katedrala Sv.Jovana i Vizantijski muzej, nakon toga obilazi se Arheološki muzej. Izlet se nastavlja obilaskom pešačke zone i glavne ulice Ledra gde se pravi pauza za ručak (nije uključen u cenu). Slobodno vreme za šetnju šarmantnim uličicama. Mogućnost ulaska u turski deo grada (uz pasoš).
Afroditina plaža i grad Pafos - celodnevni izlet autobusom
Na putu za Pafos, prolazi se kroz Fasuri plantažu limuna i pomorandži i sledi poseta starog antičkog utvrđenja Kuriion. Nakon obilaska prolazi se pored britanske vojne baze Episkopi. Dolazak na Afroditinu plažu gde se po legendi boginja ljubavi rodila iz morske pene (pauza za osveženje i uživanje sa pogledom na Afroditinu stenu i kristalno čisto more). Nastavak puta ka Pafosu mestu koje ima najviše istorijskih spomenika pod zaštitom UNESKO-a (katakombe Sv. Solomona, Crkva Sv Pavla..). Sledi poseta muzeju kuća boga Dionisosa koja je poznata po izuzetno očuvanim podnim mozaicima na kojima je oslikana Grčka istorija i mitologija i prve starogrčke geometrijske šeme. Pauza za ručak (nije uračunat) ili šetnju po luci u Pafosu. Izlet se nastavlja obilaskom kraljevskih grobnica. Povratak u hotele u večernjim satima.

Važne napomene iz cenovnika:
- Obroci u avionuu povratku se plaćaju - wizzair.
- Na upit i uz doplatu: Jednokrevetna soba, porodične sobe (2+2), sobe sa pogledom na more, superior sobe.
- Deca do 2 godine plaćaju samo servisnu taksu 25 evra; Drugo dete do 12 godina na upit i uz doplatu.
- Skraćenica: ND - noćenje sa doručkom, PP - polupansion, SU - sve uključeno

Važne napomene:
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika (minimum 15 osoba) otkaže putovanje, ili da uradi individualnu rezervaciju po drugačijim cenama ukoliko je manji broj putnika.
- Obavezan dress code u svim hotelima prilikom obroka u restoranima (duge pantalone).
- Vreme na Kipru je +1 u odnosu na Srbiju.
- Voda iz česme se ne preporučuje.
- Rent a car - na Kipru se vozi levom stranom (oprez za pešake).
- Svi hoteli iz ponude su na upit. Mogućnost rezervisanja i drugih hotela na upit.
- Fakultativni izleti na Kipru plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta po objavljenim tarifama potrebno je najmanje 10 učesnika, moguće je organizovati izlete sa vodičem na engleskom ili ruskom jeziku.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je nedelju dana pre puta.
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
- KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Opšte i korisne informacije o Kipru
Površina: 9.152 km2;
Broj stanovnika: oko 900.000 (sa turskim delom koji čini oko 20%
Geografski položaj: U Sredozemnom moru, oko 110 km južno od Turske i oko 120 km zapadno od Sirijske obale, pored južnog i severnog dela na ostrvu postoje jos dva suverena dela koja čine po 2% teritorije (zelena granična linija pod kontrolom UN, kao i dve baze Britanske vojske)
Glavni grad: Nikozija;
Zvanični jezici: grčki, engleski;
Religija: Pravoslavna;
Valuta: evro;
Vremenska zona: CET (+2 GMT), 1 sat unapred u odnosu na Srbiju;
Prosečna temperatura: 15-20˚C zimi; preko 30˚C leti;
Električna energija: 240 volti, ali priključak nije kao u Srbiji, nego kao u Velikoj Britaniji (svi hoteli imaju adapter koji se uzima na recepciji);
Voda: Voda iz česme se ne preporučuje (isključivo flaširana voda);
Telefoniranje: Za pozivanje broja u Srbiji okreće se 00 381... i dalje željeni broj (bez 0 u pozivnom broju grada ili mobilne mreže); sve mobilne mreže imaju roming;
Prevoz: vozi se levom stranom (oprez za pešake); novac za autobusku kartu daje se vozaču po ulasku u autobus (trenutne cene karata za odraslu osobu: celodnevna 5 evra, jedan pravac 1.5 evra. Taksisti voze prema taksimetru (oko 2 evra po kilometru), savetujemo da se dogovori tarifa pre ulaska u vozilo; Rent-a-car: dnevna cena je od 30-50 evra; nudimo uslugu rezervacije unapred;
Kupovina: najveći broj radnji nalazi se u Limasolu i Nikoziji, sredom radnje su otvorene do 14h.
Lokalni specijaliteti: Halloumi (grilovani sir), Commandaria (dezertno vino), Zivania (rakija od grožđa);
Noćni život: Limasol i Aja Napa.
Znamenitosti: Antički gradovi: Kition, Kurion, Amathus, Arheološki park u Pafosu, Venecijanski bedemi u Nikoziji, crkva svetog Lazara u Larnaki, Manastir Kikos, stari gradovi severnog dela; Salamina, Famagusta i Kirenija, kao i grobnica svetog Varnave..

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2016 od 25.01.2016. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050822, od 25.01.2016.godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.
Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti