Sicilija - Italija

Sicilija (30), Italija (141)
Sicilija, Italija - leto 2015, aranžmani, apartmani, hoteli, avionom, letovanje

Sicilija
Sicilija najveće ostrvo Mediterana, kosmopolitski region koji spaja kulture Evrope, Azije i Afrike. - Burna istorija i veličanstveni predeli čine savršenu kombinaciju sasvim dovoljnu za idealan odmor.... detaljnije »
Castellammare del Golfo - Apartmani Case vacanze 4 canti
Case vacanze 4 canti nalazi se u zgradi iz 19. veka potpuno renoviranoj u originalnom stilu, smeštenoj u samom centru mesta nedaleko od lokalnih restorana, barova i prodavnica. Zgradu krasi prostrana... detaljnije »
Cefalu - Santa Lucia e Le Sabie D’oro - last minute
Santa Lucia Le Sabie D’Oro 3* Cefalu - - 3. i 4. odrasla osoba629 € - - 1.i 2. dete od 2 - 3 god 175 € - - 1.i 2. dete od 3 -12 god. 445 € - Program putovanja: - 1. dan Beograd - Sicilija - Sastanak... detaljnije »
Giardini Naxos - Hotel Alexander
Položaj hotela: hotel je udaljen oko 150 m od mora i 50 m od brojnih restorana, barova, prodavnica kao i autobuske stanice. - Hotelski sadržaj: hotel poseduje restoran, besplatan Wi-Fi internet u... detaljnije »
Giardini Naxos - Hotel Alexander
Lokacija: nalazi se na 10 minuta hoda od centra mesta, na oko 150 m od mora. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran i parking, koji se plaća. - Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen u... detaljnije »
Giardini Naxos - Hotel Alexander - avio prevoz
Hotel Alexander 3* - Lokacija: nalazi se na 10 minuta hoda od centra mesta, na oko 150 m od mora. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran i parking. - Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC),... detaljnije »
Giardini Naxos - Hotel Baia Azzurra - avio prevoz
Hotel Baia Azzurra 3* - Lokacija: Nalazi se u centru zaliva Mazaro, udaljen od Điardini Naksosa oko 1 km. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran,terasu sa prelepim pogledom na zaliv, bar, parking... detaljnije »
Giardini Naxos - Hotel Baia Degli Dei
Lokacija: nalazi se na samoj plaži, na oko 10 minuta hoda od centra. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, TV salu. - Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon, sef,... detaljnije »
Giardini Naxos - Hotel Baia Degli Dei - avio prevoz
Hotel Baia Degli Dei 3* - Lokacija: nalazi se na samoj plaži, na oko 10 minuta hoda od centra. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, TV salu. - Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC),... detaljnije »
Giardini Naxos - Hotel Corallo
Lokacija: nalazi se u zoni Taormina Mare, na samom ulasku u Đardini Naksos , na oko 15 minuta hoda od centra Đardini Naksosa i u blizini Taormine, sa kojom je povezan redovnim gradskim... detaljnije »
Giardini Naxos - Hotel Corallo - avio prevoz
Hotel Corallo 4* - Lokacija: nalazi se u zoni Taormina Mare, na samom ulasku u Đardini Naksos , na oko 15 minuta hoda od centra Đardini Naksosa i u blizini Taormine, sa kojom je povezan redovnim... detaljnije »
Giardini Naxos - Hotel Hilton Giardini - avio prevoz
Hotel Hilton Giardini 4* - Lokacija: nalazi se na oko 150 metara od plaže u turističkom delu Đardini Naksosa, na oko 10 minuta hoda do centra mesta. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran,2... detaljnije »
Giardini Naxos - Hotel Kalos
Lokacija: nalazi se na 10min hoda od centra mesta i na moru. Plaža je kamenita, ali sa lakim prilazom moru. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, parking - Sobe: svaka soba poseduje... detaljnije »
Giardini Naxos - Hotel Kalos - avio prevoz
Hotel Kalos 3* - Lokacija: Nalazi se na 10 min hoda od centra mesta i na moru. Plaža je kamenita, ali sa lakim prilazom moru. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, parking i bazen. - Sobe:... detaljnije »
Giardini Naxos - Hotel La Riva
Lokacija: nalazi se u centra mesta na glavnom šetalištu, preko puta plaže - Hotelska ponuda: poseduje restoran na krovu sa kojeg se pruža predivan pogled na zaliv Đardini Naksos , bar, lift, garažu,... detaljnije »
1 - 15 od 30 rezultata
Čini se da na Siciliji sunce sija jače, da su senke tamnije i da se život živi punim plućima. Ovo ostrvo treba posetiti otvorenog uma, ali i sa zdravim apetitom. Jedan od faktora koji ovde ostaje nepromenjen je visoki kvalitet sicilijanske kuhinje. Aristokratski vlasnici otvaraju vrata nekih od najlepših palata i vila za javnost, dok agroturismi (seoski turizam) pomaže u otkrivanju skrivenih ruralnih blaga Sicilije i njenih nacionalnih parkova. Ovo područije, zajedno sa okolnim ostrvima, podložno je vulkanskim erupcijama, a Etna je vulkan koji je svakako najpoznatiji.

Geografija i klima

Regioni i okruzi

Sicilija je administrativno podeljena na 9 pokrajina, od kojih svaka ima prestonicu koja nosi ime određene pokrajine.

Klima

Na Siciliji vlada tipična mediteranska klima sa blagim i vlažnim zimama i vrelim, suvim letima.

Razumevanje

Kultura

Sicilija poseduje bogatu i jedinstvenu kulturu, naročito kad se radi o umetnosti, muzici, književnosti, kuhinji, arhitekturi i jeziku.

Jezik

Zvanični jezik je italijanski.

Turističke atrakcije

Muzeji

- U muzeju Museo Diocesano nalazi se značajna zbirka umetničkih radova iz katedrala i crkava koje su uništene za vreme Drugog svetskog rata. Među te radove spadaju slike i fragmenti mermernih statua, fresaka i mozaika.
- Na pola puta od arheološkog parka i u pravcu grada nalazi se Arheološki muzej (Museo Archeologico), u kom se nalazi velika zbirka rukotvorina smeštenih u niz prostorija, uz dobra objašnjenja (i na italijanskom i na engleskom).
- Možete posetiti i neke od sledećih muzeja: Regionalni muzej Palata Belomo u Sirakuzi, Regionalni muzej Mesine, Etnografski muzej Đuzepe Pitre.

Dvorci i palate

Godine 1316. Frančesko I ventimiljski je podigao veliki Kastelbuonski dvorac, po kom je grad Kastelbuono dobio ime. Dvorac je podeljen na oblasti koja pokrivaju arheologiju, njegovu istoriju i istoriju Kastelbuona (uz religiozne rukotvorine i nakit). Nekoliko soba je posvećeno i savremenim umetničkim izložbama.

Verski objekti

- Nasuprot Crkvi Sv. Đulijana (Chiesa di San Giuliano) nalazi se ulica Đezuiti (Via Gesuiti), koja vodi do Danteovog trga i najveće sicilijanske crkve, Crkve Sv. Nikole. Rad na ovom zdanju, započetom 1687.godine, prekinuo je zemljotres 1693. godine, a nakon toga nastao je i problem zbog veličine crkve - dugačka je 105 m, široka 48 km a kupola joj je visoka 62 m. Ova crkva nikad nije završena. Direktno iza crkve, kao deo istog kompleksa, nalazi se masivni Benediktinski manastir Sv. Nikole, podignut 1703.godine, koji je danas deo gradskog univerziteta.
- Normanska katedrala je jedna od najprivlačnijih na Siciliji uprkos tome što je pretrpela niz nesreća. Podignuta je 1150. godine, a prva nesreća ju je zadesila 1254. na pogrebu Konrada IV (sina Frederika II), kada su crkvene sveće izazvale požar. Razorni zemljotresi iz 1783. i 1908. i bomba iz 1943. godine naneli su još više štete. Mesinežani, dosledni svojoj plemićkoj prirodi, brižljivo su je ponovo izgradili u stilu prvobitne bazilike, zajedno sa mozaičkim apsidama.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

Sicilijanska kuhinja je među najboljim na svetu. Većina jela se sprema od morskih plodova. Za razliku od severnih delova Italije, krem i puter se gotovo i ne koriste u pripremanju tipičnih sicilijanskih jela. Umesto toga obično se koristi paradajz, svinjska mast ili maslinovo ulje. Kuhinja je veoma egzotična i prepuna jedinstvenih začina i aroma. Hrana je tipično mediteranska, ali oseća se i jak uticaj arapskih i španskih aroma. Sicilijanci vole začine, naročito badem, jasmin, ruzmarin, nanu i bosiljak.

Piće

Sicilijanci nisu posebni ljubitelji alkohola, uprkos činjenici da se na ovom ostrvu nalazi više vinograda nego u bilo kojem italijanskom regionu. Činjenici je da je sicilijanska vinska industrija jedna od najnaprednijih u Italiji. Ovo ostrvo, koje je nekada bilo poznato po jakim i slatkim vinima poput moskata i marsale, sada se usmerilo na lakša, voćnija bela i crna vina.

Šta raditi i gde izaći

- Preko Funivia dell'Etna od planinske kuće Rifuđo Sapijenca možete se žičarom uspeti na planinu Etnu, na visinu i do 2500 m. Odatle možete početi dugu šetnju (3.5 do 4 časa u povratku) uz zavojite staze do obeležene kraterske oblasti (2920 m). Ako planirate ovu šetnju, postarajte se da sebi ostavite dovoljno vremena za odlazak i povratak pre poslednje žičare.
- Posetite gradove Katanju i Palermo koji su omiljene turističke destinacije. Stari grad Taormina, Giardini Naxos, Sirakuza i Ćefalu (Cefalu) takođe privlače posetioce iz celog sveta.
Gravitacija
18:00Klasik TV
Gravitacija
Hi-Fi
22:00Klasik TV
Hi-Fi
Kraljeva završnica
00:30Pink Film
Kraljeva završnica
Tren
03:45Pink Film
Tren
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje