Rimini - Italija

Rimini (16), Italija (173)
Rimini, Italija - leto 2016, aranžmani, hoteli, last minute, turističke agencije

Bellariva - Hotel Orlov
Lokacija: nalazi se u delu Riminija koji se zove Bellariva, na oko 150 metara od plaže - Sadržaj hotela: hotel poseduje restoran, bar, lift, TV salu, wi-fi uz doplatu i parking uz doplatu na licu... detaljnije »
Marina Centro - Hotel Arpa
Lokacija: nalazi se u delu Riminija, Marina Centro, blizu šetališta i na oko 150 m od plaže - Sadržaj hotela: hotel poseduje restoran, bar, lift, terasu, besplatan WI FI u javnim prostorijama - Sobe:... detaljnije »
Marina Centro - Hotel Ausonia
Lokacija: Hotel se nalazi na oko 250m od plaže u Rimini Marina Centru. - Sadržaj hotela: Hotel ima bar, recepciju, restoran, besplatan bežični internet u javnim prostorijama hotela. Dozvoljen je... detaljnije »
Marina Centro - Hotel Calypso
Lokacija: Hotel Calypso 3* se nalazi u samom srcu Rimini Marina Centra na 200 metara od plaže. - Sadržaj hotela: Hotel ima lift, restoran, bar, terasu, TV salu, besplatan parking sa ograničenim brojem... detaljnije »
Marina Centro - Hotel Dolce Vita
Lokacija: Hotel se nalati u centru Marine, na 70m od plaže. - Sadržaj hotela: Recepcija, bar, restoran. Wi-Fi Internet uz doplatu na licu mesta. Hotel dozvoljava boravak malih kućnih ljubimaca-na... detaljnije »
Marina Centro - Hotel Galles
Lokacija: Hotel Galles 3* se nalazi na oko 100 metara od mora. - Sadržaj hotela: Hotel ima recepciju, restoran, bar. - Sobe: Sobe imaju TWC, TV, telefon, terasu (bez garniture za sedenje), klima... detaljnije »
Marina Centro - Hotel Gallia Palace
Lokacija: Hotel Gallia Palace 4* se nalazi u mirnom delu srca Riminija, na samo 50 metara od plaže u Rimini Marina Centru. - Sadržaj hotela: Hotel ima bar, recepciju lift i bazen. - Sobe: Sve sobe su... detaljnije »
Marina Centro - Hotel Happy
Lokacija: Hotel Happy 3* se nalazi na oko 150 metara od plaže u Rimini Marina Centru. - Sadržaj hotela: hotel poseduje restoran, bar, baštu, besplatan WI-FI internet - Sobe: Sobe imaju terasu (bez... detaljnije »
Marina Centro - Hotel Junior
Lokacija: Hotel Junior 3* se nalazi na oko stotinupedeset metara od plaže u Rimini Marina Centru. - Sadržaj hotela: Ima recepciju, lift, besplatan bežični internet u javnim prostorijama hotela,... detaljnije »
Miramare - Hotel Marika
Lokacija: Hotel Marika 3* se nalazi na oko 150 metara od plaže, Miramare, Rimini. - Sadržaj hotela: Ima recepciju, bar, restoran, lift i parking (sa ograničenim brojem mesta), besplatan bežični... detaljnije »
Rivabella - Hotel Imperial Beach
Lokacija: Hotel Imperial Beach 4* smešten je na samoj obali mora u zalivu Rivabela i nudi direktan prilaz plaži. - Sadržaj hotela: posluga u sobi (rum servis), frizerski/kozmetički salon, porodične... detaljnije »
Rivabella - Hotel Iones
Lokacija: Hotel Iones 3* se nalazi na samoj plaži u Rivabella, Rimini. - Sadržaj hotela: Ima lift, restoran, bar, veliki vrt sa igralištem za decu, besplatne bicikle za goste hotela i besplatan... detaljnije »
San Giuliano - Hotel Baia Imperiale
Lokacija: Hotel Baia Imperiale 4* smešten je na samoj obali mora u San Giuliano. - Sadržaj hotela: lift, spa i wellness, otvoreni i zatvoreni bazen, rum servis, sef, zvučno izolovane sobe, zajednički... detaljnije »
San Giuliano - Hotel Ricchi
Lokacija: Hotel Ricchi 3* superior nalazi se u San Giuliano, Rimini, na oko stotinu metara od plaže. - Sadržaj hotela: Hotel ima bar, restoran, baštu, bazen, jacuzzi, mini SPA centar (uz doplatu na... detaljnije »
San Giuliano Mare - Hotel Prestige
Lokacija: Hotel Prestige 3* se nalazi na oko sedamdeset metara od plaže i na oko kilometar od centra grada u San Giuliano Mare. - Sadržaj hotela: Hotel ima lift, terasu, bar, restoran, mali bazen,... detaljnije »
1 - 15 od 16 rezultata
Rimini je jedno od najčuvenijih italijanskih odmarališta. Ako volite da uživate na prepunim plažama i da noći provodite u nekim od najboljih italijanskih klubova - Rimini je pravo mesto za vas. Stari grad je pretrpeo velika bombrdovanja tokom Drugog svetskog rata, a nakon oslobođenja je potpuno obnovljen. Grad je pogodan za šetnje i u njemu se nalazi veliki broj dobrih barova i restorana.
Rimini je poznat i kao mesto rođenja režisera Federika Felinija.

Geografija i klima

Položaj

Nalazi se na Jadranskom moru, između reka Marekje i Ause.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je italijanski.

Turističke atrakcije

Muzeji

Museo della Città: u njegovom gornjem delu su izložene slike, uključujući i nezaboravnu ’’Pijetu’’ Đovanija Belinija i oltarsku sliku Domenika Đirlandaja. Najvažniji deo muzeja je arheološki odeljak u prizemlju, koji zauzima nekoliko prostorija i ima izvanredna dvojezična objašnjenja. Obuhvata pronalaske iz dve obližnje rimske vile, zajedno sa fantastičnim mozaicima, crtežima ribe na obojenom staklu i najvećom svetskom zbirkom rimskih hirurških instrumenata.

Dvorci i palate

- Najlepša palata u čitavom Riminiju, Palata gradske većnice (Palazzo del Municipio) se nalazi na severnom boku atraktivnog Trga Kavor. Podignuta je 1562. godine, a rekonstruisana nakon Drugog svetskog rata. Pored nje se nalazi impozantna gotička Palata podestata (Palazzo del Podestà) iz 14. veka.
- Nedaleko od katedrale Tempio Malatestiano nalazi se Sidžizmondov dvorac (Castel Sismondo) iz 15. veka. Poznat je i kao Rocca Malatestiana, a naziv je dobio po ozloglašenom kondotjeru Sidžizmondu.

Verski objekti

Najveličanstvenije staro zdanje u Riminiju je katedrala Tempio Malatestiano (Hram Malatesta), posvećena Sv. Franji. U 15. veku je preuređena kako bi se u nju smestila grobnica Izote delji Ati, voljene ljubavnice Sidžizmonda Malateste. Sidžizmondo je bio pripadnik vladajuće porodice Malatesta. Papa Pije II je spalio Sidžizmondovu sliku i osudio ga na pakao zbog niza grehova.

Ostale atrakcije

- Teatar Amintore Gali (Teatro Amintore Galli) je podignut neposredno pred ujedinjenje, 1857. godine.
- Na jugoistočnom kraju Avgustovog korza (Corso d'Augusto) nalazi se Avgustov luk (Arco di Augusto) koji je podignut 27. g. p.n.e.
- Na drugom kraju korza se nalazi Tiberijev most (Ponte di Tiberio) koji potiče iz 1. veka n.e.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

S obzirom na to da se Rimini nalazi na obali mora, trebalo bi da probate jela od ribe.

Šta raditi i gde izaći

- Sunčajte se na nekoj od plaža koje zajedno obuhvataju prostor dugačak 15 km, poznat pod nazivom La Marina.
- Nemojte da propustite kupanje u Jadranskom moru, zaliv je topao i primamljiv.
Kil Bil 2
22:00Fox TV
Kil Bil 2
Mandarine
22:45Cinemax
Mandarine
Biće krvi
00:15Cinemax
Biće krvi
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude