Rimini - Italija

Rimini (5), Italija (44)
Rimini, Italija - leto 2014, aranžmani, hoteli, last minute, turističke agencije

Marina Centro - Hotel Britannia
Lokacija: U mirnom delu Riminija, zona Marina Centro, 200 m od plaže. - Sadržaj: Restoran sa terasom, bar, lift, solarijum, TV sala. - Sobe: Kupatilo (tuš i fen za kosu), A/C, TV, telefon. Pojedine... detaljnije »
Marina Centro - Hotel Levante
Rimini je jedno od najpoznatijih letovališta na jadranskoj obali Italije, udaljen 1.000 km od Beograda. Smatra se prestonicom italijanskog turizma i noćnog života. Mesta Marina Centro, Rivazzurra,... detaljnije »
Marina Centro - Hotel Vienna Ostenda
Lokacija: U centru Riminija, zona Marina Centro , 50 metara od plaže. - Sadržaj: Restoran, dva bara, letnja terasa, TV sala, sala za konferencije, internet, lift. Parking i garaža uz doplatu. -... detaljnije »
Rivazzurra - Hotel Tamanco
Lokacija: U centru Riminija, zona Rivazzura, 50 metara od plaže. - Sadržaj: Restoran, bar, lift, dnevni boravak sa SAT TV-om, solarijum, parking (uz doplatu) - Sobe: Kupatilo (tuš), TV, A/C (uz... detaljnije »
Viserba - Hotel Due Rose
Rimini je jedno od najpoznatijih letovališta na jadranskoj obali Italije, udaljen 1.000 km od Beograda. Smatra se prestonicom italijanskog turizma i noćnog života. Mesta Marina Centro, Rivazzurra,... detaljnije »
1 - 5 od 5 rezultata

Rimini - Aranžmani, turističke agencije, privatni smeštaj

Rimini je jedno od najčuvenijih italijanskih odmarališta. Ako volite da uživate na prepunim plažama i da noći provodite u nekim od najboljih italijanskih klubova - Rimini je pravo mesto za vas. Stari grad je pretrpeo velika bombrdovanja tokom Drugog svetskog rata, a nakon oslobođenja je potpuno obnovljen. Grad je pogodan za šetnje i u njemu se nalazi veliki broj dobrih barova i restorana.
Rimini je poznat i kao mesto rođenja režisera Federika Felinija.

Geografija i klima

Položaj

Nalazi se na Jadranskom moru, između reka Marekje i Ause.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je italijanski.

Turističke atrakcije

Muzeji

Museo della Città: u njegovom gornjem delu su izložene slike, uključujući i nezaboravnu ’’Pijetu’’ Đovanija Belinija i oltarsku sliku Domenika Đirlandaja. Najvažniji deo muzeja je arheološki odeljak u prizemlju, koji zauzima nekoliko prostorija i ima izvanredna dvojezična objašnjenja. Obuhvata pronalaske iz dve obližnje rimske vile, zajedno sa fantastičnim mozaicima, crtežima ribe na obojenom staklu i najvećom svetskom zbirkom rimskih hirurških instrumenata.

Dvorci i palate

- Najlepša palata u čitavom Riminiju, Palata gradske većnice (Palazzo del Municipio) se nalazi na severnom boku atraktivnog Trga Kavor. Podignuta je 1562. godine, a rekonstruisana nakon Drugog svetskog rata. Pored nje se nalazi impozantna gotička Palata podestata (Palazzo del Podestà) iz 14. veka.
- Nedaleko od katedrale Tempio Malatestiano nalazi se Sidžizmondov dvorac (Castel Sismondo) iz 15. veka. Poznat je i kao Rocca Malatestiana, a naziv je dobio po ozloglašenom kondotjeru Sidžizmondu.

Verski objekti

Najveličanstvenije staro zdanje u Riminiju je katedrala Tempio Malatestiano (Hram Malatesta), posvećena Sv. Franji. U 15. veku je preuređena kako bi se u nju smestila grobnica Izote delji Ati, voljene ljubavnice Sidžizmonda Malateste. Sidžizmondo je bio pripadnik vladajuće porodice Malatesta. Papa Pije II je spalio Sidžizmondovu sliku i osudio ga na pakao zbog niza grehova.

Ostale atrakcije

- Teatar Amintore Gali (Teatro Amintore Galli) je podignut neposredno pred ujedinjenje, 1857. godine.
- Na jugoistočnom kraju Avgustovog korza (Corso d'Augusto) nalazi se Avgustov luk (Arco di Augusto) koji je podignut 27. g. p.n.e.
- Na drugom kraju korza se nalazi Tiberijev most (Ponte di Tiberio) koji potiče iz 1. veka n.e.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

S obzirom na to da se Rimini nalazi na obali mora, trebalo bi da probate jela od ribe.

Šta raditi i gde izaći

- Sunčajte se na nekoj od plaža koje zajedno obuhvataju prostor dugačak 15 km, poznat pod nazivom La Marina.
- Nemojte da propustite kupanje u Jadranskom moru, zaliv je topao i primamljiv.
Ne propustite
Pre svitanja
21:15Prva Plus
Pre svitanja
Davitelj protiv davitelja
21:46Pink Film
Davitelj protiv...
Vlakom prema jugu
00:01Klasik TV
Vlakom prema jugu
Vuk sa Prokletija
04:14Pink Film
Vuk sa Prokletija
Upit za sve partnere
Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude