Rimini - Italija

Rimini (5), Italija (23)
Rimini, Italija - leto 2014, aranžmani, hoteli, last minute, turističke agencije

Marina Centro - Hotel Britannia
Lokacija: U mirnom delu Riminija, zona Marina Centro, 200 m od plaže. - Sadržaj: Restoran sa terasom, bar, lift, solarijum, TV sala. - Sobe: Kupatilo (tuš i fen za kosu), A/C, TV, telefon. Pojedine... detaljnije »
Marina Centro - Hotel Levante
Rimini je jedno od najpoznatijih letovališta na jadranskoj obali Italije, udaljen 1.000 km od Beograda. Smatra se prestonicom italijanskog turizma i noćnog života. Mesta Marina Centro, Rivazzurra,... detaljnije »
Marina Centro - Hotel Vienna Ostenda
Lokacija: U centru Riminija, zona Marina Centro , 50 metara od plaže. - Sadržaj: Restoran, dva bara, letnja terasa, TV sala, sala za konferencije, internet, lift. Parking i garaža uz doplatu. -... detaljnije »
Rivazzurra - Hotel Tamanco
Lokacija: U centru Riminija, zona Rivazzura, 50 metara od plaže. - Sadržaj: Restoran, bar, lift, dnevni boravak sa SAT TV-om, solarijum, parking (uz doplatu) - Sobe: Kupatilo (tuš), TV, A/C (uz... detaljnije »
Viserba - Hotel Due Rose
Rimini je jedno od najpoznatijih letovališta na jadranskoj obali Italije, udaljen 1.000 km od Beograda. Smatra se prestonicom italijanskog turizma i noćnog života. Mesta Marina Centro, Rivazzurra,... detaljnije »
1 - 5 od 5 rezultata
Rimini je jedno od najčuvenijih italijanskih odmarališta. Ako volite da uživate na prepunim plažama i da noći provodite u nekim od najboljih italijanskih klubova - Rimini je pravo mesto za vas. Stari grad je pretrpeo velika bombrdovanja tokom Drugog svetskog rata, a nakon oslobođenja je potpuno obnovljen. Grad je pogodan za šetnje i u njemu se nalazi veliki broj dobrih barova i restorana.
Rimini je poznat i kao mesto rođenja režisera Federika Felinija.

Geografija i klima

Položaj

Nalazi se na Jadranskom moru, između reka Marekje i Ause.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je italijanski.

Turističke atrakcije

Muzeji

Museo della Città: u njegovom gornjem delu su izložene slike, uključujući i nezaboravnu ’’Pijetu’’ Đovanija Belinija i oltarsku sliku Domenika Đirlandaja. Najvažniji deo muzeja je arheološki odeljak u prizemlju, koji zauzima nekoliko prostorija i ima izvanredna dvojezična objašnjenja. Obuhvata pronalaske iz dve obližnje rimske vile, zajedno sa fantastičnim mozaicima, crtežima ribe na obojenom staklu i najvećom svetskom zbirkom rimskih hirurških instrumenata.

Dvorci i palate

- Najlepša palata u čitavom Riminiju, Palata gradske većnice (Palazzo del Municipio) se nalazi na severnom boku atraktivnog Trga Kavor. Podignuta je 1562. godine, a rekonstruisana nakon Drugog svetskog rata. Pored nje se nalazi impozantna gotička Palata podestata (Palazzo del Podestà) iz 14. veka.
- Nedaleko od katedrale Tempio Malatestiano nalazi se Sidžizmondov dvorac (Castel Sismondo) iz 15. veka. Poznat je i kao Rocca Malatestiana, a naziv je dobio po ozloglašenom kondotjeru Sidžizmondu.

Verski objekti

Najveličanstvenije staro zdanje u Riminiju je katedrala Tempio Malatestiano (Hram Malatesta), posvećena Sv. Franji. U 15. veku je preuređena kako bi se u nju smestila grobnica Izote delji Ati, voljene ljubavnice Sidžizmonda Malateste. Sidžizmondo je bio pripadnik vladajuće porodice Malatesta. Papa Pije II je spalio Sidžizmondovu sliku i osudio ga na pakao zbog niza grehova.

Ostale atrakcije

- Teatar Amintore Gali (Teatro Amintore Galli) je podignut neposredno pred ujedinjenje, 1857. godine.
- Na jugoistočnom kraju Avgustovog korza (Corso d'Augusto) nalazi se Avgustov luk (Arco di Augusto) koji je podignut 27. g. p.n.e.
- Na drugom kraju korza se nalazi Tiberijev most (Ponte di Tiberio) koji potiče iz 1. veka n.e.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

S obzirom na to da se Rimini nalazi na obali mora, trebalo bi da probate jela od ribe.

Šta raditi i gde izaći

- Sunčajte se na nekoj od plaža koje zajedno obuhvataju prostor dugačak 15 km, poznat pod nazivom La Marina.
- Nemojte da propustite kupanje u Jadranskom moru, zaliv je topao i primamljiv.
Ne propustite
Upit za sve partnere
Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu