Rimini - Italija

Rimini (21), Italija (157)
Rimini, Italija - leto 2015, aranžmani, hoteli, last minute, turističke agencije

Hotel Costa D’oro
Položaj hotela: hotel se nalazi na oko stotinu metara od plaže u oblasti Bellariva, Rimini. - Hotelski sadržaj: terasa, bar, lift, restoran, bazen. - Sobe: kupatilo, TV, fen, telefon, ventilator, sef... detaljnije »
Marebello – Hotel Blue Moon
Hotel Blue Moon 3* - Lokacija: nalazi se u centralnom delu Riminija, u blizini plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift, terasu, WI FI besplatan u lobiju, besplatan parking. -... detaljnije »
Marina Centro - Hotel Vienna Ostenda
Hotel Vienna Ostenda 4* - Lokacija: nalazi se u samom centru Riminija, na oko 50m od plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran , lift, parking uz doplatu, besplatan WI FI u lobiju. - Sobe:... detaljnije »
Marina Centro – Hotel Arpa
Hotel Arpa 3* - Lokacija: nalazi se u delu Riminija, Marina Centro, blizu šetaliišta i na oko 150 m od plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift, terasu, besplatan WI FI u javnim... detaljnije »
Marina Centro – Hotel Augustea
Hotel Augustea 3* - Lokacija:hotel se prostire na dve strane, na plaži sa jedne strane i na šetalištu sa druge strane. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran sa terasom i pogledom na more, bar,... detaljnije »
Marina Centro – Hotel Britannia
Hotel Britannia 3* - Lokacija: nalazi se u mirnom delu Riminija, na oko 300 m od plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift, terasu, parking uz doplatu. - Sobe: svaka soba poseduje... detaljnije »
Marina Centro – Hotel Confort
Hotel Confort 3* - Lokacija: nalazi se u mirnom, centralnom delu Riminija, na oko 300 m od plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift, terasu, parking uz doplatu. - Sobe: svaka soba... detaljnije »
Marina Centro – Hotel Europa
Hotel Europa 3* - Lokacija:nalazi se u samom centru Riminija, na oko 30m od plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran , bar, lift, besplatan parking i garažu uz doplatu. - Sobe: svaka soba... detaljnije »
Marina Centro – Hotel Galles
Hotel Galles 3* - Lokacija: nalazi se u samom centru Riminija, na oko 80m od plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran , lift,parking uz doplatu, besplatan WI FI u lobiju. - Sobe: svaka soba... detaljnije »
Marina Centro – Hotel Gallia Palace
Hotel Gallia Palace 4* - Lokacija: nalazi se u centru Riminija na oko 50 metara od plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift,bazen, WI FI koji se plaća (10 eura po osobi nedeljno),... detaljnije »
Rivazzurra – Hotel Asso
Hotel Asso 3* - Lokacija: nalazi se na oko 150 metara od plaže u Rivazzurri - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift i WI FI u holu hotela. - Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC)... detaljnije »
Rivazzurra – Hotel Brooklyn
Hotel Brooklyn 3* - Lokacija: nalazi se na oko 50 metara od plaže u Rivazzurri - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift i WI FI u holu hotela - Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC)... detaljnije »
Rivazzurra – Hotel Nives
Hotel Nives 3* - Lokacija: se nalazi u delu grada koji se zove Rivazzura, oko 150 m plaže. - Hotelska ponuda: hotel ima restoran, bar lift, bežični internet u holu. - Sobe: svaka soba poseduje TWC,... detaljnije »
Rivazzurra – Hotel Palma
Hotel Palma 3* - Lokacija: nalazi se na oko 100 metara od plaže u Rivazzurri - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift i WI FI u holu hotela uz doplatu - Sobe: svaka soba poseduje kupatilo... detaljnije »
San Giuiliano - Hotel Betty
Hotel Betty 3* - Lokacija: nalazi se u delu Riminija San Giuliano, u neposrednoj blizini plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift, terasu, WI FI u lobiju uz doplatu, igralište za... detaljnije »
1 - 15 od 21 rezultata
Rimini je jedno od najčuvenijih italijanskih odmarališta. Ako volite da uživate na prepunim plažama i da noći provodite u nekim od najboljih italijanskih klubova - Rimini je pravo mesto za vas. Stari grad je pretrpeo velika bombrdovanja tokom Drugog svetskog rata, a nakon oslobođenja je potpuno obnovljen. Grad je pogodan za šetnje i u njemu se nalazi veliki broj dobrih barova i restorana.
Rimini je poznat i kao mesto rođenja režisera Federika Felinija.

Geografija i klima

Položaj

Nalazi se na Jadranskom moru, između reka Marekje i Ause.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je italijanski.

Turističke atrakcije

Muzeji

Museo della Città: u njegovom gornjem delu su izložene slike, uključujući i nezaboravnu ’’Pijetu’’ Đovanija Belinija i oltarsku sliku Domenika Đirlandaja. Najvažniji deo muzeja je arheološki odeljak u prizemlju, koji zauzima nekoliko prostorija i ima izvanredna dvojezična objašnjenja. Obuhvata pronalaske iz dve obližnje rimske vile, zajedno sa fantastičnim mozaicima, crtežima ribe na obojenom staklu i najvećom svetskom zbirkom rimskih hirurških instrumenata.

Dvorci i palate

- Najlepša palata u čitavom Riminiju, Palata gradske većnice (Palazzo del Municipio) se nalazi na severnom boku atraktivnog Trga Kavor. Podignuta je 1562. godine, a rekonstruisana nakon Drugog svetskog rata. Pored nje se nalazi impozantna gotička Palata podestata (Palazzo del Podestà) iz 14. veka.
- Nedaleko od katedrale Tempio Malatestiano nalazi se Sidžizmondov dvorac (Castel Sismondo) iz 15. veka. Poznat je i kao Rocca Malatestiana, a naziv je dobio po ozloglašenom kondotjeru Sidžizmondu.

Verski objekti

Najveličanstvenije staro zdanje u Riminiju je katedrala Tempio Malatestiano (Hram Malatesta), posvećena Sv. Franji. U 15. veku je preuređena kako bi se u nju smestila grobnica Izote delji Ati, voljene ljubavnice Sidžizmonda Malateste. Sidžizmondo je bio pripadnik vladajuće porodice Malatesta. Papa Pije II je spalio Sidžizmondovu sliku i osudio ga na pakao zbog niza grehova.

Ostale atrakcije

- Teatar Amintore Gali (Teatro Amintore Galli) je podignut neposredno pred ujedinjenje, 1857. godine.
- Na jugoistočnom kraju Avgustovog korza (Corso d'Augusto) nalazi se Avgustov luk (Arco di Augusto) koji je podignut 27. g. p.n.e.
- Na drugom kraju korza se nalazi Tiberijev most (Ponte di Tiberio) koji potiče iz 1. veka n.e.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

S obzirom na to da se Rimini nalazi na obali mora, trebalo bi da probate jela od ribe.

Šta raditi i gde izaći

- Sunčajte se na nekoj od plaža koje zajedno obuhvataju prostor dugačak 15 km, poznat pod nazivom La Marina.
- Nemojte da propustite kupanje u Jadranskom moru, zaliv je topao i primamljiv.
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu