Rimini - Italija

Rimini (21), Italija (141)
Rimini, Italija - leto 2015, aranžmani, hoteli, last minute, turističke agencije

Hotel Costa D’oro
Položaj hotela: hotel se nalazi na oko stotinu metara od plaže u oblasti Bellariva, Rimini. - Hotelski sadržaj: terasa, bar, lift, restoran, bazen. - Sobe: kupatilo, TV, fen, telefon, ventilator, sef... detaljnije »
Marebello – Hotel Blue Moon
Hotel Blue Moon 3* - Lokacija: nalazi se u centralnom delu Riminija, u blizini plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift, terasu, WI FI besplatan u lobiju, besplatan parking. -... detaljnije »
Marina Centro - Hotel Vienna Ostenda
Hotel Vienna Ostenda 4* - Lokacija: nalazi se u samom centru Riminija, na oko 50m od plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran , lift, parking uz doplatu, besplatan WI FI u lobiju. - Sobe:... detaljnije »
Marina Centro – Hotel Arpa
Hotel Arpa 3* - Lokacija: nalazi se u delu Riminija, Marina Centro, blizu šetaliišta i na oko 150 m od plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift, terasu, besplatan WI FI u javnim... detaljnije »
Marina Centro – Hotel Augustea
Hotel Augustea 3* - Lokacija:hotel se prostire na dve strane, na plaži sa jedne strane i na šetalištu sa druge strane. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran sa terasom i pogledom na more, bar,... detaljnije »
Marina Centro – Hotel Britannia
Hotel Britannia 3* - Lokacija: nalazi se u mirnom delu Riminija, na oko 300 m od plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift, terasu, parking uz doplatu. - Sobe: svaka soba poseduje... detaljnije »
Marina Centro – Hotel Confort
Hotel Confort 3* - Lokacija: nalazi se u mirnom, centralnom delu Riminija, na oko 300 m od plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift, terasu, parking uz doplatu. - Sobe: svaka soba... detaljnije »
Marina Centro – Hotel Europa
Hotel Europa 3* - Lokacija:nalazi se u samom centru Riminija, na oko 30m od plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran , bar, lift, besplatan parking i garažu uz doplatu. - Sobe: svaka soba... detaljnije »
Marina Centro – Hotel Galles
Hotel Galles 3* - Lokacija: nalazi se u samom centru Riminija, na oko 80m od plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran , lift,parking uz doplatu, besplatan WI FI u lobiju. - Sobe: svaka soba... detaljnije »
Marina Centro – Hotel Gallia Palace
Hotel Gallia Palace 4* - Lokacija: nalazi se u centru Riminija na oko 50 metara od plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift,bazen, WI FI koji se plaća (10 eura po osobi nedeljno),... detaljnije »
Rivazzurra – Hotel Asso
Hotel Asso 3* - Lokacija: nalazi se na oko 150 metara od plaže u Rivazzurri - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift i WI FI u holu hotela. - Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC)... detaljnije »
Rivazzurra – Hotel Brooklyn
Hotel Brooklyn 3* - Lokacija: nalazi se na oko 50 metara od plaže u Rivazzurri - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift i WI FI u holu hotela - Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC)... detaljnije »
Rivazzurra – Hotel Nives
Hotel Nives 3* - Lokacija: se nalazi u delu grada koji se zove Rivazzura, oko 150 m plaže. - Hotelska ponuda: hotel ima restoran, bar lift, bežični internet u holu. - Sobe: svaka soba poseduje TWC,... detaljnije »
Rivazzurra – Hotel Palma
Hotel Palma 3* - Lokacija: nalazi se na oko 100 metara od plaže u Rivazzurri - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift i WI FI u holu hotela uz doplatu - Sobe: svaka soba poseduje kupatilo... detaljnije »
San Giuiliano - Hotel Betty
Hotel Betty 3* - Lokacija: nalazi se u delu Riminija San Giuliano, u neposrednoj blizini plaže. - Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift, terasu, WI FI u lobiju uz doplatu, igralište za... detaljnije »
1 - 15 od 21 rezultata
Rimini je jedno od najčuvenijih italijanskih odmarališta. Ako volite da uživate na prepunim plažama i da noći provodite u nekim od najboljih italijanskih klubova - Rimini je pravo mesto za vas. Stari grad je pretrpeo velika bombrdovanja tokom Drugog svetskog rata, a nakon oslobođenja je potpuno obnovljen. Grad je pogodan za šetnje i u njemu se nalazi veliki broj dobrih barova i restorana.
Rimini je poznat i kao mesto rođenja režisera Federika Felinija.

Geografija i klima

Položaj

Nalazi se na Jadranskom moru, između reka Marekje i Ause.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je italijanski.

Turističke atrakcije

Muzeji

Museo della Città: u njegovom gornjem delu su izložene slike, uključujući i nezaboravnu ’’Pijetu’’ Đovanija Belinija i oltarsku sliku Domenika Đirlandaja. Najvažniji deo muzeja je arheološki odeljak u prizemlju, koji zauzima nekoliko prostorija i ima izvanredna dvojezična objašnjenja. Obuhvata pronalaske iz dve obližnje rimske vile, zajedno sa fantastičnim mozaicima, crtežima ribe na obojenom staklu i najvećom svetskom zbirkom rimskih hirurških instrumenata.

Dvorci i palate

- Najlepša palata u čitavom Riminiju, Palata gradske većnice (Palazzo del Municipio) se nalazi na severnom boku atraktivnog Trga Kavor. Podignuta je 1562. godine, a rekonstruisana nakon Drugog svetskog rata. Pored nje se nalazi impozantna gotička Palata podestata (Palazzo del Podestà) iz 14. veka.
- Nedaleko od katedrale Tempio Malatestiano nalazi se Sidžizmondov dvorac (Castel Sismondo) iz 15. veka. Poznat je i kao Rocca Malatestiana, a naziv je dobio po ozloglašenom kondotjeru Sidžizmondu.

Verski objekti

Najveličanstvenije staro zdanje u Riminiju je katedrala Tempio Malatestiano (Hram Malatesta), posvećena Sv. Franji. U 15. veku je preuređena kako bi se u nju smestila grobnica Izote delji Ati, voljene ljubavnice Sidžizmonda Malateste. Sidžizmondo je bio pripadnik vladajuće porodice Malatesta. Papa Pije II je spalio Sidžizmondovu sliku i osudio ga na pakao zbog niza grehova.

Ostale atrakcije

- Teatar Amintore Gali (Teatro Amintore Galli) je podignut neposredno pred ujedinjenje, 1857. godine.
- Na jugoistočnom kraju Avgustovog korza (Corso d'Augusto) nalazi se Avgustov luk (Arco di Augusto) koji je podignut 27. g. p.n.e.
- Na drugom kraju korza se nalazi Tiberijev most (Ponte di Tiberio) koji potiče iz 1. veka n.e.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

S obzirom na to da se Rimini nalazi na obali mora, trebalo bi da probate jela od ribe.

Šta raditi i gde izaći

- Sunčajte se na nekoj od plaža koje zajedno obuhvataju prostor dugačak 15 km, poznat pod nazivom La Marina.
- Nemojte da propustite kupanje u Jadranskom moru, zaliv je topao i primamljiv.
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude