1. maj 2017. - Sicilija

1. maj 2017. - Sicilija

Ponuda je prestala da važi.

Aktuelne ponude možete videti na početnoj strani Aladin Putovanja
Sicilija
& Rim, Napulj, Pompeja, Kapri
desetodnevni aranžman autobusom, minimum 45 osoba

Popust za rane rezervacije 7%
(za uplatu u celosti do 60 dana pre polaska, broj mesta je ograničen).

Termin:
28.04.-07.05.2017.
Program putovanja:
1. dan Niš - Beograd - Rim

Polazak sa parkinga Lukoilove pumpe kod TC „Tempo“ u 12,00h. Direktna vožnja do Beograda. Usputna zadržavanja duž autoputa radi preuzimanja putnika iz drugih gradova. Polazak iz Beograda sa autobuskog terminala kod buvljaka u bloku 42, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe u 16,00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Italiju prema Rimu.
2. dan Rim
Dolazak u Rim oko podneva. Panoramsko razgledanje Rima sa lokalnim vodičem: Termini, Sv. Petar u lancima, Koloseum, Rimski forumi, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Kampidoljo, vija Korso... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan Rim (Vatikan) - Sicilija
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju. Polazak na Siciliju u kasnijim večernjim satima. Fakultativa:, Obilazak Vatikana sa lokalnim vodičem: Muzej, Sikstinska kapela, bazilika Sv. Petra... Noćna vožnja kroz Lacio, Kampaniju i Kalabriju do Vile San Đovani. Ukrcavanje na trajekt. Prelazak na Siciliju.
4. dan Sicilija (Đardini Naksos) (Forca D'Aagro, Savoka, Taormina)
Dolazak na Siciliju u jutarnjim satima. Odlazak u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme za odmor. Noćenje. Predlažemo individualni obilazak Taormine, najlepšeg letovališta na Siciliji sa crkvama Sv. Katarine, Sv. Nikole, grčkim amfiteatrom, gradskom većnicom, palatom Di Stefano... Noćenje. Fakultativa: U po podnevnim satima izlet do sicilijanskih sela Forca d’Agro i Savoka, poznatih po kadrovima iz filma „Kum”, obilazak katedrale Sv. Lucija poznate po sceni venčanja, bara Viteli (poznat po sceni prosidbe)... Povratak u hotel.
5. dan Sicilija (Vulkan Etna, Katanija)
Doručak. Slobodan dan. Noćenje. Fakultativa: Celodnevni izlet do Etne, vulkana na 3.340 m sa 400 ugašenih i nekoliko „živih“ kratera. Uspon na 1.900 m. Razgledanje ugašenih kratera. Moguć individualni uspon žičarom (uz doplatu) na 2.900 m i razgledanje kratera iz 2001. god. Silazak sa Etne i odlazak do Katanije. Slobodno za individualna razgledanja Katanije. U večernjim satima, povratak u hotel.
6. dan Sicilija (Palermo, Monreale)
Doručak. Slobodan dan. Noćenje. Fakultativa: Celodnevni izlet do Monrealea. Obilazak katedrale sa vizantijskim mozaicima. Odlazak za Palermo. Panoramsko razgledanje Palerma: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata… Slobodno vreme za individualna razgledanja. U po podnevnim satima povratak u hotel.
7. dan Sicilija - Mesina - Pompeja
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno do polaska za Mesinu u po podnevnim satima. Po dolasku slobodno do ukrcavanja na trajekt u večernjim satima. Prelazak u Kalabriju Nastavak puta autobusom, noćna vožnja. Usputna zadržavanja prema potrebi.
8. dan Pompeja - Kastelammare di Stabija
Dolazak u Pompeju u pre podnevnim satima. Fakultativa: Razgledanje, u pratnji lokalnog vodiča, arheoloških ostataka grada nestalog u vulkanskoj erupciji 24. avgusta 79. godine. Odlazak u Kastelammare. Smeštaj u hotel. Slobodno za individualno razgledanje. Noćenje.
9. dan Kastelammare di Stabija - Napulj (Kapri) - Beograd
Doručak. Polazak za Napulj. Panoramska šetnja istorijskim centrom grada: Kastel del Ovo, Kastel Nuovo, Pjaca del Plebišito, Španski kvart... Slobodno za individualna razgledanja Napulja do kasnih večernjih sati. Polazak za Beograd. Direktna vožnja kroz Italiju i Sloveniju. Fakultativa: Individualni odlazak hidrogliserom do Kaprija, povratak u večernjim satima.
10. dan Beograd - Niš
Vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju. Usputna zadržavanja prema potrebi i na graničnim prelazima. Dolazak u Beograd u po podnevnim satima. Nastavak puta za Niš. Dolazak u večernjim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.

Cena obuhvata:
- prevoz turističkim visokopodnim solo ili spratnim autobusom (A/C, audio, video...),
- smeštaj u dvo i trokrevetnim sobama sa TWC (treći ležaj pomoćni) u hotelima sa 3* prema programu: u Rimu na bazi 1 noćenja sa doručkom, na Siciliji na bazi 3 noćenja sa doručkom i na Amalfijskoj rivijeri (Kastelammare) na bazi jednog noćenja sa doručkom - doručak kontinentalni na bazi posluživanja,
- obilazak Rima sa lokalnim vodičem,
- razgledanje Napulja,
- troškove organizacije,
- licenciranog pratioca grupe

Cena ne obuhvata:
- polisu međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja. Paket putnog osiguranja (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) možete uplatiti u Eurotursu po tarifi osiguravajuće kuće Sava osiguranje. Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji.
- obaveznu komunalnu taksu za Rim (plaća se na recepciji hotela) 6eur po noćenju i osobi za boravak u hotelima sa 3*; za Đardini Naksos u iznosu od 1 eur; za Amalfijsku rivijeru 2 eur!
- doplatu za jednokrevetnu sobu - 110 eur po osobi za boravak u sva tri hotela,
- Individualne, vanprogramske troškove koje putnik načini u sredstvima javnog prevoza, smeštajnim i objektima ishrane, na lokalitetima...
- doplata za polaske iz Vranja, Leskovca, Negotina i Zaječara 20 eur po osobi - potreban minimum 20 osoba po destinaciji

Cene fakultativnih sadržaja programa po osobi (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
- Vatikan (sa ulaznicom) - 35 eur odrasli
- Sicilijanska sela - 20 eur odrasli
- Vulkan Etna i Katanija - 25 eur odrasli
- Palermo i Monreale - 45 eur odrasli
- Pompeja (sa ulaznicom) - 35 eur odrasli

Cene nekih od karata: (podložne su promenama, popust za decu zavisi od lokaliteta do lokaliteta): Grčki amfiteatar u Taormini - 8 eur, žičara do Taormine (jedan pravac) - 3 eur, žičara na Etni (povratna karta) - 61 eur, gliser do Kaprija (povratna karta) - 34 eur, žičara do centralnog trga na Kapriju (jedan pravac) - 1.6 eur...

Napomene u vezi fakultativnih izleta:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Opis i lokacija hotela:
Hotel sa 3* tipa „Alba Roma” smešteni unutar kružnog toka GRA oko Rima, u blizini autobuskih stanica gradskih linija kojima se stiže do metro stanica i do centralnih metro stanica u gardu. Ili autobuskim linijama od hotela do centralnih delova grada. Cena pojedinačne karte gradskog prevoza je cca 1,50 eur. Važi za autobus i za metro (pojedinačno ili kombinovano) 100 minuta. Hotel raspolaže standardizovanom opremom rimskih gradskih hotela sa 4* - recepcijom, salom za doručak, sobama sa dva ležaja i trećim pomoćnim (fotelja na razvlačenje), kupatilima sa TWC...
Hotel sa 3* tipa „Baia degli dei“ www.hotelbaiadeglidei.it. Nalazi se u predivnom zalivu Rekanti, odmah uz more. U blizini hotela su mnogobrojni restorani, barovi i prodavnice suvenira. Pored hotela je stanica gradskog autobusa, kojim se može stići do centra grada i Taormine. Raspolaže sa 47 soba sa dva i trećim pomoćnim ležajem (fotelja na rasklapanje), TV, sefom (upotreba uz doplatu), TWC... Restoranom, barom, baštom, privatnom plažom (upotreba suncobrana i ležaljki uz doplatu)
Hotel sa 3* tipa „Villa Serena“ www.hotelvillaserena.it Nalazi se u Napuljskom zalivu između Napulja i Sorenta. Raspolaže sa 60 moderno nameštenih soba sa dva i trećim pomoćnim ležajem (fotelja na razvlačenje), svaka soba TWC, TV, terlefon... Recepcijom... Liftom, restoranom, salonima, bazenom, baštom...

Način plaćanja
U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za devize Narodne banke Srbije na dan uplate:
- 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 mesečnih rata po završetku putovanja, sa uvećanjem ostatka duga 1% po kalendarskom mesecu odloženog plaćanja i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
- Platnim karticama
- Faktoring: odloženo, bez kamate, bez uvećanja, kreditnim karticama Banca Intesa ili Societe Generale-Masterata (6 rata). Kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

Opšte napomene (sastavni deo programa putovanja)

Napomene u vezi smeštaja:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14 h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
- Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
- U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
- Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
- Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

Napomene u vezi fakultativnih izleta i usluga:
- Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
- Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
- Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

Ostale napomene:
- Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza
- Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4, 5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
- Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
- Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 - 8 nedelja unapred.
- Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
- Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
- Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
- Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
- Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
- Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji (www.europa.rs) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
- Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (tax fre).
- Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
- Organizator putovanja je u sistemu YUTA garancija putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
- Kod organizatora putovanja možete uplatiti paket putnog osiguranja (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
- Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “Euroturs Nis” doo, licenca OTP br. 49/2016
- Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja - YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.
Hit ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu