Ulcinj - Crna Gora

Ulcinj (52), Crna Gora (557)
Ulcinj, Crna Gora - hoteli, leto 2016, smeštaj, apartmani, aranžmani

Hotel Albatros
Ulcinj je najjužnije letovalište crnogorske obale. Odlikuju ga predivne peščane plaže ali i mnoštvo stenovitih uvala u hridinama koje turistima pružaju idealno mesto za odmor i uživanje. - Hotel... detaljnije »
Hotel Albatros
Nalazi se na manje od 1000 m od centra Ulcinja, grada burne prošlosti i sjajne tradicije, jednog od najživopisnijih gradova na čitavom Jadranu. Ulcinj je rekorder Crne Gore - 217 sunčanih dana u... detaljnije »
Hotel Bellevue
Ulcinj je najjužnije letovalište crnogorske obale. Odlikuju ga predivne peščane plaže ali i mnoštvo stenovitih uvala i hridina koje turistima pružaju idealno mesto za odmor i uživanje. - Hotel... detaljnije »
Hotel Bellevue Ulcinj
Hotel se nalazi na četvrtom kilometru od centra Ulcinja, pored same plaže, a okružen je predivnim parkom i borovom šumom. - Poseduje sopstvenu plažu, restoran, aperitiv bar, mlečni restoran, terasu,... detaljnije »
Hotel Bellevue, avionom
Lokacija: Hotel se nalazi na drugom kilometru Velike plaže, a okružen je predivnim parkom i borovom šumom. - Karakteristike: hotel je renoviran 2011. god i sastoji se od tri depadansa: Avala, Borik i... detaljnije »
Hotel Hoti
Lokacija: nalazi na Maloj plaži, u centru grada, sa prelepim pogledom na stari grad Ulcinj. Udaljen je 200m od plaže i na 20m od strogog centra. - Smeštaj: trokrevetni i četvorokrevetni apartmani. U... detaljnije »
Hotel Laguna
Lokacija: novootvoreni hotel, smešten u centralnom delu Štoja samo 200 metara od mora i prekrasne nadaleko poznate Velike plaže. Hotel ima svoju plažu koja poseduje Plavu zastavu, s najfinijim... detaljnije »
Hotel Mediteran Resort
Lokacija: nalazi se u živopisnom gradu Ulcinju, na svega 100 metara od gradske plaže i centra grada. Iako blizu grada, Hotel Mediteran je zaštićen od gradske buke i vreve, te kao takav predstavlja... detaljnije »
Hotel Olympic
Ulcinj je najjužnije letovalište crnogorske obale. Odlikuju ga predivne peščane plaže ali i mnoštvo stenovitih uvala i hridina koje turistima pružaju idealno mesto za odmor i uživanje. - Hotel Olympic... detaljnije »
Hotel Olympic
Hotel se nalazi na četvrtom kilometru od centra Ulcinja, pored same plaže, a okružen je predivnim parkom i borovom šumom. Sobe imaju klimu, SAT TV i mini bar sa bogatim asortimanom pića. - Poseduje... detaljnije »
Hotel Olympic, avionom
Program putovanja: - 1. dan. Beograd - Tivat: - Sastanak putnika na aerodromu Beograd dva sata pre poletanja kod šaltera Agencije 1102. Prevoz - carter letom. Po dolasku transfer do apartmana/hotela... detaljnije »
Hotel Otrant
Lokacija: hotel se nalazi na jugoistočnom dijelu crnogorskog primorja, na sunčanoj obali zdravlja, bogatoj egzotičnim rastinjem i zelenilom, u okruženju su jezera reke i čisto more, na prvoj liniji... detaljnije »
Nudističko naselje Ada Bojana
U zagrljaju između rijeke Bojane i Jadranskog mora, 15 km udaljeno od Ulcinja, nalazi se rajsko ostrvo, čuveno širom svijeta po nudističkom naselju i netaknutoj prirodi. Iako je smješteno u... detaljnije »
Vila Edita
Vila Edita se nalazi na 300 metara od centra grada, na idealnoj lokaciji sa predivnim pogledom na grad i Veliku plažu, dugu 13 km. Okružena je velikim zelenilom i predivnom mediteranskom klimom. -... detaljnije »
Vila Elkom
Lokacija: Vila Elkom Ulcinj se nalazi na trećem kilometru od table koja oznacava Donji Štoj, u pravcu Ade Bojane (Drugo Beogradsko Naselje) naspram skretanja prema plazi MCM - Radi lakšeg snalaženja... detaljnije »
1 - 15 od 52 rezultata
Grad Ulcinj je sedište velikog broja lepih plaža, od Male plaže ispod Starog grada do Velike plaže, čuvene plaže od 12 km koja se proteže u pravcu Albanije. Stari grad je lavirint privatnih kuća isprepletenih sa luksuznim restoranima koji koriste lokaciju zbog lepog pogleda koji pruža. Turci su ovde vladali preko 300 godina i Ulcinj je bio na lošem glasu kao severnoafričko gusarsko središte i mesto za trgovinu robovima u periodu 1571-1878. Danas ovde živi veliki broj muslimana, a i Kosovci vole ovaj grad. Svakog jula i avgusta Ulcinj doživljava pravu invaziju kada se desetine hiljada izletnika sjati na njegove plaže kako bi uživalo u mediteranskoj klimi. Ulcinj je takođe i tranzitna tačka za putnike koji putuju dalje za Albaniju.

Geografija i klima

Položaj

Ulcinj je obalni turistički grad i samoupravna opština u Crnoj Gori.

Klima

U Ulcinju vlada vlažna mediteranska klima, sa svežim i veoma kišovitim zimama i vrelim suvim letima.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je crnogorski.

Turističke atrakcije

Verski objekti

Renesansna ulcinjska džamija.

Ostale atrakcije

Šasko jezero i ulcinjski slanovodni ribnjak su omiljena destinacija za posmatrače ptica, zbog toga što je Ulcinj sa svojom okolinom glavna stanica za preko 200 ptičjih vrsta pri njihovoj selidbi.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

Kebab i hamburgeri.

Šta raditi i gde izaći

- Stari grad je veoma dobro očuvana naseobina nalik na zamak koja je zaostatak iz srednjeg veka. Nalazi se na vrhu planine koja gleda na obalu i turistička je atrakcija sam za sebe.
- U okolini ima dobrih plaža, uključujući i neke stenovite u južnom delu grada. Najduža peščana plaža u Crnoj Gori, Velika plaža, nalazi se u blizini. Na južnom kraju ove 14 km duge plaže nalazi se Ada Bojana, trougaono ostrvo sa veoma lepim plažama, koje su se formirale tamo gde se reka Bojana susreće sa Jadranskim morem. Ovo ostrvo je omiljena destinacija za surfovanje sa zmajem i surfovanje na vetru, a tu je i velika nudistička plaža.
- Prošetajte nakon zalaska sunca kad je glavna ulica prepuna ljudi koji šetaju i uživaju na svežem vazduhu. Kažu da ćete neke od najlepših devojaka na Balkanu sresti upravo u šetnji.
- Za one koji su više naklonjeni avanturama, tu je kombi koji ide ka albanskoj granici (ali je ne prelazi), da bi se zatim uputio do Skadarskog jezera u blizini naselja Brajše.
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja