Pamporovo - Bugarska

Pamporovo (0), Bugarska (157)
Pamporovo, Bugarska - skijanje 2017, zimovanje, aranžmani, hoteli, smeštaj

Pamporovo je jedan od četiri najveća ski centra u Bugarskoj. Kao i u slučaju Banskog, neplanska izgradnja je ostavila traga. Prepun je kranova, natrpanih zgrada i identičnih luksuznih apartmana, te je malo nalik gradilištu. Međutim, za razliku od Banskog, ovde ne postoji stambeno naselje, već je u pitanju isključivo turističko mesto. Pamporovo postaje sve popularnije, šireći se sve dublje u šumu. Iako je idealna lokacija za pešačenje, veći deo objekata tokom leta biva zatvoren. U odnosu na tip smeštaja koji se nudi u obližnjim selima, Pamporovo je jedino preporučljivo mesto u okolini ukoliko planirate zimski odmor.

Geografija i klima

Položaj

Pamporovo je smešteno u južnom delu Rodopskih planina na 1620 m nadmorske visine. Najviši vrh u okolini, Snežanka, je nekoliko stotina metara iznad samog odmarališta na 1928 m nadmorske visine. Od Sofije je udaljen oko 260 km, od Plovdiva 85 km, nalazi se 15km severno od Smoljana i 10km južno od Čepelara.

Klima

Zime imaju tendenciju da budu blage, ali je oko 150 dana godišnje snežno. Ovakva kombinacija omogućava dugačku ski sezonu. Prepoznatljiv je i po velikom broju sunčanih dana koji često premašuju brojku od 120 dana u periodu između decembra i maja.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je bugarski.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

Autentično bugarsko nacionalno jelo je jagnjetina pečena na ražnju. U samom mestu postoji dovoljan broj restorana, tako da nikako nećete ostati gladni. Takođe, na samim padinama postoje brojni kafei i lokali gde možete ručati ili užinati dok skijate.

Šta raditi i gde izaći

Skijanje je u Pamporovu glavna atrakcija. Postoji 25 km uređenih ski staza, 38 km staza za nordijsko skijanje i ukupno 18 liftova. Mašine za ravnanje snega kao i ski topovi, garantuju skijašima spust u kome će svakako uživati. Napravljene su i nove staze i pokrenuta je nova sedežnica.
Kada je dubina snega adekvatna, noću je pod nadzorom moguće voziti moto sanke.
Svet koji nestaje
18:00Pink Film
Svet koji nestaje
Voz u 3:10 za Jumu
20:00CineStar...
Voz u 3:10 za Jumu
Lepota poroka
23:00Pink Film
Lepota poroka
L. A. poverljivo
23:00Pink Movies
L. A. poverljivo
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja