Pamporovo - Bugarska

Pamporovo (0), Bugarska (26)
Pamporovo, Bugarska - skijanje 2017, zimovanje, aranžmani, hoteli, smeštaj

Pamporovo je jedan od četiri najveća ski centra u Bugarskoj. Kao i u slučaju Banskog, neplanska izgradnja je ostavila traga. Prepun je kranova, natrpanih zgrada i identičnih luksuznih apartmana, te je malo nalik gradilištu. Međutim, za razliku od Banskog, ovde ne postoji stambeno naselje, već je u pitanju isključivo turističko mesto. Pamporovo postaje sve popularnije, šireći se sve dublje u šumu. Iako je idealna lokacija za pešačenje, veći deo objekata tokom leta biva zatvoren. U odnosu na tip smeštaja koji se nudi u obližnjim selima, Pamporovo je jedino preporučljivo mesto u okolini ukoliko planirate zimski odmor.

Geografija i klima

Položaj

Pamporovo je smešteno u južnom delu Rodopskih planina na 1620 m nadmorske visine. Najviši vrh u okolini, Snežanka, je nekoliko stotina metara iznad samog odmarališta na 1928 m nadmorske visine. Od Sofije je udaljen oko 260 km, od Plovdiva 85 km, nalazi se 15km severno od Smoljana i 10km južno od Čepelara.

Klima

Zime imaju tendenciju da budu blage, ali je oko 150 dana godišnje snežno. Ovakva kombinacija omogućava dugačku ski sezonu. Prepoznatljiv je i po velikom broju sunčanih dana koji često premašuju brojku od 120 dana u periodu između decembra i maja.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je bugarski.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

Autentično bugarsko nacionalno jelo je jagnjetina pečena na ražnju. U samom mestu postoji dovoljan broj restorana, tako da nikako nećete ostati gladni. Takođe, na samim padinama postoje brojni kafei i lokali gde možete ručati ili užinati dok skijate.

Šta raditi i gde izaći

Skijanje je u Pamporovu glavna atrakcija. Postoji 25 km uređenih ski staza, 38 km staza za nordijsko skijanje i ukupno 18 liftova. Mašine za ravnanje snega kao i ski topovi, garantuju skijašima spust u kome će svakako uživati. Napravljene su i nove staze i pokrenuta je nova sedežnica.
Kada je dubina snega adekvatna, noću je pod nadzorom moguće voziti moto sanke.
Zatvorenici
21:00Cinemania
Zatvorenici
Ratnik
21:00CineStar TV
Ratnik
Mreža
22:35Cinemax
Mreža
Nacionalna klasa
00:30Pink Film
Nacionalna klasa
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije